Gå videre til hovedindholdet

Garden Living Fair

Vi har været afsted for at få inspiration til haven. Vi har besøgt Garden Living Fair i Frederikborg Slotshave i Hillerød - en have- og livsstilsmesse i virkelig smukke omgivelser. Vi var også afsted sidste år med et hold venner og var da rimelig begejstrede, så vi måtte afsted igen i år. Men vi har en klar fornemmelse af, at antallet af udstillere var minimeret og at standende generelt var mindre. Så vi er faktisk lidt skuffede. Vi fandt dog to af de udstillere, som vi gerne ville besøge.

Hos Clematis Danmark fik vi en snak om lysforhold til clematis det vi har været i tvivl om, om der ville være tilstrækkeligt med lys bag den planlagte læskærm ved terrassen. Vi blev bekræftet i, at vi kan gå videre med vores planer om en farverig bagside.

Vi var også på jagt efter blomsterløg og fandt igen i år en hollandsk stand med mange forskellige løg. Vi hjembragte;
- 100 tulipanløg, som skal ligges rundt omkring i haven, så vi har rigeligt at plukke ind af til foråret
- 50 vibeæg, som jeg måtte eje - jeg er vildt fascineret af blomsternes tern
- 15 dobbelte hvide tulipaner (Tulipa Schoonoord), som skal sættes sammen med
- 11 hvide allium (Allium Multibulbozum) i skovbeddet ved det nymalede sorte skur

Så når vi når september, får jeg travlt med at grave huller!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…