Gå videre til hovedindholdet

Første erfaringer med kompostkværnen

Vi har fået de første erfaringer med den nye kompostkværn. Kværnen er nem at arbejde med idet afklippet blot placeres i tragten, hvorefter valsen selv trækker materialet ned. Hvis valsen ikke kan få fat i afklippet, medfølger der en stopper til at trykke afklippet ned med.

Vi oplevede et par gange, at valsen ikke kunne tage fat, fordi den var stoppet til og vi måtte derfor stoppe kværnen for at rense valsen. Men kværnen var nem at skille og samle igen, så det var ikke det store problem. Om valsen stoppede fordi vi fyldte for meget i tragten eller fordi noget af afklippet var for "blødt/vådt" eller af en helt trejde årsag, må vores videre erfaringer fortælle.

Flisen er lidt grov i det, hvilket jo som tidligere nævnt er ulempen ved en valsekværn. Men stykkerne er påvirkede/mast af vejen gennem valsen og skulle derfor efter sigenden formulde hurtigere, end hvis de ikke er mast. Jeg tænker, at de stykker, der er for grove/lange skal igennem kværnen endnu engang i et forsøg på at findele det lidt mere og hvis det ikke lykkes, så bliver stykkerne da i det mindste mere mast!

Kommentarer

 1. spændende, hvad er det for en kompostkværn?
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 2. Hej Lone
  Ja det bliver spændende når vi kommer rigtig i gang med den. Det er en Bosch AXT 22 D - du kan se den i mit forrige indlæg :-)
  Ha' en dejlig mandag :-)

  SvarSlet
 3. Dejligt at kunne komme til at bruge den nye maskine - I må have haft okay vejr kan jeg regne ud..Her i Nordjylland har det regnet og blæst en rigtig kold dag..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Hej!

  Åh vad bra med en kompostkvarn - en sådan skulle jag också ha... Vilken fin blogg du har! Jag följer och lägger din blogg i min lista.

  Kram!
  Stina

  SvarSlet
 5. Hej Karina
  Ja, vejret har været ok her idag dog med blæst. Jeg har været i haven et par timer og det var kun fordi det blev mørkt kl. 17.30 at jeg måtte trække ind :-)

  Hej Stina
  Tak og velkommen til. Vi har ønsket kompostkværnen en tid og nu skulle det være! Håber du også får én med tiden :-)

  SvarSlet
 6. Du nævnte i forrige indlæg at den skulle være mere lydsvag end den almindelige kværn - hvordan synes du det var i praksis med støjen fra den ?
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 7. Hej Berit
  Ang. støj så var niveauet ok. Vi kunne tale sammen (ikke råbe) imens den kørte grene igennem. Og selvom det var rimelig store grene (kan tage op til 38 mm) så var niveauet acceptabelt :-) Så støjniveauet skal ikke hindre køb, hvis man bor i et parcelhuskvarter :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…