Gå videre til hovedindholdet

Jeg ser sort ....

... fordi der er kommet sorte prikker af træbeskyttelse på mine brilleglas. Jeg har været i gang med at male vores plankeværk og da vi har ca. 240 kvm der skal males investerede vi i en malersprøjte. Og hold da op hvor er det en lettelse til denne opgave.

Men faktisk skulle vi bare i byggemarkedet i går for at hente en dåse sort træbeskyttelse til at male de stolper, som skal danne espalier til det nye bed. Men på vej derud kom vi til at tale om, at plankeværket faktisk snart skulle have en gang træbeskyttelse. Og ja, så var der ikke langt fra tanke til handling; 1 malersprøjte, 5 l grunder og 50 l sort træbeskyttelse.
Alt plankeværk har fået grunder og over middag kom jeg i gang med at male det sorte. Og jeg skal da love for, at det går noget hurtigere med sprøjten end hvis jeg skulle have malet med en pensel. For da slet ikke at tale om, hvor øm jeg ville have været i håndled og skulder.

15 fag har jeg nået og vi er godt tilfredse med resultatet. Sønnike sagde endda helt uopfordret; "det ser godt ud".

Jeg tænker, at det sorte danner en god baggrund for havens planter. Så derfor har jeg prøvet at fotografere en judaspenge med henholdsvis den lyse baggrund og den sorte baggrund.
Utroligt så meget farverne på kameraet snyder, men det planterne har altså samme farve i virkeligheden.

Jeg synes, at blomsterne står bedre frem med den sorte baggrund, hvorimod billedet med den lyse baggrund bliver mere "grumset". Hva' syn's du?

Kommentarer

 1. Det ser flot ud med det sorte plankeværk, og det lyder som om, det var en let sag at male det.

  SvarSlet
 2. Sønnike har ret det ser flot ud.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 3. Godaften Susanne.Det ser bare rigtig godt ud med det sorte plankeværk.Og genialt med en sprøjtepistol.
  Er selv igang med vores hvide,og det er den type med forskudte planker.Og det er rigtig træls at male.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
 4. Rigtigt pænt med sort plankeværk! Og så lyder det som en helt sjov måde at male på ;-)

  SvarSlet
 5. så gjorde du det alligevel. Det ser hamrende godt ud. Sort er en fantastisk "usynlig" farve i haven og en rigtig god baggrund. Fortsat god arbejdslyst :)

  SvarSlet
 6. Sort er en genial farve til hegn. Det ser vel nok godt ud! Ville ønske at vores hegn i baghaven havde sammme farve. Det kommer måske en dag. Vi er da i dialog med de nye naboer.

  SvarSlet
 7. Jeg er helt vild med det Susanne og og er glad på dine vegne over at du tog springet - hold op en forskel det gør. Det ser helt fantastisk flot ud og mere fuldendet - og som du ved så hylder jeg sort i haven.......det er helt fantastisk smukt :0)

  Hold da op som farven gør dig forskelligt på de to billeder af judapenge- det var dog helt utroligt.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. super flot, jeg så osse sort igår da jeg malede plankeværk, skøn blog denne her jeg vil vende tilbage

  http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

  SvarSlet
 9. Vi har også en sprøjte, men har indtil nu kun brugt den til farveløs imprægnering af pileflet. Er det til at styre uden at dække af? Her tænker jeg på fliser eller sokkel, som jo gerne skulle undgå at blive farvet.

  Det ser hammer godt ud med den sorte farve. Jeg synes den fremhæver alle farverne i haven, men især det grønne.

  SvarSlet
 10. Det ser rigtigt godt ud. Har også overvejet at anskaffe mig sådan en sprøjte, da vi har plankeværk rundt om hele grunden og det trænger efterhånden.

  SvarSlet
 11. Kære Susanne.
  Jeg har siddet og kigget tilbage i dine indlæg, og hvor har du gang i meget spændende i din have i år. Der er ikke noget skønnere end at få ryddet op, og komme i gang med alle de planer som altid summer i hovedet på Havetosser som os :-) Jeg er vild med dit mørke plankeværk.
  Du spurgte mig på et tidspunkt om jeg har ergoterapeut til min arm. Og det kan du tro. En sød og dygtig ung pige. Jeg har 5 x 1 time med fys og 5 x 1 time med ergo om ugen. Det går langsomst med armen. Det er vist normalt, men jeg fik også at vide at den er den mest 'skadede' del. Alligevel er jeg kommet langt. Jeg har nu hul igennem helt ud til fingrene. Det er stadig meget svage signaler, og man kan kun lige svagt fornemme at jeg knytter og strækker min hånd. Men jeg er lykkelig for at jeg har 'fået hul', for så har jeg jo noget at træne med. Knus :-)

  SvarSlet
 12. Det er flot. Sort er flot som baggrund og samler det hele på en god måde.
  Jeg elsker når arbejdet rykker, har slet ikke tålmodigheden når beslutningen først er taget og en malersprøjte kan virkelig få arbejdet til at glide;o)
  Jeg håber at du får de sorte prikker af brillerne og så håber jeg at du sikrer at der ikke er biler i nærheden - det er ikke for at være bedrevidende eller noget, men vores nabo ødelagde for en del år siden lakken på sin bil fordi han lod den stå i indkørslen mens han malede træværk.

  SvarSlet
 13. Smukt arbejde Susanne. Det ser brandgodt ud.

  SvarSlet
 14. Ja det ser super godt ud ... ;0)

  SvarSlet
 15. Ja, det ser godt ud:0). Godt at plankeværk er så tæt, nu hvor der sprøjtes. Havde engang en kollega, der uforvarent kon til at sprøjtemale naboens nye bil....det er vist mere end et ups og en kold øl, der skal til for at klare sådan en:0)

  Dejlig aften fra Katinka

  SvarSlet
 16. Du skulle have gjort som Mark Twains Tom Sawyer og lokket nogen til at male plankeværket for dig ------ men det blev meget fint og det vil helt sikkert danne en meget fin baggrund for dine planter.

  SvarSlet
 17. Det ser rigtigt godt ud, det kan jeg godt forstå du er glad for. Jeg har lige kigget lidt tilbage i indlæg, har ikke nået at læse dem alle. Hold nu fast, hvor er spændende, det du har gang i ;)

  SvarSlet
 18. Hvor ser plankeværket godt ud.
  Håber du kan få de sorte prikker af dine brilleglas.
  Jeg er helt enig med dig i, at planterne kommer mere til sin ret med sort baggrund.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Anvendelse af avispotter til spiselige planter?

En storproduktion af avis-potter har været igang - men kors hvor er det et svineri med alt det tryksværte. Jeg har kun mulighed for at lave potterne ved det hvide spisebord, og så er det meget tydligt, hvor meget sværte avispapir indeholder.


Da jeg havde lavet alle avispotterne, kom jeg til at tænke på, om avissværten mon var giftig og om potterne derfor er uhensigtsmæssige at så planter i, som senere skal spises som ex. chili. Jeg har søgt på nettet, men har ikke kunnet finde noget entydigt. Bla. fandt jeg en tråd på Havenyt, men jeg er stadig i tvivl om sort tryksværte er giftigt.

Og så er det jeg gerne vil spørge jer erfarne havemennesker. Kan jeg anvende avispotterne til planter, som senere skal spises?

Om ikke andet så kan jeg da bruge potterne til mine små "hosta-plantlinger" som gevaldigt trænger til at blive priklet om.


P.S. Da jeg sad og lavede potterne af den lokale avis kunne jeg ikke lade være med at læse følgende overskrift og jeg måtte trække lidt på smilebånde…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…