Gå videre til hovedindholdet

Rødkålssalat

Sidste weekend havde vi gæstebud og hvad var mere nærliggende at servere end and, nu det lige havde været Mortens aften. Manden havde lavet en vidunderlig sauce af et par andelår, som havde kogt et par timer eller tre i 1 l rødvin og 1 l vand sammen med lidt smagsgivende grøntsager. Tilbehøret var en grøn salat med grillede pebre og en rødkålssalat. Rødkål er jo traditionel til en and, men vi kan godt lide at afprøve nye varianter, så denne gang blev det følgende rødkålssalat.

Rødkål hakkes fint og blandes med tørrede abrikoser klippet i 3-4 stykker og halverede mandler med skal. Over salaten udskæres appelsin filetter, således at den overskydende saft drypper ned på rødkålen. Resten af appelsinsaften presses over salaten. Filetterne halveres og blandes i salaten. Til sidst hældes et skvæt neutral olie over salaten. Salaten skal trække et par timer inden serveringen.

For mig er det nye, at der anvendes mandler istedet for hasselnødder og at der er abrikoser i salaten. Det var en lækker og delikat salat, som vi ganske givet vil servere en anden gang.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.