Gå videre til hovedindholdet

F for ...

Det næste bogstav i alfabet-legen i ABC-Scandinavia er F så derfor;

F for Figurer - nærmere bestemt jule-hus-figurer

Her i landsbyen er der tradition for, at der bliver sat figurer på husgavle, vægge og garager i december måned. Det er egentlig en dejlig tradition og sjovt at se alle de forskellige figurer, som der er lagt et stort arbejde i at lave. Mange af figurerne er malet af en kvinde fra byen, som desværre ikke er blandt os mere. Men det gør jo kun figurerne endnu mere værdifulde.


Det var et lille udvalgt af figurer fundet hos de nærmeste naboer. Jeg synes kun at huske at have set enkelte figurer rundt omkring i landet, men ikke så mange i én by, som der er her i byen og i nærmeste omegn. Og gad vide, om det er en tradition i andre dele af landet eller i andre lande? Eller er det udelukkende en lokal juletradition?

Kommentarer

 1. Figurkravlenisser - hvorfor ikke. De er bedre end mange julebelysninger og vel billigere i drift. Har aldrig set sådanne før.

  SvarSlet
 2. Hej Jørgen
  Selvfølgelig er det figurkravlenisser :-) Og ja de er da meget billigere i drift end julebelysninger - en god pointe :-)

  SvarSlet
 3. Hi hi hvor er de fine. :)

  God weekend.

  SvarSlet
 4. Hej Catarina
  Enig - de er meget fine :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er de fine, den slags julepynt på huse har jeg ikke set før.. :-) Godt f valg

  SvarSlet
 6. Jeg synes, jeg kender figurerne i mindre format, men har aldrig set dem så store og sat op på vægge og husgavle som hos jer - hvor er det en sød ide.
  Godt F og god weekend til dig.

  SvarSlet
 7. Så fina julfigurer. Vilken härlig tradition.
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/abc-scandinavia.html

  SvarSlet
 8. Hej Inge og Ellen
  Det er sjovt at høre, at det ikke er udbredt andre steder i DK. Måske det kan give inspiration :-)

  Hej Mona
  Ja det er en hyggelig tradition :-)

  SvarSlet
 9. Artig :)

  Ha ei fortsatt fin helg :)

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare herligt og sikke en fin tradition i har i din by...God weekend...

  SvarSlet
 11. Hej Kamelryttersken
  Tak i lige måde :-)

  Hej Rejen
  Også en god weekend til dig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…