Gå videre til hovedindholdet
Det har efterhånden frosset i en hel måned og det betyder, at naturens dyr får sværere og sværere ved at finde føde. Dyrene begynder derfor at søge ind mod husene i håbet om, at det er nemmere at finde føde der.


Denne lille mus er søgt helt op på terrassen hos mine forældre og kravlede rundt mellem planterne. Den kunne måske lugte fuglefoderet, som stod i en bøtte lige ved siden af. Og den må have været sulten, for den blev ikke skræmt selvom vi stod en hel flok og kiggede på den.

Mine forældre er rigtig flinke til at fodre fuglene og de bliver belønnet for det. Ofte er der op til 20-25 fugle lige når foderet er lagt ud. Det er herligt, at sidde inde i køkkenet og se fuglelivet lige uden for vinduet. Og jeg er sikker på, at fuglene er glade for at have daglig og let tilgang til foderet.

Kommentarer

 1. Her har jeg også for første gang set spor efter rådyr i haven. er dog ikke ubetinget glad for den slags besøg. Havde en del overskydende kattefoder, og det har vi faktisk hængt ud til fuglene i en foderautomat, de er glad for det og egernet er heller ikke helt fordømmende. Dertil kommer det almindelig fodder. Normalt har vi stadig nedfaldsæbler til solsortene, men det var et dårligt æbleår, så den bunke er spist forlængst. Men det er dejligt at se fuglene, og egernet er vi nu også glade for... Selv vildkatten (tidligere tam sommerhuskat formoder jeg) har vist fået en kop kattemad. Fedt og andet godt fra køkkenet ryger også ud til fuglene, ingen grund til at lade noget gå til spilde.

  SvarSlet
 2. Det myldrer med mus om sommeren hos os i Gåsehaven. Men om vinteren ser jeg dem ikke. Jeg troede, at der gik en hel del mus til efter sidste vinters hårde frost.Men vores nabo fortalte, at det kan være en fordel for små mus, at der er sne. De gemmer sig under sneen, og er i beskyttelse for hård frost og rovdyr. Den lille søde mus på billedet har måske ikke fået samlet sig et forråd:-( Det er nogel dejlige snebilleder du tager:-)

  SvarSlet
 3. Her er der flest mus når markerne lige er blvet høstet. Ja sne isolerer, musene må næsten ha det sjovt, er da bedre end et løbehjul :)

  SvarSlet
 4. Mus er nu meget søde - bare de ikke kommer ind i mit hus! Og længere tids frost med deraf følgende mangel på føde øger risikoen for, at de kommer ind!
  Jeg ville ønske, at vi selv var bedre til at få lagt fodder ud til de sultne fugle. Det er nu så hyggeligt at se på fuglene. Og rart at vide, at der er færre fugle, som dør i den kolde vinter.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …