Gå videre til hovedindholdet

Grønne fingre

Mine forældre har grønne fingre og det er dejligt at se den frodighed, som de kan frembringe. De hygger sig med at holde haven sammen, men med hver deres opgaver. Græsplænen er velslået og grøn, hækken klippet, bedene velholdte og ikke et eneste stykke ukrudt er at finde i deres haver.

I haven ved deres sommerhus, har de forstået at flette lidt farver ind, så det på den ene side er en have og ikke kun en græsplæne og på den anden side stadig er overkommeligt for dem.

Bedene er enkle i stramme linier og med en lang række af de samme planter. Det ser rigtigt fint ud.
Alle Sct. Hans urterne har de drevet frem af stiklinger fra én plante. Moderplanten har de engang fået som gave.


Roserne er storblomstrende rosa 'Hanne', som dufter dejligt. Blomsterne er smukke mørkerøde ved udspring og bliver lidt lysere med blomstens alder. Deres løv er sundt at se på og der er ikke én eneste bladlus. De står rigtig flot mod det hvide træværk.

Én gang ugentligt ser til sommerhuset. Imens far slår plænen, er mor flittig til at deadheade de remonterende roser, så de har blomstret rigtig længe. Mine forældre har skønne grønne fingre!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…