Gå videre til hovedindholdet
Det har efterhånden frosset i en hel måned og det betyder, at naturens dyr får sværere og sværere ved at finde føde. Dyrene begynder derfor at søge ind mod husene i håbet om, at det er nemmere at finde føde der.


Denne lille mus er søgt helt op på terrassen hos mine forældre og kravlede rundt mellem planterne. Den kunne måske lugte fuglefoderet, som stod i en bøtte lige ved siden af. Og den må have været sulten, for den blev ikke skræmt selvom vi stod en hel flok og kiggede på den.

Mine forældre er rigtig flinke til at fodre fuglene og de bliver belønnet for det. Ofte er der op til 20-25 fugle lige når foderet er lagt ud. Det er herligt, at sidde inde i køkkenet og se fuglelivet lige uden for vinduet. Og jeg er sikker på, at fuglene er glade for at have daglig og let tilgang til foderet.

Kommentarer

 1. Her har jeg også for første gang set spor efter rådyr i haven. er dog ikke ubetinget glad for den slags besøg. Havde en del overskydende kattefoder, og det har vi faktisk hængt ud til fuglene i en foderautomat, de er glad for det og egernet er heller ikke helt fordømmende. Dertil kommer det almindelig fodder. Normalt har vi stadig nedfaldsæbler til solsortene, men det var et dårligt æbleår, så den bunke er spist forlængst. Men det er dejligt at se fuglene, og egernet er vi nu også glade for... Selv vildkatten (tidligere tam sommerhuskat formoder jeg) har vist fået en kop kattemad. Fedt og andet godt fra køkkenet ryger også ud til fuglene, ingen grund til at lade noget gå til spilde.

  SvarSlet
 2. Det myldrer med mus om sommeren hos os i Gåsehaven. Men om vinteren ser jeg dem ikke. Jeg troede, at der gik en hel del mus til efter sidste vinters hårde frost.Men vores nabo fortalte, at det kan være en fordel for små mus, at der er sne. De gemmer sig under sneen, og er i beskyttelse for hård frost og rovdyr. Den lille søde mus på billedet har måske ikke fået samlet sig et forråd:-( Det er nogel dejlige snebilleder du tager:-)

  SvarSlet
 3. Her er der flest mus når markerne lige er blvet høstet. Ja sne isolerer, musene må næsten ha det sjovt, er da bedre end et løbehjul :)

  SvarSlet
 4. Mus er nu meget søde - bare de ikke kommer ind i mit hus! Og længere tids frost med deraf følgende mangel på føde øger risikoen for, at de kommer ind!
  Jeg ville ønske, at vi selv var bedre til at få lagt fodder ud til de sultne fugle. Det er nu så hyggeligt at se på fuglene. Og rart at vide, at der er færre fugle, som dør i den kolde vinter.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…