Gå videre til hovedindholdet

Holland

Så er endnu en rejse afsluttet og derfor har der igen været stille på bloggen. Jeg har været med sønnikes fodboldhold til en international turnering i Holland. Vi tog afsted torsdag morgen meget tidligt og ankom til indkvarterings-campen torsdag kl. 20 - en lang tur i bus, men de 19 ni-ti-årige drenge klarede det så flot.

Drengene har spillet kampe fredag og lørdag og igår aften var vi ude at se en æresdivisions kamp mellem Nijmegen og Groningen (3-2 til Nijmegen på hjemmebane). Efter kampen var der mulighed for autografer fra de fire danskere på de to hold bl.a. den danske lands landsholdsspiller Lasse Schøne. En stor oplevelse for drengene.

Kl. 0.30 natten mellem lørdag og søndag satte vi os i bussen og vendte hjem igen med en flok trætte men glade drenge som havde bagagen fuld af masser af oplevelser. De kunne stolte hilse på far og/eller mor som stod og ventede ved klubhuset idag kl. 11 - alle drengene havde klaret turen rigtig godt uden hjemve, konflikter eller andre problemer.

Jeg har været med som den eneste kvinde af flere grunde, men flere forældre har givet udtryk for, at det har været rigtig godt at vide, at deres drenge har kunnet gå til en "stedfortrædende mor", når de var så langt væk hjemmefra. Og så kender jeg dem jo rigtig godt, fordi jeg er tidligere træner gennem mange år. Jeg har også været den, der har taget sig af "ømheder", medicin og ikke mindst at opdatere vores facebook side med nyt til forældrene, så de kunne se, at deres kære havde det godt.

Det har været en super tur og det har været dejligt at være sammen med fodbolddrengene igen. Det er helt sikkert at jeg er klar til at tage med på endnu en tur, hvis lejligheden byder sig til næste år.

Kommentarer

  1. Skønt at høre om jeres tur til Holland. Jeg bliver så glad, når forældre gør en indsats, så sådan en tur bliver vellykket. Sagt mellem os to, ville jeg også føle mig mere tryg hvis der var en "stedfortrædermor" med på sådan en tur:-)

    SvarSlet
  2. Tak Charlotte - jeg mærker stadig en dejlig glæde, når jeg tænker på turen :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …