Gå videre til hovedindholdet

Hvid amarylis

Den hvide amarylis blomstrer for anden gang og igen med tre blomster på stilken. Imponerende at der fra et løg, som trods alt ikke er større, kan produceres så store og flotte blomster - og så hele to gange!

Jeg har ikke prøvet amarylis tidligere, så jeg er spændt på, om jeg kan finde det optimale klima, de grønne fingre samt tålmodigheden, som skal til for at det kan lykkes at drive blomster frem af løgene til næste år igen.

Da jeg kom tæt på med kameraet opdagede jeg, at noget af blomsterstøvet var drysset ud på blomsten. Og når jeg ser på støvdragerne, så kan jeg ikke andet end få associationer til små badesvampe :-)

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Netop Amarylis, 2 stk løg, fik jeg af dig for en del år siden - måske 6 eller 7. Umiddelbart havde jeg ikke tid/eller vidste ikke hvad jeg skulle gøre ved dem, så de kom af uransalige grunde til at ligge under en sofa!!! En dag så jeg at der stak noget grønt ud af papiret. Det var imponerende og de blev straks, med ærefrygt plantet i jord. Siden har de troligt blomstret flere gange om året, - når jeg mindst venter det! De er meget flotte i blomst, så tak for dem.... Skal vi ønske hinanden et blomstrende godt nytår. Kærligst Agathe

  SvarSlet
 2. Kære Agathe
  Hvor er det dejligt at høre, at du fortsat nyder dine amarylis - det er en fantastisk plante. Blomstrer de virkeligt flere gange årligt? Så er det jo et endnu mere fantastisk løg!
  God idé med et blomstrende godt nytår og tak i lige måde.
  Knus Susanne

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Flotte billeder. Det er sjovt som et billede kan ændre sig, når man kommer rigtig tæt på!
  Hvilket kamera bruger du?
  hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. Hej Lone
  Ja det sjovt at "lege" med motiver i forskellige vinkler og "tæthed". Det giver meget forskellige billeder og jeg opdager opfte helt andre "ting", når jeg kommer tæt på.
  Jeg har to kameraer. Når jeg skal tage nærbilleder har jeg et compakt digitalt camera - Canon Ixus 110IS. Canon kameraet har jeg altid liggende i min taske, så jeg kan tage billeder når jeg ser et motiv. Derudover har jeg et digitalt spejlreflekskamera - Sony alfa (det græske bogstav) 330. Jeg har to linser og har i julegave fået et makro objektiv, som jeg skal til at lege med ift. nærmotiver - glæder mig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.