Gå videre til hovedindholdet

Ærterblomster og pindsvin

I år vil jeg igen så indendøre til senere udplantning. Det er mange år siden jeg prøvede det sidst, idet jeg ikke synes at udbyttet har stået mål med arbejdet. Nu er lysten imidlertid kommet tilbage og jeg vil prøve at udnytte drivhuset til de små planter, når de er blevet priklet ud. Foreløbig er disse to poser frø blevet sået.

Der er plads til flere i minidrivhuset, så jeg vil overveje hvilke frø der skal såes i de sidste huller.

I går var jeg i haven for at grave huller. Med den rette påklædning var det jo et dejligt vejr. Da jeg kom på terrassen sad ham her i hjørnet og kiggede opmærksomt. På trods af, at jeg gik omkring ham, blev han ikke bange, men sad bare og kiggede.

Og hvorfor graver hun så huller, vil du nok spørge! Jo, vi skal have anlagt en ny træ-terrasse, men inden da skal vi have faskiner nedgravet. Faskinerne skal optage vandet fra vort nye flade tag. Terrasse brædderne er bestilt og bliver leveret sidst i april. Men så er det jo godt med et par påskefridage forude til det fysiske arbejde.

Kommentarer

  1. Hvor dejligt med selskab af sådan et lille svin, mon ikke du allerede bor i paradiset. Rosenslynge er dejlig, men man skal godt nok starte den tidligt for at få noget ud af den, håber du får glæde af den, ærteblomsterne er bare skønne og desto mere man plukker desto flere blomster får man.

    God grave lyst og god påske.

    SvarSlet
  2. Hej Karen. Tak for din kommentar, som er min første :-) Også en god påske til dig.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…