Gå videre til hovedindholdet

Garden Living Fair

Vi har været afsted for at få inspiration til haven. Vi har besøgt Garden Living Fair i Frederikborg Slotshave i Hillerød - en have- og livsstilsmesse i virkelig smukke omgivelser. Vi var også afsted sidste år med et hold venner og var da rimelig begejstrede, så vi måtte afsted igen i år. Men vi har en klar fornemmelse af, at antallet af udstillere var minimeret og at standende generelt var mindre. Så vi er faktisk lidt skuffede. Vi fandt dog to af de udstillere, som vi gerne ville besøge.

Hos Clematis Danmark fik vi en snak om lysforhold til clematis det vi har været i tvivl om, om der ville være tilstrækkeligt med lys bag den planlagte læskærm ved terrassen. Vi blev bekræftet i, at vi kan gå videre med vores planer om en farverig bagside.

Vi var også på jagt efter blomsterløg og fandt igen i år en hollandsk stand med mange forskellige løg. Vi hjembragte;
- 100 tulipanløg, som skal ligges rundt omkring i haven, så vi har rigeligt at plukke ind af til foråret
- 50 vibeæg, som jeg måtte eje - jeg er vildt fascineret af blomsternes tern
- 15 dobbelte hvide tulipaner (Tulipa Schoonoord), som skal sættes sammen med
- 11 hvide allium (Allium Multibulbozum) i skovbeddet ved det nymalede sorte skur

Så når vi når september, får jeg travlt med at grave huller!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…