Gå videre til hovedindholdet

Holland

Så er endnu en rejse afsluttet og derfor har der igen været stille på bloggen. Jeg har været med sønnikes fodboldhold til en international turnering i Holland. Vi tog afsted torsdag morgen meget tidligt og ankom til indkvarterings-campen torsdag kl. 20 - en lang tur i bus, men de 19 ni-ti-årige drenge klarede det så flot.

Drengene har spillet kampe fredag og lørdag og igår aften var vi ude at se en æresdivisions kamp mellem Nijmegen og Groningen (3-2 til Nijmegen på hjemmebane). Efter kampen var der mulighed for autografer fra de fire danskere på de to hold bl.a. den danske lands landsholdsspiller Lasse Schøne. En stor oplevelse for drengene.

Kl. 0.30 natten mellem lørdag og søndag satte vi os i bussen og vendte hjem igen med en flok trætte men glade drenge som havde bagagen fuld af masser af oplevelser. De kunne stolte hilse på far og/eller mor som stod og ventede ved klubhuset idag kl. 11 - alle drengene havde klaret turen rigtig godt uden hjemve, konflikter eller andre problemer.

Jeg har været med som den eneste kvinde af flere grunde, men flere forældre har givet udtryk for, at det har været rigtig godt at vide, at deres drenge har kunnet gå til en "stedfortrædende mor", når de var så langt væk hjemmefra. Og så kender jeg dem jo rigtig godt, fordi jeg er tidligere træner gennem mange år. Jeg har også været den, der har taget sig af "ømheder", medicin og ikke mindst at opdatere vores facebook side med nyt til forældrene, så de kunne se, at deres kære havde det godt.

Det har været en super tur og det har været dejligt at være sammen med fodbolddrengene igen. Det er helt sikkert at jeg er klar til at tage med på endnu en tur, hvis lejligheden byder sig til næste år.

Kommentarer

  1. Skønt at høre om jeres tur til Holland. Jeg bliver så glad, når forældre gør en indsats, så sådan en tur bliver vellykket. Sagt mellem os to, ville jeg også føle mig mere tryg hvis der var en "stedfortrædermor" med på sådan en tur:-)

    SvarSlet
  2. Tak Charlotte - jeg mærker stadig en dejlig glæde, når jeg tænker på turen :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…