Gå videre til hovedindholdet

Ærterblomster og pindsvin

I år vil jeg igen så indendøre til senere udplantning. Det er mange år siden jeg prøvede det sidst, idet jeg ikke synes at udbyttet har stået mål med arbejdet. Nu er lysten imidlertid kommet tilbage og jeg vil prøve at udnytte drivhuset til de små planter, når de er blevet priklet ud. Foreløbig er disse to poser frø blevet sået.

Der er plads til flere i minidrivhuset, så jeg vil overveje hvilke frø der skal såes i de sidste huller.

I går var jeg i haven for at grave huller. Med den rette påklædning var det jo et dejligt vejr. Da jeg kom på terrassen sad ham her i hjørnet og kiggede opmærksomt. På trods af, at jeg gik omkring ham, blev han ikke bange, men sad bare og kiggede.

Og hvorfor graver hun så huller, vil du nok spørge! Jo, vi skal have anlagt en ny træ-terrasse, men inden da skal vi have faskiner nedgravet. Faskinerne skal optage vandet fra vort nye flade tag. Terrasse brædderne er bestilt og bliver leveret sidst i april. Men så er det jo godt med et par påskefridage forude til det fysiske arbejde.

Kommentarer

  1. Hvor dejligt med selskab af sådan et lille svin, mon ikke du allerede bor i paradiset. Rosenslynge er dejlig, men man skal godt nok starte den tidligt for at få noget ud af den, håber du får glæde af den, ærteblomsterne er bare skønne og desto mere man plukker desto flere blomster får man.

    God grave lyst og god påske.

    SvarSlet
  2. Hej Karen. Tak for din kommentar, som er min første :-) Også en god påske til dig.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…