Gå videre til hovedindholdet

F for ...

Det næste bogstav i alfabet-legen i ABC-Scandinavia er F så derfor;

F for Figurer - nærmere bestemt jule-hus-figurer

Her i landsbyen er der tradition for, at der bliver sat figurer på husgavle, vægge og garager i december måned. Det er egentlig en dejlig tradition og sjovt at se alle de forskellige figurer, som der er lagt et stort arbejde i at lave. Mange af figurerne er malet af en kvinde fra byen, som desværre ikke er blandt os mere. Men det gør jo kun figurerne endnu mere værdifulde.


Det var et lille udvalgt af figurer fundet hos de nærmeste naboer. Jeg synes kun at huske at have set enkelte figurer rundt omkring i landet, men ikke så mange i én by, som der er her i byen og i nærmeste omegn. Og gad vide, om det er en tradition i andre dele af landet eller i andre lande? Eller er det udelukkende en lokal juletradition?

Kommentarer

 1. Figurkravlenisser - hvorfor ikke. De er bedre end mange julebelysninger og vel billigere i drift. Har aldrig set sådanne før.

  SvarSlet
 2. Hej Jørgen
  Selvfølgelig er det figurkravlenisser :-) Og ja de er da meget billigere i drift end julebelysninger - en god pointe :-)

  SvarSlet
 3. Hi hi hvor er de fine. :)

  God weekend.

  SvarSlet
 4. Hej Catarina
  Enig - de er meget fine :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er de fine, den slags julepynt på huse har jeg ikke set før.. :-) Godt f valg

  SvarSlet
 6. Jeg synes, jeg kender figurerne i mindre format, men har aldrig set dem så store og sat op på vægge og husgavle som hos jer - hvor er det en sød ide.
  Godt F og god weekend til dig.

  SvarSlet
 7. Så fina julfigurer. Vilken härlig tradition.
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/abc-scandinavia.html

  SvarSlet
 8. Hej Inge og Ellen
  Det er sjovt at høre, at det ikke er udbredt andre steder i DK. Måske det kan give inspiration :-)

  Hej Mona
  Ja det er en hyggelig tradition :-)

  SvarSlet
 9. Artig :)

  Ha ei fortsatt fin helg :)

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare herligt og sikke en fin tradition i har i din by...God weekend...

  SvarSlet
 11. Hej Kamelryttersken
  Tak i lige måde :-)

  Hej Rejen
  Også en god weekend til dig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…