Gå videre til hovedindholdet

Havregrynskager med citronmelisse

Da én af gårsdagens fødselsdagsgæsterne har glutenallergi og vi gerne vil servere noget lækkert hjemmebagt bagværk, var jeg i køkkenet for at afprøve nyt. Det blev til havregrynskager med citronmelisse - indrømmet, jeg kan godt lide krydderurten og den er én af mine fortrukne i bagværk. Smagen af citronmelissen kunne anes og gav et dejligt friskt pift til kagerne. Derudover giver de piskede æggehvider i kagerne en lidt makronagtig konsistens og smag. Det er småkager, som er hurtige at lave og som vi vil bage igen - de kan anbefales. Derfor vil jeg også gerne dele opskriften med jer!


Havregrynskager med citronmelisse
100 g smør
135 g lyst rørsukker
150 g grovvalsede havregryn
2½ æggehvide
3 dl hakket citronmelisse

Smelt smørret og tilsæt sukker og havregryn. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen sammen med citronmelissen. Sæt dejen på bagepapir med store teskeer og bred dejen ud.
Bages ca. 10 min ved 200°. Lad kagerne køle af.

God fornøjelse

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…