Gå videre til hovedindholdet

Jeg ser sort ....

... fordi der er kommet sorte prikker af træbeskyttelse på mine brilleglas. Jeg har været i gang med at male vores plankeværk og da vi har ca. 240 kvm der skal males investerede vi i en malersprøjte. Og hold da op hvor er det en lettelse til denne opgave.

Men faktisk skulle vi bare i byggemarkedet i går for at hente en dåse sort træbeskyttelse til at male de stolper, som skal danne espalier til det nye bed. Men på vej derud kom vi til at tale om, at plankeværket faktisk snart skulle have en gang træbeskyttelse. Og ja, så var der ikke langt fra tanke til handling; 1 malersprøjte, 5 l grunder og 50 l sort træbeskyttelse.
Alt plankeværk har fået grunder og over middag kom jeg i gang med at male det sorte. Og jeg skal da love for, at det går noget hurtigere med sprøjten end hvis jeg skulle have malet med en pensel. For da slet ikke at tale om, hvor øm jeg ville have været i håndled og skulder.

15 fag har jeg nået og vi er godt tilfredse med resultatet. Sønnike sagde endda helt uopfordret; "det ser godt ud".

Jeg tænker, at det sorte danner en god baggrund for havens planter. Så derfor har jeg prøvet at fotografere en judaspenge med henholdsvis den lyse baggrund og den sorte baggrund.
Utroligt så meget farverne på kameraet snyder, men det planterne har altså samme farve i virkeligheden.

Jeg synes, at blomsterne står bedre frem med den sorte baggrund, hvorimod billedet med den lyse baggrund bliver mere "grumset". Hva' syn's du?

Kommentarer

 1. Det ser flot ud med det sorte plankeværk, og det lyder som om, det var en let sag at male det.

  SvarSlet
 2. Sønnike har ret det ser flot ud.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 3. Godaften Susanne.Det ser bare rigtig godt ud med det sorte plankeværk.Og genialt med en sprøjtepistol.
  Er selv igang med vores hvide,og det er den type med forskudte planker.Og det er rigtig træls at male.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
 4. Rigtigt pænt med sort plankeværk! Og så lyder det som en helt sjov måde at male på ;-)

  SvarSlet
 5. så gjorde du det alligevel. Det ser hamrende godt ud. Sort er en fantastisk "usynlig" farve i haven og en rigtig god baggrund. Fortsat god arbejdslyst :)

  SvarSlet
 6. Sort er en genial farve til hegn. Det ser vel nok godt ud! Ville ønske at vores hegn i baghaven havde sammme farve. Det kommer måske en dag. Vi er da i dialog med de nye naboer.

  SvarSlet
 7. Jeg er helt vild med det Susanne og og er glad på dine vegne over at du tog springet - hold op en forskel det gør. Det ser helt fantastisk flot ud og mere fuldendet - og som du ved så hylder jeg sort i haven.......det er helt fantastisk smukt :0)

  Hold da op som farven gør dig forskelligt på de to billeder af judapenge- det var dog helt utroligt.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. super flot, jeg så osse sort igår da jeg malede plankeværk, skøn blog denne her jeg vil vende tilbage

  http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

  SvarSlet
 9. Vi har også en sprøjte, men har indtil nu kun brugt den til farveløs imprægnering af pileflet. Er det til at styre uden at dække af? Her tænker jeg på fliser eller sokkel, som jo gerne skulle undgå at blive farvet.

  Det ser hammer godt ud med den sorte farve. Jeg synes den fremhæver alle farverne i haven, men især det grønne.

  SvarSlet
 10. Det ser rigtigt godt ud. Har også overvejet at anskaffe mig sådan en sprøjte, da vi har plankeværk rundt om hele grunden og det trænger efterhånden.

  SvarSlet
 11. Kære Susanne.
  Jeg har siddet og kigget tilbage i dine indlæg, og hvor har du gang i meget spændende i din have i år. Der er ikke noget skønnere end at få ryddet op, og komme i gang med alle de planer som altid summer i hovedet på Havetosser som os :-) Jeg er vild med dit mørke plankeværk.
  Du spurgte mig på et tidspunkt om jeg har ergoterapeut til min arm. Og det kan du tro. En sød og dygtig ung pige. Jeg har 5 x 1 time med fys og 5 x 1 time med ergo om ugen. Det går langsomst med armen. Det er vist normalt, men jeg fik også at vide at den er den mest 'skadede' del. Alligevel er jeg kommet langt. Jeg har nu hul igennem helt ud til fingrene. Det er stadig meget svage signaler, og man kan kun lige svagt fornemme at jeg knytter og strækker min hånd. Men jeg er lykkelig for at jeg har 'fået hul', for så har jeg jo noget at træne med. Knus :-)

  SvarSlet
 12. Det er flot. Sort er flot som baggrund og samler det hele på en god måde.
  Jeg elsker når arbejdet rykker, har slet ikke tålmodigheden når beslutningen først er taget og en malersprøjte kan virkelig få arbejdet til at glide;o)
  Jeg håber at du får de sorte prikker af brillerne og så håber jeg at du sikrer at der ikke er biler i nærheden - det er ikke for at være bedrevidende eller noget, men vores nabo ødelagde for en del år siden lakken på sin bil fordi han lod den stå i indkørslen mens han malede træværk.

  SvarSlet
 13. Smukt arbejde Susanne. Det ser brandgodt ud.

  SvarSlet
 14. Ja det ser super godt ud ... ;0)

  SvarSlet
 15. Ja, det ser godt ud:0). Godt at plankeværk er så tæt, nu hvor der sprøjtes. Havde engang en kollega, der uforvarent kon til at sprøjtemale naboens nye bil....det er vist mere end et ups og en kold øl, der skal til for at klare sådan en:0)

  Dejlig aften fra Katinka

  SvarSlet
 16. Du skulle have gjort som Mark Twains Tom Sawyer og lokket nogen til at male plankeværket for dig ------ men det blev meget fint og det vil helt sikkert danne en meget fin baggrund for dine planter.

  SvarSlet
 17. Det ser rigtigt godt ud, det kan jeg godt forstå du er glad for. Jeg har lige kigget lidt tilbage i indlæg, har ikke nået at læse dem alle. Hold nu fast, hvor er spændende, det du har gang i ;)

  SvarSlet
 18. Hvor ser plankeværket godt ud.
  Håber du kan få de sorte prikker af dine brilleglas.
  Jeg er helt enig med dig i, at planterne kommer mere til sin ret med sort baggrund.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…