Gå videre til hovedindholdet

Terrassen - fase II

Træværket var fortsat ikke tørt, så helleringen sort i dag! Og terrasse-skruehullerne var heller ikke tørre!
Istedet gik jeg igang med terrasseprojektets fase II - et hegn som skal skærme for støj og indsigt fra vejen. Men inden vi kan gå gå igang skulle der fjernes en lille hæk og nogle sten.


Imens jeg gik og flyttede hæk og sten tænkte jeg på, om jeg monstro ville finde snegle. Men heldigvis var der ingen snegle, for er der noget jeg ikke bryder mig om, så er det snegle og da slet ikke dræbersnegle. Sidste år fandt jeg ca. 10 dræbersnegle hen på efteråret og hvor var det ulækkert!

Men da jeg ved 21-tiden ville rydde op efter dagens gøremål, fandt jeg ikke mindre end fire rødbrune snegle på græsplænen - yak. Straks fløj jeg ind til Pc'en og fandt sneglenøglen hos Skov- og Naturstyrelsen. Og den fortalte mig; "Du har fundet en iberisk skovsnegl".

Egentligt ville jeg helst smide noget Feramol, men da vi har vinbjergsnegle i haven, som også dør af Feramol, er det ikke den optimale løsning. De fire snegle blev istedet straks hakket over og begravet. Men hvor er det træls, at jeg i fremtiden skal på jagt i haven hver dag inden sengetid!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…