Gå videre til hovedindholdet

Hjemme igen

Vel hjemkommet med hovedet fuld at faglig inspiration fra et par gode dage i Helsinki. Men ud over den faglige del var der også lidt tid til at snuse rundt i byen. Vi boede lige i nærheden af konferencecentret, hvor der også var en dejlig gourmet-restaurant. Den aften vi ankom vandrede vi rundt og rundt, vi kunne ikke finde en restaurant vi rigtig gad og endte tilsidst på et pizzaria. Under vores vandring kom vi forbi et smukt oplyst hus, som vi måtte forbi for at fotografere. Dagen efter erfarede vi, at det smukke hus indeholdt gourmet-restauranten - snydt!

I nærheden af hotellet holdt det lokale marked også til. Havde vi ikke fået et tip, så vidste vi ikke, at det var et center med rigtig mange små butikker side om side. Her var næsten alt at finde af alskens fødevarer, slagervarer i den ene ende, fisk i den anden ende, en gade med bagerbutikker, en afdeling med ost osv. Og mellem de enkelte butikker var der kun en tynd væg. Et anderledes butikscenter, som vi ikke ser lignende herhjemme og med en fremmed duft.

Jeg var på jagt efter en finsk fodboldlandsholdstrøje - det var ikke nemt at finde. Da jeg spurgte en finne om de spillede fodbold i Finland, svarede hun ja, men at det var ishockey der var deres nationalsport. Hun sagder derefter en masse bogstaver (altså i et ord). Jeg gættede på, at det var et navn og hun var forbavset over, at jeg ikke kendte den kendte ishockeylandsholdsspiller, hmm.

Apropos sproget så er det fuldstændig fremmedartet for os - ikke et ord er at forstå i en sætning. Det finske sprog er i samme sprogstamme som det ungarske og de finner vi talte med, gav udtryk for, at de kunne forstå det estiske sprog - ikke så sært vi ikke forstod et ord. På den baggrund turde vi heller ikke tage én af de mange sporvogne - vi havde ikke en anelse om hvor de kørte hen og vi kunne ikke læse os til det! Finnerne syntes ellers at det finske sprog er let - alle ord udtales nøjagtig som de skrives og de mente, at der ofte bare skulle et "i" bagefter ordet ex. tekstil = tekstili og post = posti, men helt så let er det vist ikke altid! Og finnerne er godt nok storforbrugere af bogstaver, alle ord er lange - det må være indbringende at være skiltemager i Finland!

Byen som sådan var ikke videre spændende og levede ikke op til mine forventninger vedr. spændende design. Men lidt design blev det dog til, idet vi fandt Muuto, som er en butik med skandinavisk design i Helsinki centrum, en Marimekko-butik i det lokale center og en Mummi-trold butik i lufthavnen. Og vi fik da også hver især hjembragt lidt af godterne.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …