Gå videre til hovedindholdet

Solen får mere magt

Solen har stort set skinnet her hele dagen og hold op hvor er det dejligt :-) Imorges da solen stod op blev jeg mødt af dette syn i horisonten. Hvis man ikke vidste bedre, så kunne man tro, at der var ildebrand - men heldigvis var det kun solen!

Over middag gik jeg i haven for at rydde visne tomat-mumier/planter, chili- og ananaskirsebærplanter. Desuden fik jeg vinen beskåret og en del staudetoppe blev fjernet. Alt arbejde kunne foregå i solen og det var aldeles vidunderligt at mærke, at solen varmer og begynder at få lidt magt igen. Energi-kontoen fik lige et boost og hvis man ikke vidste bedre, så var det rent forårsvejr ♥

Kommentarer

 1. Ildebrand, var også min første tanke, da jeg så billedet. Det at være ude i solen er lig med at få vitaminer ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, det ligner næsten en skovbrand, superflot billede.
  Skønt at man kan nusse lidt rundt i haven på sådanne dage. :o)
  kh fra fru friis

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Skønt billede af din brændende solopgang, du har helt ret at det ligner en ildebrand. Godt at høre at andre også er i haven og nusse.
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. Hej Madam Bæk og fru Friis
  Det er så rart at komme lidt i haven. Og resultatet er ikke kun vitaminer og røde kinder, men også en rigtig dejlig mavefornemmelse for snarligt forår :-)

  Forsat god søndag
  Susanne

  SvarSlet
 5. Hej Lone
  Ja, det var en facinerende skue, som bare måtte foreviges :-)

  Også en god søndag til dig
  Susanne

  SvarSlet
 6. Ja, det er skønt med solen, og man kunne faktisk god mærke dens varme - uhm, mer' af det.

  SvarSlet
 7. Hej Sussi
  Ja, man kunne helt sikkert mærke solens varme - det var kun tæerne der frøs i støvlerne i sneen.

  Dejlig søndag aften til dig
  Susanne

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.

  Hurra nu virker det - og nu jeg kan også være med her ;-)

  Skønt billede du har taget og det lyder som om, du har haft en rigtig dejlig dag i det fri. Der skal ikke så meget til før vi kommer i forårsstemning for tiden ;-)

  Mange hilsner fra Mette

  SvarSlet
 9. Det er en smuk solstemning du har taget her - og i øvrigt er det flotte blomsterbilleder, der er at se nedenfor. Enten har jeg overset muligheden forleden, eller du har funder frem til den indstilling der gør det muligt at anvende en anden URL end google-kontoen.

  SvarSlet
 10. Hej Mette
  Ih hvor dejligt, at du også kan være med her :-) Ja det var en skøn (forårs)dag og jeg smiler stadig ved tanken ;-)

  Havehilsener fra Susanne


  Hej Jørgen
  Ja, jeg fandt ud af, hvor jeg kunne "pille". Dejligt at det også virker for dig :-) Tak for kommentaren om billederne - foto er blevet en hobby, som jeg bruger en del tid på :-)

  Mange hilsener fra Susanne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …