Gå videre til hovedindholdet

C for ...

Så nåede vi til C i alfabet-legen. Det er jo ikke det letteste bogstav at skrive et indlæg omkring, men heldigvis har der været en uge til at tænke. Jeg besluttede mig for at kigge lidt tilbage på en dejlig ferie, som jeg kun har vist et par billeder fra, så det emne er ikke helt udtømt. Så derfor

C for Crete og C for Citron

Vi var så heldige, at mine forældre inviterede os på en uges ferie på Kreta i uge 40. Eller til Crete, som øen hedder på græsk. Mine forældre havde inviteret os tre søskende med ægtefæller og børn, så vi var ialt 13 afsted. Det var en rigtig dejlig ferie, hvor vi alle nød at være sammen i en hel uge.

Mine forældre og bror bor tæt på hinanden i Sydvest-jylland, mens min søster og jeg bor på henholdsvis Midt- og Nord-sjælland. Så afstanden gør, at vi ikke ses så tit. Derfor var det rigtig dejligt og hyggeligt at kunne hygge, slappe af og nyde hinandens selskab i en hel uge. Fætrene og kusiner får også en hel unik mulighed for at lære hinanden godt at kende og vi kan mærke, at det styrker sammenholdet.


Ud over at slappe af ved poolen var vi også på nogle ture rundt i landet. Vi var på en tur med et "tog", som kørte os rundt på vejene i bjergene og i plantagerne. Både børn og vokse syntes, det var en hel speciel dejlig tur. Vi så rigtig mange plantager mest med appelsiner og oliven, men også enkelte med citroner. Hvorfor der ikke var så mange citronplantager har vi ikke svaret på. Måske fordi der ikke bliver spist så mange citroner som appelsiner. Ja, hvem ved?  

Vi tog også et par gåture rundt i terrænnet og så kæmpe kaktusser, bougainvilleaer, agaver, hawaiiblomster, verbenaer og ikke mindst kæmpe "bambus" og mængder af palmer. Vi var meget nysgerrige og ville gerne se Kretas fauna. Vi fik os mange dejlige naturoplevelser.

Kommentarer

 1. Hørtes ut som en trivelig ferie :)

  Ha ei god helg :)

  SvarSlet
 2. Så spennende ! Og så fint dere har hatt det! Det er fint når alle kan være sammen og kose seg! Flott å se Citrontre! Det er første gang for meg! -Margit-

  SvarSlet
 3. Familieferier er bare så gode - man hygger og slapper af og er aktive og laver god mad og ser mange ting sammen og hver for sig og...
  Specielt godt, når man ikke lige kan ses til hverdag.
  God ABC-weekend til dig :-)

  SvarSlet
 4. det må være særligt dejligt at have en hel familie hvor alle kan holde ferie sammen :-))
  Citrontræer er smukke vækster og der er en særlig nydelse ved at plukke sådan en citron direkte fra træet :-))

  SvarSlet
 5. Så trevligt det låter. Kreta är en fin ö med mycket att se. Citroner kan man visserligen inte äta på samma sätt som apelsiner, men det är fantastiska citrusfrukter.
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/abc-scandinavia.html

  SvarSlet
 6. Det lyder rigtig hyggeligt med en familieferie. Jeg har været på Kreta et par gange - en smuk og meget spændende ø.
  God weekend til dig!

  SvarSlet
 7. Kamelryttersken: Det var en hyggelig ferie. Også god weekend til dig
  Malys krok: ja det var spændende at se citrus-træerne - de er meget større end vi nogensinde får dem at se, når de gror her i Norden
  Ellen: ja det var dejligt med en familieferie og de oplevelser der fulgte med. Og en god weekend til dig
  Annette's space: Ja, det er særligt dejligt med en stor-familie ferie. Desværre var det kun ganske få frugter fra citrus-træerne der var modne, da vi var der. Men vi smagte da frisk appelsinjuice.
  Mona: Enig, citrus frugter er fantastiske specielt her hen mod juletid. Og en citron kan bruges til mange lækre ting ex. citronfromage :-)
  Madame: Ja, det er en smuk og spændende ø - én uges ferie er ikke nok til at udforske alle de spændende naturområder. Også en god weekend til dig

  SvarSlet
 8. Det lyder som en rigtig skøn familietur i har været på,det er hyggeligt når hele familien er samlet

  SvarSlet
 9. Kom så igang: ja, det er det og for tre år siden var vi i Tyrkiet også på en dejlig familietur

  SvarSlet
 10. åh, det räcker med att jag bara ser en citron för att känna hur det smakar i munnen.. :-)

  SvarSlet
 11. Nnika: håber at du kan smage andet end at det er surt, for citron kan jo bruges i mange lækre sammenhænge :-)

  SvarSlet
 12. det var da virkelig en hyggelig gest av dine foreldre og invitere dere all med på en ukes ferie på den skjønne øy.

  SvarSlet
 13. TorAa; ja, det er virkelig skønt, at mine forældre har lyst til at samle os alle og give os nogle dejlige ferie-oplevelser sammen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…