Gå videre til hovedindholdet

Natlys blomstrer endnu

Der er fortsat gang i blomstringen på natlysene. Dvs. at de har blomstret i over én måned. Det er da fantastisk med så lang en blomstringsperiode og så er der endda endnu flere blomster i toppen af planten.

De lysende gule blomster kan efter sigende spises og skulle smage sødt og parfumeret. Og det er ikke svært at forstille sig, at blomsterne er smukke som pynt i salater og på desserter og kager. Jeg har dog aldrig selv prøvet at anvende blomsterne i mad - men én gang skal jo være den første!

Jeg har ledt efter information på nettet, da jeg mener at natlys anvendes i naturmedicin og er en gammel lægeplante. Det var svært at finde, men lidt blev det da til.

Netbiologen findes kortfattet information om natlys, som de mener virker mod; "Pms, allergi, blodtrykssænkende, gigt, alkoholisme, anorexia, psoriasis, forkalkning, sklerose".

Og zarza.dk angiver, at; "Medicinske undersøgelser viser, at den indeholder gammalinolsyre, som ser ud til bla. at have en gavne ved præmenstruelle problemer, ubehag ved menopausen, mod psoriasis og til at nedsætte forkalkning. Mange urtefolk mener at der er endnu flere gavnlige effekter, så det er spændende hvad fremtiden vil bringe omkring dens anvendelsesmuligheder"

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…