Gå videre til hovedindholdet

Magnolia på spring

Magnoliaens knopper er lige ved at briste. Mon ikke den springer ud i morgen? Der er ihvertfald en god chance med udsigten til endnu en dejlig varm forårsdag.

Da jeg skulle skrive dette indlæg, måtte jeg være sikker på det rigtige navn - var det en magnolia eller et tulipantræ.

På www.havenyt.dk fandt jeg følgende oplysnnger. Magnolia og tulipantræ er to forskellige planteslægter, men plantenavnene ofte bruges synonymt. Der er flere forskelle på de to slægter ex. blomstrer magnoliaen mellem april og juni, mens tulipantræet først blomstrer mellem juni og september.
Blomsterne er forskellige. Magnoliaens blomster er store, bægerformede og ca. 10 cm lange. Tulipantræet har 4–5 cm store tulipanlignende blomster og de sidder ofte noget gemt af løvet. Bægerbladene er udstående og grønne, kronbladene er aflange, omvendt ægformede og oprette. Frugtstanden er 6–8 cm og forbliver efter løvfald.


Hvad vores magnolia hedder til "efternavn" ved jeg ikke, men jeg glæder mig til den springer - det er sådan et smukt syn, når alle blomsterne er udsprunget. Men et ved jeg dog og det er, at blomstringen varer alt for kort tid!

Kommentarer

 1. Ja det er et skønt syn når magnolia træerne står i blomst, men kan f.eks. anbefale Magnolia sieboldii (åkande magnolie), som faktisk har en hæderlig holdbarhed og blomstrer i flere omgange, dog uden at grisse såvoldtsomt. Men det går ud over overdådidgheden, og det er jo lidt det som er så skønt ved denne slægt. Har set en Magnolia stellata (men den er nu også gerne lidt tidligere end den gængsetype) i blomst, men genrelt er vi vist lidt bagud mht blomstringstid for Magnolia.

  Det rigtig tulipantræ er temmeligt stort, så det er de færrste som planter det. Har dog tidl haft en nabo som havde det, hele deres have var plantet til med spændende træer, men de vidste slet ikke hvad tingene var, så det blev fældet, men det hele stod nu også for tæt, som det jo gerne ender med når det er en samler som har skulle have det hele i sin have.

  SvarSlet
 2. Hej Karen
  Når man planter er det svært at overskue/se for sig, hvor omfangsrigt de forskellige planter bliver. Og er man ikke haveinteresseret, ja så er det jo desværre nemt at fælde "det forkerte". Rigtig ærgerligt som for din tidl. nabo.

  SvarSlet
 3. Men også dem som burde vide bedre falder i. Kender rigtig mange samlere med til voksede haver som er der hvor de skal vælge mellem at beholde den ene eller den anden. Men ikke kan træffe beslutningen, for det er jo dejlige planter som de slet ikke kan eve uden, så der beskæres lidt her og der. Helt sikkert er det at den person som plantede disse træer var en træsamler, ikke et træ var ikke genkendeligt for mig som værende noget usædvanligt. Bla. det kønneste hjertetræ, suk, hvem der bare havde arvet den slags have, men som lidt af en spirende træsamler vil jeg også have svært ved at skulle vælge hvilke der skulle væk for at give plads... men nej jeg har heldigvismest af selvsåede træer, men så skal jeg alligevel ikke brokke mig, for frugttræerne, bøgen og læderkronen mv er på beholder listen og træer er det som giver en have karakter.

  Syntes det er så trist når man ser hele kvarter uden en udvokset træ, svigerforældrene bor f.eks. i et gammelt kvarter hvor trenden er tydelig, alle har plantet for store træ og har nu fældet dem, kvarteret har fuldstændig ændret sig, som en flad stribe kolonihaver.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …