Gå videre til hovedindholdet

Solen får mere magt

Solen har stort set skinnet her hele dagen og hold op hvor er det dejligt :-) Imorges da solen stod op blev jeg mødt af dette syn i horisonten. Hvis man ikke vidste bedre, så kunne man tro, at der var ildebrand - men heldigvis var det kun solen!

Over middag gik jeg i haven for at rydde visne tomat-mumier/planter, chili- og ananaskirsebærplanter. Desuden fik jeg vinen beskåret og en del staudetoppe blev fjernet. Alt arbejde kunne foregå i solen og det var aldeles vidunderligt at mærke, at solen varmer og begynder at få lidt magt igen. Energi-kontoen fik lige et boost og hvis man ikke vidste bedre, så var det rent forårsvejr ♥

Kommentarer

 1. Ildebrand, var også min første tanke, da jeg så billedet. Det at være ude i solen er lig med at få vitaminer ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, det ligner næsten en skovbrand, superflot billede.
  Skønt at man kan nusse lidt rundt i haven på sådanne dage. :o)
  kh fra fru friis

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Skønt billede af din brændende solopgang, du har helt ret at det ligner en ildebrand. Godt at høre at andre også er i haven og nusse.
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. Hej Madam Bæk og fru Friis
  Det er så rart at komme lidt i haven. Og resultatet er ikke kun vitaminer og røde kinder, men også en rigtig dejlig mavefornemmelse for snarligt forår :-)

  Forsat god søndag
  Susanne

  SvarSlet
 5. Hej Lone
  Ja, det var en facinerende skue, som bare måtte foreviges :-)

  Også en god søndag til dig
  Susanne

  SvarSlet
 6. Ja, det er skønt med solen, og man kunne faktisk god mærke dens varme - uhm, mer' af det.

  SvarSlet
 7. Hej Sussi
  Ja, man kunne helt sikkert mærke solens varme - det var kun tæerne der frøs i støvlerne i sneen.

  Dejlig søndag aften til dig
  Susanne

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.

  Hurra nu virker det - og nu jeg kan også være med her ;-)

  Skønt billede du har taget og det lyder som om, du har haft en rigtig dejlig dag i det fri. Der skal ikke så meget til før vi kommer i forårsstemning for tiden ;-)

  Mange hilsner fra Mette

  SvarSlet
 9. Det er en smuk solstemning du har taget her - og i øvrigt er det flotte blomsterbilleder, der er at se nedenfor. Enten har jeg overset muligheden forleden, eller du har funder frem til den indstilling der gør det muligt at anvende en anden URL end google-kontoen.

  SvarSlet
 10. Hej Mette
  Ih hvor dejligt, at du også kan være med her :-) Ja det var en skøn (forårs)dag og jeg smiler stadig ved tanken ;-)

  Havehilsener fra Susanne


  Hej Jørgen
  Ja, jeg fandt ud af, hvor jeg kunne "pille". Dejligt at det også virker for dig :-) Tak for kommentaren om billederne - foto er blevet en hobby, som jeg bruger en del tid på :-)

  Mange hilsener fra Susanne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…