Gå videre til hovedindholdet

"Jule"-kornel

Den rødegrenede kornel står uden blade og ser rigtig skulpturel ud med de røde grene mod den grønne baggrund.


Til foråret når busken skyder, vil den sikkert også skyde grønne grene (der er faktisk én at se i bunde af billedet). Jeg er ikke helt klar over, om det er vildskud eller om de grønne grene bliver røde med alderen. Men for en sikkerhedsskyld, fjerner jeg de grønne. for tænk hvis det er vildskud og de pludselig har fået overtaget - så vil vi gå glip af de skulpturelle grene.

Grenene er også meget dekorative indenfor ved juletid. Røde grene i et hjørne med en lille lyskæde på - kan det blive mere julet?

Kommentarer

 1. Ja meget julet, har allerede et par potter med gran ved ingange med en bjergthe i (den har rødebær), men kunne helt sikkert godt bruge nogle røde grene. Nænner du at klippe i den, for så stor ser den jo ikke ud... og om det er vildskud kan jeg ikke sige. Uha julen er tæt på, men stadig for langt væk til at det rigtige julepynt skal frem.

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Ja jeg nænner at klippe i den og den er rigelig stor i det lille bed, hvor den står, så ingen problmer der.
  Mine krukker ved indgangen er endnu ikke tilplantet og jeg går og overvejer hvad der skal i. Som du skriver er vi tæt på jul, men alligevel ikke tæt nok på lyskæder mm. Men snart :-)

  SvarSlet
 3. Lys behøver nu ikke være forbeholdt julen, er selv begyndt med lidt lys i vindfanget, men sløjfer og glimmer må vente, men lys har man da brug for. Der er iøvrigt bare 2 uger til den første advents søndag, må hellere se at finde stagen frem, inden tiden løber fra mig. God weekend.

  SvarSlet
 4. Hej Karen
  Du har jo fuldstændig ret i, at der kun er to uger til første søndag i advent. Og har også se et par steder hvor de har pyntet med lyskæder i haverne i weekenden. Ja, vi kan vist godt begynde at puste støvet af dem!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…