Gå videre til hovedindholdet

Solen får mere magt

Solen har stort set skinnet her hele dagen og hold op hvor er det dejligt :-) Imorges da solen stod op blev jeg mødt af dette syn i horisonten. Hvis man ikke vidste bedre, så kunne man tro, at der var ildebrand - men heldigvis var det kun solen!

Over middag gik jeg i haven for at rydde visne tomat-mumier/planter, chili- og ananaskirsebærplanter. Desuden fik jeg vinen beskåret og en del staudetoppe blev fjernet. Alt arbejde kunne foregå i solen og det var aldeles vidunderligt at mærke, at solen varmer og begynder at få lidt magt igen. Energi-kontoen fik lige et boost og hvis man ikke vidste bedre, så var det rent forårsvejr ♥

Kommentarer

 1. Ildebrand, var også min første tanke, da jeg så billedet. Det at være ude i solen er lig med at få vitaminer ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, det ligner næsten en skovbrand, superflot billede.
  Skønt at man kan nusse lidt rundt i haven på sådanne dage. :o)
  kh fra fru friis

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Skønt billede af din brændende solopgang, du har helt ret at det ligner en ildebrand. Godt at høre at andre også er i haven og nusse.
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. Hej Madam Bæk og fru Friis
  Det er så rart at komme lidt i haven. Og resultatet er ikke kun vitaminer og røde kinder, men også en rigtig dejlig mavefornemmelse for snarligt forår :-)

  Forsat god søndag
  Susanne

  SvarSlet
 5. Hej Lone
  Ja, det var en facinerende skue, som bare måtte foreviges :-)

  Også en god søndag til dig
  Susanne

  SvarSlet
 6. Ja, det er skønt med solen, og man kunne faktisk god mærke dens varme - uhm, mer' af det.

  SvarSlet
 7. Hej Sussi
  Ja, man kunne helt sikkert mærke solens varme - det var kun tæerne der frøs i støvlerne i sneen.

  Dejlig søndag aften til dig
  Susanne

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.

  Hurra nu virker det - og nu jeg kan også være med her ;-)

  Skønt billede du har taget og det lyder som om, du har haft en rigtig dejlig dag i det fri. Der skal ikke så meget til før vi kommer i forårsstemning for tiden ;-)

  Mange hilsner fra Mette

  SvarSlet
 9. Det er en smuk solstemning du har taget her - og i øvrigt er det flotte blomsterbilleder, der er at se nedenfor. Enten har jeg overset muligheden forleden, eller du har funder frem til den indstilling der gør det muligt at anvende en anden URL end google-kontoen.

  SvarSlet
 10. Hej Mette
  Ih hvor dejligt, at du også kan være med her :-) Ja det var en skøn (forårs)dag og jeg smiler stadig ved tanken ;-)

  Havehilsener fra Susanne


  Hej Jørgen
  Ja, jeg fandt ud af, hvor jeg kunne "pille". Dejligt at det også virker for dig :-) Tak for kommentaren om billederne - foto er blevet en hobby, som jeg bruger en del tid på :-)

  Mange hilsener fra Susanne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…