Gå videre til hovedindholdet

Grønne fingre

Mine forældre har grønne fingre og det er dejligt at se den frodighed, som de kan frembringe. De hygger sig med at holde haven sammen, men med hver deres opgaver. Græsplænen er velslået og grøn, hækken klippet, bedene velholdte og ikke et eneste stykke ukrudt er at finde i deres haver.

I haven ved deres sommerhus, har de forstået at flette lidt farver ind, så det på den ene side er en have og ikke kun en græsplæne og på den anden side stadig er overkommeligt for dem.

Bedene er enkle i stramme linier og med en lang række af de samme planter. Det ser rigtigt fint ud.
Alle Sct. Hans urterne har de drevet frem af stiklinger fra én plante. Moderplanten har de engang fået som gave.


Roserne er storblomstrende rosa 'Hanne', som dufter dejligt. Blomsterne er smukke mørkerøde ved udspring og bliver lidt lysere med blomstens alder. Deres løv er sundt at se på og der er ikke én eneste bladlus. De står rigtig flot mod det hvide træværk.

Én gang ugentligt ser til sommerhuset. Imens far slår plænen, er mor flittig til at deadheade de remonterende roser, så de har blomstret rigtig længe. Mine forældre har skønne grønne fingre!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…