Gå videre til hovedindholdet

B for ...

Jeg vil gerne lege med på denne lille leg. Desværre har jeg fundet legen for sent og kan ikke nå at være med på A - så mit alfabet må nødvendigvis starte med B.

B for Brilliant og B for Bær

Brilliant fordi dette er en strålende idé fra ADC Scandinavia, som dukker op lige netop på denne årstid, hvor der ikke er så meget materiale at skrive om i en haveblog. Jeg er med :-)

Og B for bær fordi der endnu findes bær i haven. Bærrene er krid hvide som nyfalden sne og der anes ikke den mindste farvenuance på bærrene - behøver jeg at nævne, at de til fulde lever op til deres navn, nemlig snebær.

Egentlig er jeg ikke store beundrer af snebærbuskene - de er for frodige og dermed mener jeg, at de skyder for mange rodskud, så de er ikke til at styre i et bed. Men i et hegn af den vilde type ville jeg ikke tøve med at plante snebær, for det er da skønt med bær i haven til at "lyse op" i denne mørke tid!

Kommentarer

 1. Jeg har godt nok ikke snebærbuske i haven, men det er et fint billede du har fanget af bærene.. :-)

  SvarSlet
 2. Dette treet har jeg ikke hørt om, ei heller snebær! Så fint det var! -Margit-

  SvarSlet
 3. Inge; mange tak
  Malys krok; jeg synes selv, at det er inspirerende at finde ny viden på bloggene.

  Tak for besøgene :-)

  SvarSlet
 4. Er en del snebærhekker rundt i by'n, og også frittvoksende frodige busker

  Ha ei utmerket helg :)

  SvarSlet
 5. Kamelryttersken: Tak - jeg ønsker også dig en dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 6. Vakre bilder, slike bær har jeg ikke sett før :)Hilsen Anette
  www.anettesbokboble.blogg.no

  SvarSlet
 7. Enig i at disse busker fort blir en sann plage. Selv om de er flotte med de hvite bær, som vi pleide å klemme på for å få de til å smelle, da vi var barn.

  SvarSlet
 8. Hej TorAa
  Jeg har aldrig prøvet at klemme snebærrene - vil helt sikkert prøve at få dem til at smelde :-))

  SvarSlet
 9. Heisann!

  Haveblogg.... da er vi flere!
  På denne årstida er have et vidt begrep, i alle fall for meg ;:OD
  Nydelig bilde !

  SvarSlet
 10. Hej Vilt og vakkert
  Enig, have er et vidt begreb på denne tid.
  Tak for kommentaren vedr. billedet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…