Gå videre til hovedindholdet

Hjemme igen

Vel hjemkommet med hovedet fuld at faglig inspiration fra et par gode dage i Helsinki. Men ud over den faglige del var der også lidt tid til at snuse rundt i byen. Vi boede lige i nærheden af konferencecentret, hvor der også var en dejlig gourmet-restaurant. Den aften vi ankom vandrede vi rundt og rundt, vi kunne ikke finde en restaurant vi rigtig gad og endte tilsidst på et pizzaria. Under vores vandring kom vi forbi et smukt oplyst hus, som vi måtte forbi for at fotografere. Dagen efter erfarede vi, at det smukke hus indeholdt gourmet-restauranten - snydt!

I nærheden af hotellet holdt det lokale marked også til. Havde vi ikke fået et tip, så vidste vi ikke, at det var et center med rigtig mange små butikker side om side. Her var næsten alt at finde af alskens fødevarer, slagervarer i den ene ende, fisk i den anden ende, en gade med bagerbutikker, en afdeling med ost osv. Og mellem de enkelte butikker var der kun en tynd væg. Et anderledes butikscenter, som vi ikke ser lignende herhjemme og med en fremmed duft.

Jeg var på jagt efter en finsk fodboldlandsholdstrøje - det var ikke nemt at finde. Da jeg spurgte en finne om de spillede fodbold i Finland, svarede hun ja, men at det var ishockey der var deres nationalsport. Hun sagder derefter en masse bogstaver (altså i et ord). Jeg gættede på, at det var et navn og hun var forbavset over, at jeg ikke kendte den kendte ishockeylandsholdsspiller, hmm.

Apropos sproget så er det fuldstændig fremmedartet for os - ikke et ord er at forstå i en sætning. Det finske sprog er i samme sprogstamme som det ungarske og de finner vi talte med, gav udtryk for, at de kunne forstå det estiske sprog - ikke så sært vi ikke forstod et ord. På den baggrund turde vi heller ikke tage én af de mange sporvogne - vi havde ikke en anelse om hvor de kørte hen og vi kunne ikke læse os til det! Finnerne syntes ellers at det finske sprog er let - alle ord udtales nøjagtig som de skrives og de mente, at der ofte bare skulle et "i" bagefter ordet ex. tekstil = tekstili og post = posti, men helt så let er det vist ikke altid! Og finnerne er godt nok storforbrugere af bogstaver, alle ord er lange - det må være indbringende at være skiltemager i Finland!

Byen som sådan var ikke videre spændende og levede ikke op til mine forventninger vedr. spændende design. Men lidt design blev det dog til, idet vi fandt Muuto, som er en butik med skandinavisk design i Helsinki centrum, en Marimekko-butik i det lokale center og en Mummi-trold butik i lufthavnen. Og vi fik da også hver især hjembragt lidt af godterne.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…