Gå videre til hovedindholdet

To bliver måske flere

Vi har et par vinbjergsnegle i haven - måske flere og måske endnu flere om en rum tid? Jeg kom desværre for sent til at se, om disse to snegle har parret sig, men slimen mellem dem og det at de ligger på "ryggen" tyder på, at de har haft foden mod hinanden.


Vinbjergsnegle er hermafroditter og overfører begge sædceller til hinandens æggestokke. Dette sker ved, at de sætter foden mod hinanden og står oprejst. De stikker derefter en kalkpind ind i hinanden og tømmer derved en portion sæd i hinanden. Efter parringsakten ligger sneglene stille et stykke tid afhængig af alder - mon ikke det er aktuelt med et hvil på ovenstående billede?

Efter et stykke tid, var sneglene på vej hvert til sit. Men den ene valgte da ikke den nemmeste vej og den anden prøver at flytte sig med to-etagers hus. Sikke et energispild og da absolut ikke de klogeste dyr!


Vinbjergsnegle lægger op mod 60 æg, så gad vide om vi snart har 120 små babysnegle i haven!

Kommentarer

 1. Ja, det handler vel altsammen om blomsterne og bierne! Jeg er pt. mere interesseret i blomsterne og har nydt dine fine billeder. Så for nylig at man kan sætte rabarber i vasen, sammen med grene og blomster, de renser vandet, samtidig er rabarberbladet/erne ganske flotte. Når jeg sætter syrener i vase banker jeg stilken, - men kan du huske hvad det er, man kan tilsætte vandet, så det forlænger holdbarheden? Glæder mig at du har fået fat i din rosenmynte (?)Jeg har forsøgt at opstøve den , men havde fået oversat det til chokolademynte!! Den kendte planteskolen ikke noget til...

  SvarSlet
 2. Hej Agathe. Ja jeg så også, at rabarber er vældig dekorative i en vase. Men vidste til gengæld ikke, at de renser vandet. Tak for tippet - det må prøves ved lejlighed.

  Jeg er rigtig glad for min rosenmynte. En chokolademynte lyder nu heller ikke værst. Så kan chokoladetrangen måske stilles med en krydderurt - det lyder sundt!

  Jeg googlede chokolademynte og den findes rent faktisk - men den smager ikke af chokolade.
  Til gengæld kan man dufte chokolade på chokolade cosmos - mon det kan tilfredsstille trangen?

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …