Gå videre til hovedindholdet

B for ...

Jeg vil gerne lege med på denne lille leg. Desværre har jeg fundet legen for sent og kan ikke nå at være med på A - så mit alfabet må nødvendigvis starte med B.

B for Brilliant og B for Bær

Brilliant fordi dette er en strålende idé fra ADC Scandinavia, som dukker op lige netop på denne årstid, hvor der ikke er så meget materiale at skrive om i en haveblog. Jeg er med :-)

Og B for bær fordi der endnu findes bær i haven. Bærrene er krid hvide som nyfalden sne og der anes ikke den mindste farvenuance på bærrene - behøver jeg at nævne, at de til fulde lever op til deres navn, nemlig snebær.

Egentlig er jeg ikke store beundrer af snebærbuskene - de er for frodige og dermed mener jeg, at de skyder for mange rodskud, så de er ikke til at styre i et bed. Men i et hegn af den vilde type ville jeg ikke tøve med at plante snebær, for det er da skønt med bær i haven til at "lyse op" i denne mørke tid!

Kommentarer

 1. Jeg har godt nok ikke snebærbuske i haven, men det er et fint billede du har fanget af bærene.. :-)

  SvarSlet
 2. Dette treet har jeg ikke hørt om, ei heller snebær! Så fint det var! -Margit-

  SvarSlet
 3. Inge; mange tak
  Malys krok; jeg synes selv, at det er inspirerende at finde ny viden på bloggene.

  Tak for besøgene :-)

  SvarSlet
 4. Er en del snebærhekker rundt i by'n, og også frittvoksende frodige busker

  Ha ei utmerket helg :)

  SvarSlet
 5. Kamelryttersken: Tak - jeg ønsker også dig en dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 6. Vakre bilder, slike bær har jeg ikke sett før :)Hilsen Anette
  www.anettesbokboble.blogg.no

  SvarSlet
 7. Enig i at disse busker fort blir en sann plage. Selv om de er flotte med de hvite bær, som vi pleide å klemme på for å få de til å smelle, da vi var barn.

  SvarSlet
 8. Hej TorAa
  Jeg har aldrig prøvet at klemme snebærrene - vil helt sikkert prøve at få dem til at smelde :-))

  SvarSlet
 9. Heisann!

  Haveblogg.... da er vi flere!
  På denne årstida er have et vidt begrep, i alle fall for meg ;:OD
  Nydelig bilde !

  SvarSlet
 10. Hej Vilt og vakkert
  Enig, have er et vidt begreb på denne tid.
  Tak for kommentaren vedr. billedet :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …