Gå videre til hovedindholdet

Hvid amarylis

Den hvide amarylis blomstrer for anden gang og igen med tre blomster på stilken. Imponerende at der fra et løg, som trods alt ikke er større, kan produceres så store og flotte blomster - og så hele to gange!

Jeg har ikke prøvet amarylis tidligere, så jeg er spændt på, om jeg kan finde det optimale klima, de grønne fingre samt tålmodigheden, som skal til for at det kan lykkes at drive blomster frem af løgene til næste år igen.

Da jeg kom tæt på med kameraet opdagede jeg, at noget af blomsterstøvet var drysset ud på blomsten. Og når jeg ser på støvdragerne, så kan jeg ikke andet end få associationer til små badesvampe :-)

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Netop Amarylis, 2 stk løg, fik jeg af dig for en del år siden - måske 6 eller 7. Umiddelbart havde jeg ikke tid/eller vidste ikke hvad jeg skulle gøre ved dem, så de kom af uransalige grunde til at ligge under en sofa!!! En dag så jeg at der stak noget grønt ud af papiret. Det var imponerende og de blev straks, med ærefrygt plantet i jord. Siden har de troligt blomstret flere gange om året, - når jeg mindst venter det! De er meget flotte i blomst, så tak for dem.... Skal vi ønske hinanden et blomstrende godt nytår. Kærligst Agathe

  SvarSlet
 2. Kære Agathe
  Hvor er det dejligt at høre, at du fortsat nyder dine amarylis - det er en fantastisk plante. Blomstrer de virkeligt flere gange årligt? Så er det jo et endnu mere fantastisk løg!
  God idé med et blomstrende godt nytår og tak i lige måde.
  Knus Susanne

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Flotte billeder. Det er sjovt som et billede kan ændre sig, når man kommer rigtig tæt på!
  Hvilket kamera bruger du?
  hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. Hej Lone
  Ja det sjovt at "lege" med motiver i forskellige vinkler og "tæthed". Det giver meget forskellige billeder og jeg opdager opfte helt andre "ting", når jeg kommer tæt på.
  Jeg har to kameraer. Når jeg skal tage nærbilleder har jeg et compakt digitalt camera - Canon Ixus 110IS. Canon kameraet har jeg altid liggende i min taske, så jeg kan tage billeder når jeg ser et motiv. Derudover har jeg et digitalt spejlreflekskamera - Sony alfa (det græske bogstav) 330. Jeg har to linser og har i julegave fået et makro objektiv, som jeg skal til at lege med ift. nærmotiver - glæder mig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …