Gå videre til hovedindholdet

Basilikum

Vejret arter sig ikke til udendørsarbejde - DMI's prognose for byvejret her i området har ellers hele dagen hårdnakket påstået, at det ikke skulle regne, men det har det alligevel tilladt sig at gøre på vores matrikel! Men heldigvis er der så andre meningsfulde aktiviteter at give sig til ex. at så krydderurter.

Vi nyderer at krydre vores mad med friske krydderurter og vi har en hel del i krukker i haven. Men udvalget kan sagten blive større. Basilikum er én af de foretrukne, men den skal have godt med varme og sol og det er svært at finde tilstrækkelig med sol i vores have. Men i drivhuset, er der tilpas med varme sommeren igennem og der vil den gerne gro.


Jeg har sået fire forskellige slags basilikum; rød basilikum, kanel basilikum, citron basilikum og dværg basilikum. Potterne har jeg valgt at sætte i vindueskarmen i et af værelserne, da det endnu er for koldt i drivhuset, til at basilikum vil spirre.

Nu er forberedelserne gjort til, at vi kan høste basilikum i rigelige mængder til sommer!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…