Gå videre til hovedindholdet

To bliver måske flere

Vi har et par vinbjergsnegle i haven - måske flere og måske endnu flere om en rum tid? Jeg kom desværre for sent til at se, om disse to snegle har parret sig, men slimen mellem dem og det at de ligger på "ryggen" tyder på, at de har haft foden mod hinanden.


Vinbjergsnegle er hermafroditter og overfører begge sædceller til hinandens æggestokke. Dette sker ved, at de sætter foden mod hinanden og står oprejst. De stikker derefter en kalkpind ind i hinanden og tømmer derved en portion sæd i hinanden. Efter parringsakten ligger sneglene stille et stykke tid afhængig af alder - mon ikke det er aktuelt med et hvil på ovenstående billede?

Efter et stykke tid, var sneglene på vej hvert til sit. Men den ene valgte da ikke den nemmeste vej og den anden prøver at flytte sig med to-etagers hus. Sikke et energispild og da absolut ikke de klogeste dyr!


Vinbjergsnegle lægger op mod 60 æg, så gad vide om vi snart har 120 små babysnegle i haven!

Kommentarer

 1. Ja, det handler vel altsammen om blomsterne og bierne! Jeg er pt. mere interesseret i blomsterne og har nydt dine fine billeder. Så for nylig at man kan sætte rabarber i vasen, sammen med grene og blomster, de renser vandet, samtidig er rabarberbladet/erne ganske flotte. Når jeg sætter syrener i vase banker jeg stilken, - men kan du huske hvad det er, man kan tilsætte vandet, så det forlænger holdbarheden? Glæder mig at du har fået fat i din rosenmynte (?)Jeg har forsøgt at opstøve den , men havde fået oversat det til chokolademynte!! Den kendte planteskolen ikke noget til...

  SvarSlet
 2. Hej Agathe. Ja jeg så også, at rabarber er vældig dekorative i en vase. Men vidste til gengæld ikke, at de renser vandet. Tak for tippet - det må prøves ved lejlighed.

  Jeg er rigtig glad for min rosenmynte. En chokolademynte lyder nu heller ikke værst. Så kan chokoladetrangen måske stilles med en krydderurt - det lyder sundt!

  Jeg googlede chokolademynte og den findes rent faktisk - men den smager ikke af chokolade.
  Til gengæld kan man dufte chokolade på chokolade cosmos - mon det kan tilfredsstille trangen?

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…