Gå videre til hovedindholdet

Masser af sne

Da jeg ankom til landsbyen ved tusmørketid på vej hjem fra arbejde kunne jeg se, at der stod et og andet på en lille høj overfor vores vej. Først tænkte jeg, at det var en julekane, som en gruppe af byens beboere havde sat ved indfaldsvejen til byen. Også fordi der var mange forældre med børn omkring. Men da jeg kom nærmere var det en helikopter, som var landet på højen. Det viste sig at være to nordmænd, som havde været nødt til at lande på højen, da det sneede så meget, at de ikke kunne flyve.


Og snevejret har været voldsomt. På ganske kort tid er der faldet 15 cm. Det tog godt nok lang tid at køre hjem og jo tættere jeg kom på hjemmet, jo værre blev det. Bilen var i slinger flere gange trods meget forsigtig kørsel, så indkøb til morgendagens gæster må vente til imorgen - vi skal ikke ud at køre i flere sæbespåner idag!  

Kommentarer

  1. Hej Susanne
    Er det jeres nye transportmiddel??

    SvarSlet
  2. Hej Agathe
    Åh det ville da være en drøm - så skulle I få besøg noget oftere :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.