Gå videre til hovedindholdet

Frisk skovtur

En hurtig beslutning om en gåtur resulterede i en frisk skovtur. I skoven var blæsten ikke så slem, så selvom det var frostvejr var chill factoren til at holde ud  - altså med den rigtige påklædning. I skoven havde andre været igang med at bygge flere steder.


Man kan jo have mange tanker om hvorfor 'boligerne' er lavet. Men jeg håber så sandelig, at de er bygget som en øvelse, måske af spejdere og ikke som et led i en øvelsestur for ex. soldater - for så har det da været en overlevelsestur og stakkels dem!

Kommentarer

 1. Hovsa - hvor er sneen henne?

  Jeg var en tur i haven. Men alt var dækket af sne :O(

  SvarSlet
 2. Lyder som en hyggelig tur i skoven..Skønt at komme ud og se om der er noget som er begyndt at spire og pible frem ;)

  SvarSlet
 3. Det er dejligt at kommeudendørs, bare man ikke skal overnatte ude på denne tid?
  Hvilken skov var du i?

  SvarSlet
 4. Lyder dejligt med en tur i skoven. Vi fik den helt forkerte ide, at vi skulle gå tur langs havnen. Godt nok taler vi om Københavns havn, men vi ændrede alligevel ret hurtigt mening og søgte ly i gaderne. Der var til gengæld lunt og godt.

  Bedste februarhilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Sne har vi ikke fået noget blivende af i denne omgang - vi har barfrost :-(

  Hej Karina
  Det var en hyggelig tur - det er altid skønt at gå en tur med ens kære :-)

  Hej Lisbeth
  Vi var i Slagslunde Skov tæt på Stenløse. Vi har en del dejlige skove her i området, så der er rig mulighed for en gåtur :-)

  Hej Birgitte
  Var det blæsten som 'tvang' jer væk fra havnen? Chill factoren er ikke at spøge med i disse frosttider. Men så var det dejligt, at I kunne få en god tur i byen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …