Gå videre til hovedindholdet

To bliver måske flere

Vi har et par vinbjergsnegle i haven - måske flere og måske endnu flere om en rum tid? Jeg kom desværre for sent til at se, om disse to snegle har parret sig, men slimen mellem dem og det at de ligger på "ryggen" tyder på, at de har haft foden mod hinanden.


Vinbjergsnegle er hermafroditter og overfører begge sædceller til hinandens æggestokke. Dette sker ved, at de sætter foden mod hinanden og står oprejst. De stikker derefter en kalkpind ind i hinanden og tømmer derved en portion sæd i hinanden. Efter parringsakten ligger sneglene stille et stykke tid afhængig af alder - mon ikke det er aktuelt med et hvil på ovenstående billede?

Efter et stykke tid, var sneglene på vej hvert til sit. Men den ene valgte da ikke den nemmeste vej og den anden prøver at flytte sig med to-etagers hus. Sikke et energispild og da absolut ikke de klogeste dyr!


Vinbjergsnegle lægger op mod 60 æg, så gad vide om vi snart har 120 små babysnegle i haven!

Kommentarer

 1. Ja, det handler vel altsammen om blomsterne og bierne! Jeg er pt. mere interesseret i blomsterne og har nydt dine fine billeder. Så for nylig at man kan sætte rabarber i vasen, sammen med grene og blomster, de renser vandet, samtidig er rabarberbladet/erne ganske flotte. Når jeg sætter syrener i vase banker jeg stilken, - men kan du huske hvad det er, man kan tilsætte vandet, så det forlænger holdbarheden? Glæder mig at du har fået fat i din rosenmynte (?)Jeg har forsøgt at opstøve den , men havde fået oversat det til chokolademynte!! Den kendte planteskolen ikke noget til...

  SvarSlet
 2. Hej Agathe. Ja jeg så også, at rabarber er vældig dekorative i en vase. Men vidste til gengæld ikke, at de renser vandet. Tak for tippet - det må prøves ved lejlighed.

  Jeg er rigtig glad for min rosenmynte. En chokolademynte lyder nu heller ikke værst. Så kan chokoladetrangen måske stilles med en krydderurt - det lyder sundt!

  Jeg googlede chokolademynte og den findes rent faktisk - men den smager ikke af chokolade.
  Til gengæld kan man dufte chokolade på chokolade cosmos - mon det kan tilfredsstille trangen?

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…