Gå videre til hovedindholdet

En novice starter op

Jeg måtte lige se til de nysåede staudefrø og tænk sig, der var allerede mange spirrer. Jeg havde en forestilling om, at stauder da er rimelig lang tid om at spire også på trods af, at der i såvejledningen faktisk står at disse to stauder spirer hurtigt, så troede jeg da, at der ville gå mere end de 14 dage, der faktisk gik før der var masser af spirer - jeg blev godt nok overrasket!

Øverst er det en hvid scabiose og nederst er det en hvid ærenpris. 

Som tidligere skrevet er det første gang, jeg prøver at så stauder og jeg er meget spændt på det videre forløb. Hordan få jeg plads til alle planterne, når de er priklet ud? Kan jeg honorer lyskrav? Hvor skal jeg sætte planterne for at de kan få det lidt køligere uden at det bliver så koldt at væksten stopper? Og så videre. Men jeg prøver mig frem og læser lidt hist og pist. Jeg starter op som novice, men håber at jeg er blevet mange erfaringer rigere senere på sæsonen!

Kommentarer

 1. Det bliver spændende at læse, hvordan det går med dine hjemmesående stauder. Jeg har heller ingen erfaring med at så stauder, så jeg suger til mig :-)

  SvarSlet
 2. Hej - prøv lige at se på min blog - hvem er det der har fået en Award ? Det er vist dig :o)

  SvarSlet
 3. Hvor herligt at se friske spirer. Jeg kan næsten få et helt sug i maven af forventnings glæde....
  Jeg skal også forsøge mig med hjemmesåede stauder i år - til mit nye kommende staudebed. Der er lidt at gå igang med, men jeg tror nu nok, at jeg venter lidt endnu. Glæder mig til at følge din udvikling fra novice til ekspert.

  SvarSlet
 4. Så gøy, jeg håper du får gode resultater med dine frø. Noviser er vi flere og en kan bare håpe en blir klokere av erfarenheter det gir. Men det største problemet blir nokk å finne plass til alle spirer :)

  SvarSlet
 5. Skønt at opdage at ens arbejde allerede har givet lidt "frugt"..Bliver spændende at følge dit projekt ;)

  SvarSlet
 6. Hej Susanne.

  Din største udfordring kan blive at smide de småplanter væk som du ikke får plads til, og beholde dem du har brug for :O)

  SvarSlet
 7. Åh har prøvet at så scabiose tidligere men uden held. Jeg må prøve igen nu hvor erfaringen er større. Det er så livsbekræftigende når man ser alle de nye kimplanter.
  Henrik

  SvarSlet
 8. Kære alle
  Mange tak for jeres kommentarer. I øjeblikket sidder jeg i en anden landsdel og tænker på, hvordan mine spirer har det. De fik godt med vand inden afrejsen i torsdags, så håber det ikke har været for meget så de rådner eller for lidt til at holde dem i live.
  Jeg vil nyde at dele "projektet" og dermed mine erfaringer omkring de såede stauder med jer. Så der kommer mere fra den front :-)
  Og ja, det bliver ikke let at smide ud, hvis der bliver for mange planter - håber der er glade modtagere i omgangskredsen :-)
  Jeg glæder mig også til at følge jeres projekter omkring forkultivering både med stauder, sommerblomster og grøntsager :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)