Gå videre til hovedindholdet

F for ...

Det næste bogstav i alfabet-legen i ABC-Scandinavia er F så derfor;

F for Figurer - nærmere bestemt jule-hus-figurer

Her i landsbyen er der tradition for, at der bliver sat figurer på husgavle, vægge og garager i december måned. Det er egentlig en dejlig tradition og sjovt at se alle de forskellige figurer, som der er lagt et stort arbejde i at lave. Mange af figurerne er malet af en kvinde fra byen, som desværre ikke er blandt os mere. Men det gør jo kun figurerne endnu mere værdifulde.


Det var et lille udvalgt af figurer fundet hos de nærmeste naboer. Jeg synes kun at huske at have set enkelte figurer rundt omkring i landet, men ikke så mange i én by, som der er her i byen og i nærmeste omegn. Og gad vide, om det er en tradition i andre dele af landet eller i andre lande? Eller er det udelukkende en lokal juletradition?

Kommentarer

 1. Figurkravlenisser - hvorfor ikke. De er bedre end mange julebelysninger og vel billigere i drift. Har aldrig set sådanne før.

  SvarSlet
 2. Hej Jørgen
  Selvfølgelig er det figurkravlenisser :-) Og ja de er da meget billigere i drift end julebelysninger - en god pointe :-)

  SvarSlet
 3. Hi hi hvor er de fine. :)

  God weekend.

  SvarSlet
 4. Hej Catarina
  Enig - de er meget fine :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er de fine, den slags julepynt på huse har jeg ikke set før.. :-) Godt f valg

  SvarSlet
 6. Jeg synes, jeg kender figurerne i mindre format, men har aldrig set dem så store og sat op på vægge og husgavle som hos jer - hvor er det en sød ide.
  Godt F og god weekend til dig.

  SvarSlet
 7. Så fina julfigurer. Vilken härlig tradition.
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/abc-scandinavia.html

  SvarSlet
 8. Hej Inge og Ellen
  Det er sjovt at høre, at det ikke er udbredt andre steder i DK. Måske det kan give inspiration :-)

  Hej Mona
  Ja det er en hyggelig tradition :-)

  SvarSlet
 9. Artig :)

  Ha ei fortsatt fin helg :)

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare herligt og sikke en fin tradition i har i din by...God weekend...

  SvarSlet
 11. Hej Kamelryttersken
  Tak i lige måde :-)

  Hej Rejen
  Også en god weekend til dig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …