Gå videre til hovedindholdet
Det har efterhånden frosset i en hel måned og det betyder, at naturens dyr får sværere og sværere ved at finde føde. Dyrene begynder derfor at søge ind mod husene i håbet om, at det er nemmere at finde føde der.


Denne lille mus er søgt helt op på terrassen hos mine forældre og kravlede rundt mellem planterne. Den kunne måske lugte fuglefoderet, som stod i en bøtte lige ved siden af. Og den må have været sulten, for den blev ikke skræmt selvom vi stod en hel flok og kiggede på den.

Mine forældre er rigtig flinke til at fodre fuglene og de bliver belønnet for det. Ofte er der op til 20-25 fugle lige når foderet er lagt ud. Det er herligt, at sidde inde i køkkenet og se fuglelivet lige uden for vinduet. Og jeg er sikker på, at fuglene er glade for at have daglig og let tilgang til foderet.

Kommentarer

 1. Her har jeg også for første gang set spor efter rådyr i haven. er dog ikke ubetinget glad for den slags besøg. Havde en del overskydende kattefoder, og det har vi faktisk hængt ud til fuglene i en foderautomat, de er glad for det og egernet er heller ikke helt fordømmende. Dertil kommer det almindelig fodder. Normalt har vi stadig nedfaldsæbler til solsortene, men det var et dårligt æbleår, så den bunke er spist forlængst. Men det er dejligt at se fuglene, og egernet er vi nu også glade for... Selv vildkatten (tidligere tam sommerhuskat formoder jeg) har vist fået en kop kattemad. Fedt og andet godt fra køkkenet ryger også ud til fuglene, ingen grund til at lade noget gå til spilde.

  SvarSlet
 2. Det myldrer med mus om sommeren hos os i Gåsehaven. Men om vinteren ser jeg dem ikke. Jeg troede, at der gik en hel del mus til efter sidste vinters hårde frost.Men vores nabo fortalte, at det kan være en fordel for små mus, at der er sne. De gemmer sig under sneen, og er i beskyttelse for hård frost og rovdyr. Den lille søde mus på billedet har måske ikke fået samlet sig et forråd:-( Det er nogel dejlige snebilleder du tager:-)

  SvarSlet
 3. Her er der flest mus når markerne lige er blvet høstet. Ja sne isolerer, musene må næsten ha det sjovt, er da bedre end et løbehjul :)

  SvarSlet
 4. Mus er nu meget søde - bare de ikke kommer ind i mit hus! Og længere tids frost med deraf følgende mangel på føde øger risikoen for, at de kommer ind!
  Jeg ville ønske, at vi selv var bedre til at få lagt fodder ud til de sultne fugle. Det er nu så hyggeligt at se på fuglene. Og rart at vide, at der er færre fugle, som dør i den kolde vinter.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…