Gå videre til hovedindholdet
Det har efterhånden frosset i en hel måned og det betyder, at naturens dyr får sværere og sværere ved at finde føde. Dyrene begynder derfor at søge ind mod husene i håbet om, at det er nemmere at finde føde der.


Denne lille mus er søgt helt op på terrassen hos mine forældre og kravlede rundt mellem planterne. Den kunne måske lugte fuglefoderet, som stod i en bøtte lige ved siden af. Og den må have været sulten, for den blev ikke skræmt selvom vi stod en hel flok og kiggede på den.

Mine forældre er rigtig flinke til at fodre fuglene og de bliver belønnet for det. Ofte er der op til 20-25 fugle lige når foderet er lagt ud. Det er herligt, at sidde inde i køkkenet og se fuglelivet lige uden for vinduet. Og jeg er sikker på, at fuglene er glade for at have daglig og let tilgang til foderet.

Kommentarer

 1. Her har jeg også for første gang set spor efter rådyr i haven. er dog ikke ubetinget glad for den slags besøg. Havde en del overskydende kattefoder, og det har vi faktisk hængt ud til fuglene i en foderautomat, de er glad for det og egernet er heller ikke helt fordømmende. Dertil kommer det almindelig fodder. Normalt har vi stadig nedfaldsæbler til solsortene, men det var et dårligt æbleår, så den bunke er spist forlængst. Men det er dejligt at se fuglene, og egernet er vi nu også glade for... Selv vildkatten (tidligere tam sommerhuskat formoder jeg) har vist fået en kop kattemad. Fedt og andet godt fra køkkenet ryger også ud til fuglene, ingen grund til at lade noget gå til spilde.

  SvarSlet
 2. Det myldrer med mus om sommeren hos os i Gåsehaven. Men om vinteren ser jeg dem ikke. Jeg troede, at der gik en hel del mus til efter sidste vinters hårde frost.Men vores nabo fortalte, at det kan være en fordel for små mus, at der er sne. De gemmer sig under sneen, og er i beskyttelse for hård frost og rovdyr. Den lille søde mus på billedet har måske ikke fået samlet sig et forråd:-( Det er nogel dejlige snebilleder du tager:-)

  SvarSlet
 3. Her er der flest mus når markerne lige er blvet høstet. Ja sne isolerer, musene må næsten ha det sjovt, er da bedre end et løbehjul :)

  SvarSlet
 4. Mus er nu meget søde - bare de ikke kommer ind i mit hus! Og længere tids frost med deraf følgende mangel på føde øger risikoen for, at de kommer ind!
  Jeg ville ønske, at vi selv var bedre til at få lagt fodder ud til de sultne fugle. Det er nu så hyggeligt at se på fuglene. Og rart at vide, at der er færre fugle, som dør i den kolde vinter.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…