Gå videre til hovedindholdet

Sne-øer

Havens bede er nu helt fri for sne og græsplænen står frisk grøn. Trods det tykke lag sne i lang tid og det faktum, at sneen er trampet fast i en sti fra huset til havelågen, er der heldigvis ingen sneskimmel (endnu). Der ligger nu kun lidt sne tilbage på den gamle terrasse. Sneen ligger som små øer, men det varer sikkert ikke længe inden de sidste øer må opgive kampen. Mon ikke det sker i morgen, hvor det igen er tøvejr!

En tur rundt i haven afslørede ingen små løgspidser i bedenes jordoverflade - ikke engang fra en enkel vintergæk. Det bliver en frydens dag, den første gang jeg finder en spids fra en løgvækst - for så er foråret på vej!

Kommentarer

  1. Det lyder næsten som her. Dog har jeg nye skud på løg og stauder.

    Ha' en dejlig dag

    SvarSlet
  2. Hej Madam Bæk
    Vi bor vist også i den samme del af DK, så det passer jo meget godt ift. sneen. Og hvor må det være dejligt, at du har fundet skud på løg. Men er det ikke lidt tidligt med nye skud på stauderne? Kan de klare en omgang frost igen? Det håber jeg de kan!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…