Gå videre til hovedindholdet

Første erfaringer med kompostkværnen

Vi har fået de første erfaringer med den nye kompostkværn. Kværnen er nem at arbejde med idet afklippet blot placeres i tragten, hvorefter valsen selv trækker materialet ned. Hvis valsen ikke kan få fat i afklippet, medfølger der en stopper til at trykke afklippet ned med.

Vi oplevede et par gange, at valsen ikke kunne tage fat, fordi den var stoppet til og vi måtte derfor stoppe kværnen for at rense valsen. Men kværnen var nem at skille og samle igen, så det var ikke det store problem. Om valsen stoppede fordi vi fyldte for meget i tragten eller fordi noget af afklippet var for "blødt/vådt" eller af en helt trejde årsag, må vores videre erfaringer fortælle.

Flisen er lidt grov i det, hvilket jo som tidligere nævnt er ulempen ved en valsekværn. Men stykkerne er påvirkede/mast af vejen gennem valsen og skulle derfor efter sigenden formulde hurtigere, end hvis de ikke er mast. Jeg tænker, at de stykker, der er for grove/lange skal igennem kværnen endnu engang i et forsøg på at findele det lidt mere og hvis det ikke lykkes, så bliver stykkerne da i det mindste mere mast!

Kommentarer

 1. spændende, hvad er det for en kompostkværn?
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 2. Hej Lone
  Ja det bliver spændende når vi kommer rigtig i gang med den. Det er en Bosch AXT 22 D - du kan se den i mit forrige indlæg :-)
  Ha' en dejlig mandag :-)

  SvarSlet
 3. Dejligt at kunne komme til at bruge den nye maskine - I må have haft okay vejr kan jeg regne ud..Her i Nordjylland har det regnet og blæst en rigtig kold dag..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Hej!

  Åh vad bra med en kompostkvarn - en sådan skulle jag också ha... Vilken fin blogg du har! Jag följer och lägger din blogg i min lista.

  Kram!
  Stina

  SvarSlet
 5. Hej Karina
  Ja, vejret har været ok her idag dog med blæst. Jeg har været i haven et par timer og det var kun fordi det blev mørkt kl. 17.30 at jeg måtte trække ind :-)

  Hej Stina
  Tak og velkommen til. Vi har ønsket kompostkværnen en tid og nu skulle det være! Håber du også får én med tiden :-)

  SvarSlet
 6. Du nævnte i forrige indlæg at den skulle være mere lydsvag end den almindelige kværn - hvordan synes du det var i praksis med støjen fra den ?
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 7. Hej Berit
  Ang. støj så var niveauet ok. Vi kunne tale sammen (ikke råbe) imens den kørte grene igennem. Og selvom det var rimelig store grene (kan tage op til 38 mm) så var niveauet acceptabelt :-) Så støjniveauet skal ikke hindre køb, hvis man bor i et parcelhuskvarter :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…