Gå videre til hovedindholdet

En novice starter op

Jeg måtte lige se til de nysåede staudefrø og tænk sig, der var allerede mange spirrer. Jeg havde en forestilling om, at stauder da er rimelig lang tid om at spire også på trods af, at der i såvejledningen faktisk står at disse to stauder spirer hurtigt, så troede jeg da, at der ville gå mere end de 14 dage, der faktisk gik før der var masser af spirer - jeg blev godt nok overrasket!

Øverst er det en hvid scabiose og nederst er det en hvid ærenpris. 

Som tidligere skrevet er det første gang, jeg prøver at så stauder og jeg er meget spændt på det videre forløb. Hordan få jeg plads til alle planterne, når de er priklet ud? Kan jeg honorer lyskrav? Hvor skal jeg sætte planterne for at de kan få det lidt køligere uden at det bliver så koldt at væksten stopper? Og så videre. Men jeg prøver mig frem og læser lidt hist og pist. Jeg starter op som novice, men håber at jeg er blevet mange erfaringer rigere senere på sæsonen!

Kommentarer

 1. Det bliver spændende at læse, hvordan det går med dine hjemmesående stauder. Jeg har heller ingen erfaring med at så stauder, så jeg suger til mig :-)

  SvarSlet
 2. Hej - prøv lige at se på min blog - hvem er det der har fået en Award ? Det er vist dig :o)

  SvarSlet
 3. Hvor herligt at se friske spirer. Jeg kan næsten få et helt sug i maven af forventnings glæde....
  Jeg skal også forsøge mig med hjemmesåede stauder i år - til mit nye kommende staudebed. Der er lidt at gå igang med, men jeg tror nu nok, at jeg venter lidt endnu. Glæder mig til at følge din udvikling fra novice til ekspert.

  SvarSlet
 4. Så gøy, jeg håper du får gode resultater med dine frø. Noviser er vi flere og en kan bare håpe en blir klokere av erfarenheter det gir. Men det største problemet blir nokk å finne plass til alle spirer :)

  SvarSlet
 5. Skønt at opdage at ens arbejde allerede har givet lidt "frugt"..Bliver spændende at følge dit projekt ;)

  SvarSlet
 6. Hej Susanne.

  Din største udfordring kan blive at smide de småplanter væk som du ikke får plads til, og beholde dem du har brug for :O)

  SvarSlet
 7. Åh har prøvet at så scabiose tidligere men uden held. Jeg må prøve igen nu hvor erfaringen er større. Det er så livsbekræftigende når man ser alle de nye kimplanter.
  Henrik

  SvarSlet
 8. Kære alle
  Mange tak for jeres kommentarer. I øjeblikket sidder jeg i en anden landsdel og tænker på, hvordan mine spirer har det. De fik godt med vand inden afrejsen i torsdags, så håber det ikke har været for meget så de rådner eller for lidt til at holde dem i live.
  Jeg vil nyde at dele "projektet" og dermed mine erfaringer omkring de såede stauder med jer. Så der kommer mere fra den front :-)
  Og ja, det bliver ikke let at smide ud, hvis der bliver for mange planter - håber der er glade modtagere i omgangskredsen :-)
  Jeg glæder mig også til at følge jeres projekter omkring forkultivering både med stauder, sommerblomster og grøntsager :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …