Gå videre til hovedindholdet

Garden Living Fair

Vi har været afsted for at få inspiration til haven. Vi har besøgt Garden Living Fair i Frederikborg Slotshave i Hillerød - en have- og livsstilsmesse i virkelig smukke omgivelser. Vi var også afsted sidste år med et hold venner og var da rimelig begejstrede, så vi måtte afsted igen i år. Men vi har en klar fornemmelse af, at antallet af udstillere var minimeret og at standende generelt var mindre. Så vi er faktisk lidt skuffede. Vi fandt dog to af de udstillere, som vi gerne ville besøge.

Hos Clematis Danmark fik vi en snak om lysforhold til clematis det vi har været i tvivl om, om der ville være tilstrækkeligt med lys bag den planlagte læskærm ved terrassen. Vi blev bekræftet i, at vi kan gå videre med vores planer om en farverig bagside.

Vi var også på jagt efter blomsterløg og fandt igen i år en hollandsk stand med mange forskellige løg. Vi hjembragte;
- 100 tulipanløg, som skal ligges rundt omkring i haven, så vi har rigeligt at plukke ind af til foråret
- 50 vibeæg, som jeg måtte eje - jeg er vildt fascineret af blomsternes tern
- 15 dobbelte hvide tulipaner (Tulipa Schoonoord), som skal sættes sammen med
- 11 hvide allium (Allium Multibulbozum) i skovbeddet ved det nymalede sorte skur

Så når vi når september, får jeg travlt med at grave huller!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…