Gå videre til hovedindholdet

Første erfaringer med kompostkværnen

Vi har fået de første erfaringer med den nye kompostkværn. Kværnen er nem at arbejde med idet afklippet blot placeres i tragten, hvorefter valsen selv trækker materialet ned. Hvis valsen ikke kan få fat i afklippet, medfølger der en stopper til at trykke afklippet ned med.

Vi oplevede et par gange, at valsen ikke kunne tage fat, fordi den var stoppet til og vi måtte derfor stoppe kværnen for at rense valsen. Men kværnen var nem at skille og samle igen, så det var ikke det store problem. Om valsen stoppede fordi vi fyldte for meget i tragten eller fordi noget af afklippet var for "blødt/vådt" eller af en helt trejde årsag, må vores videre erfaringer fortælle.

Flisen er lidt grov i det, hvilket jo som tidligere nævnt er ulempen ved en valsekværn. Men stykkerne er påvirkede/mast af vejen gennem valsen og skulle derfor efter sigenden formulde hurtigere, end hvis de ikke er mast. Jeg tænker, at de stykker, der er for grove/lange skal igennem kværnen endnu engang i et forsøg på at findele det lidt mere og hvis det ikke lykkes, så bliver stykkerne da i det mindste mere mast!

Kommentarer

 1. spændende, hvad er det for en kompostkværn?
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 2. Hej Lone
  Ja det bliver spændende når vi kommer rigtig i gang med den. Det er en Bosch AXT 22 D - du kan se den i mit forrige indlæg :-)
  Ha' en dejlig mandag :-)

  SvarSlet
 3. Dejligt at kunne komme til at bruge den nye maskine - I må have haft okay vejr kan jeg regne ud..Her i Nordjylland har det regnet og blæst en rigtig kold dag..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Hej!

  Åh vad bra med en kompostkvarn - en sådan skulle jag också ha... Vilken fin blogg du har! Jag följer och lägger din blogg i min lista.

  Kram!
  Stina

  SvarSlet
 5. Hej Karina
  Ja, vejret har været ok her idag dog med blæst. Jeg har været i haven et par timer og det var kun fordi det blev mørkt kl. 17.30 at jeg måtte trække ind :-)

  Hej Stina
  Tak og velkommen til. Vi har ønsket kompostkværnen en tid og nu skulle det være! Håber du også får én med tiden :-)

  SvarSlet
 6. Du nævnte i forrige indlæg at den skulle være mere lydsvag end den almindelige kværn - hvordan synes du det var i praksis med støjen fra den ?
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 7. Hej Berit
  Ang. støj så var niveauet ok. Vi kunne tale sammen (ikke råbe) imens den kørte grene igennem. Og selvom det var rimelig store grene (kan tage op til 38 mm) så var niveauet acceptabelt :-) Så støjniveauet skal ikke hindre køb, hvis man bor i et parcelhuskvarter :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …