Gå videre til hovedindholdet

Første erfaringer med kompostkværnen

Vi har fået de første erfaringer med den nye kompostkværn. Kværnen er nem at arbejde med idet afklippet blot placeres i tragten, hvorefter valsen selv trækker materialet ned. Hvis valsen ikke kan få fat i afklippet, medfølger der en stopper til at trykke afklippet ned med.

Vi oplevede et par gange, at valsen ikke kunne tage fat, fordi den var stoppet til og vi måtte derfor stoppe kværnen for at rense valsen. Men kværnen var nem at skille og samle igen, så det var ikke det store problem. Om valsen stoppede fordi vi fyldte for meget i tragten eller fordi noget af afklippet var for "blødt/vådt" eller af en helt trejde årsag, må vores videre erfaringer fortælle.

Flisen er lidt grov i det, hvilket jo som tidligere nævnt er ulempen ved en valsekværn. Men stykkerne er påvirkede/mast af vejen gennem valsen og skulle derfor efter sigenden formulde hurtigere, end hvis de ikke er mast. Jeg tænker, at de stykker, der er for grove/lange skal igennem kværnen endnu engang i et forsøg på at findele det lidt mere og hvis det ikke lykkes, så bliver stykkerne da i det mindste mere mast!

Kommentarer

 1. spændende, hvad er det for en kompostkværn?
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 2. Hej Lone
  Ja det bliver spændende når vi kommer rigtig i gang med den. Det er en Bosch AXT 22 D - du kan se den i mit forrige indlæg :-)
  Ha' en dejlig mandag :-)

  SvarSlet
 3. Dejligt at kunne komme til at bruge den nye maskine - I må have haft okay vejr kan jeg regne ud..Her i Nordjylland har det regnet og blæst en rigtig kold dag..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Hej!

  Åh vad bra med en kompostkvarn - en sådan skulle jag också ha... Vilken fin blogg du har! Jag följer och lägger din blogg i min lista.

  Kram!
  Stina

  SvarSlet
 5. Hej Karina
  Ja, vejret har været ok her idag dog med blæst. Jeg har været i haven et par timer og det var kun fordi det blev mørkt kl. 17.30 at jeg måtte trække ind :-)

  Hej Stina
  Tak og velkommen til. Vi har ønsket kompostkværnen en tid og nu skulle det være! Håber du også får én med tiden :-)

  SvarSlet
 6. Du nævnte i forrige indlæg at den skulle være mere lydsvag end den almindelige kværn - hvordan synes du det var i praksis med støjen fra den ?
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 7. Hej Berit
  Ang. støj så var niveauet ok. Vi kunne tale sammen (ikke råbe) imens den kørte grene igennem. Og selvom det var rimelig store grene (kan tage op til 38 mm) så var niveauet acceptabelt :-) Så støjniveauet skal ikke hindre køb, hvis man bor i et parcelhuskvarter :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…