Gå videre til hovedindholdet

Terrassen - fase II

Træværket var fortsat ikke tørt, så helleringen sort i dag! Og terrasse-skruehullerne var heller ikke tørre!
Istedet gik jeg igang med terrasseprojektets fase II - et hegn som skal skærme for støj og indsigt fra vejen. Men inden vi kan gå gå igang skulle der fjernes en lille hæk og nogle sten.


Imens jeg gik og flyttede hæk og sten tænkte jeg på, om jeg monstro ville finde snegle. Men heldigvis var der ingen snegle, for er der noget jeg ikke bryder mig om, så er det snegle og da slet ikke dræbersnegle. Sidste år fandt jeg ca. 10 dræbersnegle hen på efteråret og hvor var det ulækkert!

Men da jeg ved 21-tiden ville rydde op efter dagens gøremål, fandt jeg ikke mindre end fire rødbrune snegle på græsplænen - yak. Straks fløj jeg ind til Pc'en og fandt sneglenøglen hos Skov- og Naturstyrelsen. Og den fortalte mig; "Du har fundet en iberisk skovsnegl".

Egentligt ville jeg helst smide noget Feramol, men da vi har vinbjergsnegle i haven, som også dør af Feramol, er det ikke den optimale løsning. De fire snegle blev istedet straks hakket over og begravet. Men hvor er det træls, at jeg i fremtiden skal på jagt i haven hver dag inden sengetid!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…