Gå videre til hovedindholdet

Havebøger

Jeg fik to dejlige have-bøger i julegave. "Blomster og buketter" af Isabella Smith er en bog med mange smukke buketter mestendels store buketter med mange blomster. Der er mange eksempler på buketter og sammensætningen, dels af de forskellige farver og dels af de forskelige blomster kan absolut give inspiration til at plukke blomster i haven til buketter her i hjemmet, men sandsynligvis mere enkle buketter. Bogen har flere forskellige afsnit bla. om hvordan farver sammensættes eller hvordan en buket bindes. Men det bedste afsnit er, hvor Isabella skriver om, hvordan man dyrker sine egne snitblomster. Det afsnit skal fin-læses! 

"Et haveår - min dagbog" af Claus Dalby er en bog med mange smukke havebilleder. Men der er ingen tekst jeg kan blive klog af - og det er selvfølgelig meningen, at jeg selv skal skrive den "kloge" tekst. Jeg har tidligere haft en havedagbog, som jeg fik skrevet lidt i, men jeg fik ikke det optimale udbytte. Desuden tænker jeg, at mit behov mere er at få lavet en slags huskeliste ex. hvornår skal roserne gødes, hvornår skal vinen beskæres, hvornår kan tomater plantes på friland osv. Derfor tror jeg, at havedagbogen bliver byttet til den nyeste bog af Claus Dalby; Mit haveliv - den kan jeg blive klog og ikke mindst inspireret af!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…