Gå videre til hovedindholdet

B for ...

Jeg vil gerne lege med på denne lille leg. Desværre har jeg fundet legen for sent og kan ikke nå at være med på A - så mit alfabet må nødvendigvis starte med B.

B for Brilliant og B for Bær

Brilliant fordi dette er en strålende idé fra ADC Scandinavia, som dukker op lige netop på denne årstid, hvor der ikke er så meget materiale at skrive om i en haveblog. Jeg er med :-)

Og B for bær fordi der endnu findes bær i haven. Bærrene er krid hvide som nyfalden sne og der anes ikke den mindste farvenuance på bærrene - behøver jeg at nævne, at de til fulde lever op til deres navn, nemlig snebær.

Egentlig er jeg ikke store beundrer af snebærbuskene - de er for frodige og dermed mener jeg, at de skyder for mange rodskud, så de er ikke til at styre i et bed. Men i et hegn af den vilde type ville jeg ikke tøve med at plante snebær, for det er da skønt med bær i haven til at "lyse op" i denne mørke tid!

Kommentarer

 1. Jeg har godt nok ikke snebærbuske i haven, men det er et fint billede du har fanget af bærene.. :-)

  SvarSlet
 2. Dette treet har jeg ikke hørt om, ei heller snebær! Så fint det var! -Margit-

  SvarSlet
 3. Inge; mange tak
  Malys krok; jeg synes selv, at det er inspirerende at finde ny viden på bloggene.

  Tak for besøgene :-)

  SvarSlet
 4. Er en del snebærhekker rundt i by'n, og også frittvoksende frodige busker

  Ha ei utmerket helg :)

  SvarSlet
 5. Kamelryttersken: Tak - jeg ønsker også dig en dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 6. Vakre bilder, slike bær har jeg ikke sett før :)Hilsen Anette
  www.anettesbokboble.blogg.no

  SvarSlet
 7. Enig i at disse busker fort blir en sann plage. Selv om de er flotte med de hvite bær, som vi pleide å klemme på for å få de til å smelle, da vi var barn.

  SvarSlet
 8. Hej TorAa
  Jeg har aldrig prøvet at klemme snebærrene - vil helt sikkert prøve at få dem til at smelde :-))

  SvarSlet
 9. Heisann!

  Haveblogg.... da er vi flere!
  På denne årstida er have et vidt begrep, i alle fall for meg ;:OD
  Nydelig bilde !

  SvarSlet
 10. Hej Vilt og vakkert
  Enig, have er et vidt begreb på denne tid.
  Tak for kommentaren vedr. billedet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…