Gå videre til hovedindholdet

Ærterblomster og pindsvin

I år vil jeg igen så indendøre til senere udplantning. Det er mange år siden jeg prøvede det sidst, idet jeg ikke synes at udbyttet har stået mål med arbejdet. Nu er lysten imidlertid kommet tilbage og jeg vil prøve at udnytte drivhuset til de små planter, når de er blevet priklet ud. Foreløbig er disse to poser frø blevet sået.

Der er plads til flere i minidrivhuset, så jeg vil overveje hvilke frø der skal såes i de sidste huller.

I går var jeg i haven for at grave huller. Med den rette påklædning var det jo et dejligt vejr. Da jeg kom på terrassen sad ham her i hjørnet og kiggede opmærksomt. På trods af, at jeg gik omkring ham, blev han ikke bange, men sad bare og kiggede.

Og hvorfor graver hun så huller, vil du nok spørge! Jo, vi skal have anlagt en ny træ-terrasse, men inden da skal vi have faskiner nedgravet. Faskinerne skal optage vandet fra vort nye flade tag. Terrasse brædderne er bestilt og bliver leveret sidst i april. Men så er det jo godt med et par påskefridage forude til det fysiske arbejde.

Kommentarer

  1. Hvor dejligt med selskab af sådan et lille svin, mon ikke du allerede bor i paradiset. Rosenslynge er dejlig, men man skal godt nok starte den tidligt for at få noget ud af den, håber du får glæde af den, ærteblomsterne er bare skønne og desto mere man plukker desto flere blomster får man.

    God grave lyst og god påske.

    SvarSlet
  2. Hej Karen. Tak for din kommentar, som er min første :-) Også en god påske til dig.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.