Gå videre til hovedindholdet

Hvid amarylis

Den hvide amarylis blomstrer for anden gang og igen med tre blomster på stilken. Imponerende at der fra et løg, som trods alt ikke er større, kan produceres så store og flotte blomster - og så hele to gange!

Jeg har ikke prøvet amarylis tidligere, så jeg er spændt på, om jeg kan finde det optimale klima, de grønne fingre samt tålmodigheden, som skal til for at det kan lykkes at drive blomster frem af løgene til næste år igen.

Da jeg kom tæt på med kameraet opdagede jeg, at noget af blomsterstøvet var drysset ud på blomsten. Og når jeg ser på støvdragerne, så kan jeg ikke andet end få associationer til små badesvampe :-)

Kommentarer

 1. Hej Susanne
  Netop Amarylis, 2 stk løg, fik jeg af dig for en del år siden - måske 6 eller 7. Umiddelbart havde jeg ikke tid/eller vidste ikke hvad jeg skulle gøre ved dem, så de kom af uransalige grunde til at ligge under en sofa!!! En dag så jeg at der stak noget grønt ud af papiret. Det var imponerende og de blev straks, med ærefrygt plantet i jord. Siden har de troligt blomstret flere gange om året, - når jeg mindst venter det! De er meget flotte i blomst, så tak for dem.... Skal vi ønske hinanden et blomstrende godt nytår. Kærligst Agathe

  SvarSlet
 2. Kære Agathe
  Hvor er det dejligt at høre, at du fortsat nyder dine amarylis - det er en fantastisk plante. Blomstrer de virkeligt flere gange årligt? Så er det jo et endnu mere fantastisk løg!
  God idé med et blomstrende godt nytår og tak i lige måde.
  Knus Susanne

  SvarSlet
 3. Hej Susanne
  Flotte billeder. Det er sjovt som et billede kan ændre sig, når man kommer rigtig tæt på!
  Hvilket kamera bruger du?
  hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. Hej Lone
  Ja det sjovt at "lege" med motiver i forskellige vinkler og "tæthed". Det giver meget forskellige billeder og jeg opdager opfte helt andre "ting", når jeg kommer tæt på.
  Jeg har to kameraer. Når jeg skal tage nærbilleder har jeg et compakt digitalt camera - Canon Ixus 110IS. Canon kameraet har jeg altid liggende i min taske, så jeg kan tage billeder når jeg ser et motiv. Derudover har jeg et digitalt spejlreflekskamera - Sony alfa (det græske bogstav) 330. Jeg har to linser og har i julegave fået et makro objektiv, som jeg skal til at lege med ift. nærmotiver - glæder mig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…