Gå videre til hovedindholdet

Solen får mere magt

Solen har stort set skinnet her hele dagen og hold op hvor er det dejligt :-) Imorges da solen stod op blev jeg mødt af dette syn i horisonten. Hvis man ikke vidste bedre, så kunne man tro, at der var ildebrand - men heldigvis var det kun solen!

Over middag gik jeg i haven for at rydde visne tomat-mumier/planter, chili- og ananaskirsebærplanter. Desuden fik jeg vinen beskåret og en del staudetoppe blev fjernet. Alt arbejde kunne foregå i solen og det var aldeles vidunderligt at mærke, at solen varmer og begynder at få lidt magt igen. Energi-kontoen fik lige et boost og hvis man ikke vidste bedre, så var det rent forårsvejr ♥

Kommentarer

 1. Ildebrand, var også min første tanke, da jeg så billedet. Det at være ude i solen er lig med at få vitaminer ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, det ligner næsten en skovbrand, superflot billede.
  Skønt at man kan nusse lidt rundt i haven på sådanne dage. :o)
  kh fra fru friis

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Skønt billede af din brændende solopgang, du har helt ret at det ligner en ildebrand. Godt at høre at andre også er i haven og nusse.
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. Hej Madam Bæk og fru Friis
  Det er så rart at komme lidt i haven. Og resultatet er ikke kun vitaminer og røde kinder, men også en rigtig dejlig mavefornemmelse for snarligt forår :-)

  Forsat god søndag
  Susanne

  SvarSlet
 5. Hej Lone
  Ja, det var en facinerende skue, som bare måtte foreviges :-)

  Også en god søndag til dig
  Susanne

  SvarSlet
 6. Ja, det er skønt med solen, og man kunne faktisk god mærke dens varme - uhm, mer' af det.

  SvarSlet
 7. Hej Sussi
  Ja, man kunne helt sikkert mærke solens varme - det var kun tæerne der frøs i støvlerne i sneen.

  Dejlig søndag aften til dig
  Susanne

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.

  Hurra nu virker det - og nu jeg kan også være med her ;-)

  Skønt billede du har taget og det lyder som om, du har haft en rigtig dejlig dag i det fri. Der skal ikke så meget til før vi kommer i forårsstemning for tiden ;-)

  Mange hilsner fra Mette

  SvarSlet
 9. Det er en smuk solstemning du har taget her - og i øvrigt er det flotte blomsterbilleder, der er at se nedenfor. Enten har jeg overset muligheden forleden, eller du har funder frem til den indstilling der gør det muligt at anvende en anden URL end google-kontoen.

  SvarSlet
 10. Hej Mette
  Ih hvor dejligt, at du også kan være med her :-) Ja det var en skøn (forårs)dag og jeg smiler stadig ved tanken ;-)

  Havehilsener fra Susanne


  Hej Jørgen
  Ja, jeg fandt ud af, hvor jeg kunne "pille". Dejligt at det også virker for dig :-) Tak for kommentaren om billederne - foto er blevet en hobby, som jeg bruger en del tid på :-)

  Mange hilsener fra Susanne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…