Gå videre til hovedindholdet

F for ...

Det næste bogstav i alfabet-legen i ABC-Scandinavia er F så derfor;

F for Figurer - nærmere bestemt jule-hus-figurer

Her i landsbyen er der tradition for, at der bliver sat figurer på husgavle, vægge og garager i december måned. Det er egentlig en dejlig tradition og sjovt at se alle de forskellige figurer, som der er lagt et stort arbejde i at lave. Mange af figurerne er malet af en kvinde fra byen, som desværre ikke er blandt os mere. Men det gør jo kun figurerne endnu mere værdifulde.


Det var et lille udvalgt af figurer fundet hos de nærmeste naboer. Jeg synes kun at huske at have set enkelte figurer rundt omkring i landet, men ikke så mange i én by, som der er her i byen og i nærmeste omegn. Og gad vide, om det er en tradition i andre dele af landet eller i andre lande? Eller er det udelukkende en lokal juletradition?

Kommentarer

 1. Figurkravlenisser - hvorfor ikke. De er bedre end mange julebelysninger og vel billigere i drift. Har aldrig set sådanne før.

  SvarSlet
 2. Hej Jørgen
  Selvfølgelig er det figurkravlenisser :-) Og ja de er da meget billigere i drift end julebelysninger - en god pointe :-)

  SvarSlet
 3. Hi hi hvor er de fine. :)

  God weekend.

  SvarSlet
 4. Hej Catarina
  Enig - de er meget fine :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er de fine, den slags julepynt på huse har jeg ikke set før.. :-) Godt f valg

  SvarSlet
 6. Jeg synes, jeg kender figurerne i mindre format, men har aldrig set dem så store og sat op på vægge og husgavle som hos jer - hvor er det en sød ide.
  Godt F og god weekend til dig.

  SvarSlet
 7. Så fina julfigurer. Vilken härlig tradition.
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/abc-scandinavia.html

  SvarSlet
 8. Hej Inge og Ellen
  Det er sjovt at høre, at det ikke er udbredt andre steder i DK. Måske det kan give inspiration :-)

  Hej Mona
  Ja det er en hyggelig tradition :-)

  SvarSlet
 9. Artig :)

  Ha ei fortsatt fin helg :)

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare herligt og sikke en fin tradition i har i din by...God weekend...

  SvarSlet
 11. Hej Kamelryttersken
  Tak i lige måde :-)

  Hej Rejen
  Også en god weekend til dig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…