Gå videre til hovedindholdet

Frisk skovtur

En hurtig beslutning om en gåtur resulterede i en frisk skovtur. I skoven var blæsten ikke så slem, så selvom det var frostvejr var chill factoren til at holde ud  - altså med den rigtige påklædning. I skoven havde andre været igang med at bygge flere steder.


Man kan jo have mange tanker om hvorfor 'boligerne' er lavet. Men jeg håber så sandelig, at de er bygget som en øvelse, måske af spejdere og ikke som et led i en øvelsestur for ex. soldater - for så har det da været en overlevelsestur og stakkels dem!

Kommentarer

 1. Hovsa - hvor er sneen henne?

  Jeg var en tur i haven. Men alt var dækket af sne :O(

  SvarSlet
 2. Lyder som en hyggelig tur i skoven..Skønt at komme ud og se om der er noget som er begyndt at spire og pible frem ;)

  SvarSlet
 3. Det er dejligt at kommeudendørs, bare man ikke skal overnatte ude på denne tid?
  Hvilken skov var du i?

  SvarSlet
 4. Lyder dejligt med en tur i skoven. Vi fik den helt forkerte ide, at vi skulle gå tur langs havnen. Godt nok taler vi om Københavns havn, men vi ændrede alligevel ret hurtigt mening og søgte ly i gaderne. Der var til gengæld lunt og godt.

  Bedste februarhilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Sne har vi ikke fået noget blivende af i denne omgang - vi har barfrost :-(

  Hej Karina
  Det var en hyggelig tur - det er altid skønt at gå en tur med ens kære :-)

  Hej Lisbeth
  Vi var i Slagslunde Skov tæt på Stenløse. Vi har en del dejlige skove her i området, så der er rig mulighed for en gåtur :-)

  Hej Birgitte
  Var det blæsten som 'tvang' jer væk fra havnen? Chill factoren er ikke at spøge med i disse frosttider. Men så var det dejligt, at I kunne få en god tur i byen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…