Gå videre til hovedindholdet

Ærterblomster og pindsvin

I år vil jeg igen så indendøre til senere udplantning. Det er mange år siden jeg prøvede det sidst, idet jeg ikke synes at udbyttet har stået mål med arbejdet. Nu er lysten imidlertid kommet tilbage og jeg vil prøve at udnytte drivhuset til de små planter, når de er blevet priklet ud. Foreløbig er disse to poser frø blevet sået.

Der er plads til flere i minidrivhuset, så jeg vil overveje hvilke frø der skal såes i de sidste huller.

I går var jeg i haven for at grave huller. Med den rette påklædning var det jo et dejligt vejr. Da jeg kom på terrassen sad ham her i hjørnet og kiggede opmærksomt. På trods af, at jeg gik omkring ham, blev han ikke bange, men sad bare og kiggede.

Og hvorfor graver hun så huller, vil du nok spørge! Jo, vi skal have anlagt en ny træ-terrasse, men inden da skal vi have faskiner nedgravet. Faskinerne skal optage vandet fra vort nye flade tag. Terrasse brædderne er bestilt og bliver leveret sidst i april. Men så er det jo godt med et par påskefridage forude til det fysiske arbejde.

Kommentarer

  1. Hvor dejligt med selskab af sådan et lille svin, mon ikke du allerede bor i paradiset. Rosenslynge er dejlig, men man skal godt nok starte den tidligt for at få noget ud af den, håber du får glæde af den, ærteblomsterne er bare skønne og desto mere man plukker desto flere blomster får man.

    God grave lyst og god påske.

    SvarSlet
  2. Hej Karen. Tak for din kommentar, som er min første :-) Også en god påske til dig.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …