Gå videre til hovedindholdet

Jeg ser sort ....

... fordi der er kommet sorte prikker af træbeskyttelse på mine brilleglas. Jeg har været i gang med at male vores plankeværk og da vi har ca. 240 kvm der skal males investerede vi i en malersprøjte. Og hold da op hvor er det en lettelse til denne opgave.

Men faktisk skulle vi bare i byggemarkedet i går for at hente en dåse sort træbeskyttelse til at male de stolper, som skal danne espalier til det nye bed. Men på vej derud kom vi til at tale om, at plankeværket faktisk snart skulle have en gang træbeskyttelse. Og ja, så var der ikke langt fra tanke til handling; 1 malersprøjte, 5 l grunder og 50 l sort træbeskyttelse.
Alt plankeværk har fået grunder og over middag kom jeg i gang med at male det sorte. Og jeg skal da love for, at det går noget hurtigere med sprøjten end hvis jeg skulle have malet med en pensel. For da slet ikke at tale om, hvor øm jeg ville have været i håndled og skulder.

15 fag har jeg nået og vi er godt tilfredse med resultatet. Sønnike sagde endda helt uopfordret; "det ser godt ud".

Jeg tænker, at det sorte danner en god baggrund for havens planter. Så derfor har jeg prøvet at fotografere en judaspenge med henholdsvis den lyse baggrund og den sorte baggrund.
Utroligt så meget farverne på kameraet snyder, men det planterne har altså samme farve i virkeligheden.

Jeg synes, at blomsterne står bedre frem med den sorte baggrund, hvorimod billedet med den lyse baggrund bliver mere "grumset". Hva' syn's du?

Kommentarer

 1. Det ser flot ud med det sorte plankeværk, og det lyder som om, det var en let sag at male det.

  SvarSlet
 2. Sønnike har ret det ser flot ud.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 3. Godaften Susanne.Det ser bare rigtig godt ud med det sorte plankeværk.Og genialt med en sprøjtepistol.
  Er selv igang med vores hvide,og det er den type med forskudte planker.Og det er rigtig træls at male.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
 4. Rigtigt pænt med sort plankeværk! Og så lyder det som en helt sjov måde at male på ;-)

  SvarSlet
 5. så gjorde du det alligevel. Det ser hamrende godt ud. Sort er en fantastisk "usynlig" farve i haven og en rigtig god baggrund. Fortsat god arbejdslyst :)

  SvarSlet
 6. Sort er en genial farve til hegn. Det ser vel nok godt ud! Ville ønske at vores hegn i baghaven havde sammme farve. Det kommer måske en dag. Vi er da i dialog med de nye naboer.

  SvarSlet
 7. Jeg er helt vild med det Susanne og og er glad på dine vegne over at du tog springet - hold op en forskel det gør. Det ser helt fantastisk flot ud og mere fuldendet - og som du ved så hylder jeg sort i haven.......det er helt fantastisk smukt :0)

  Hold da op som farven gør dig forskelligt på de to billeder af judapenge- det var dog helt utroligt.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. super flot, jeg så osse sort igår da jeg malede plankeværk, skøn blog denne her jeg vil vende tilbage

  http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

  SvarSlet
 9. Vi har også en sprøjte, men har indtil nu kun brugt den til farveløs imprægnering af pileflet. Er det til at styre uden at dække af? Her tænker jeg på fliser eller sokkel, som jo gerne skulle undgå at blive farvet.

  Det ser hammer godt ud med den sorte farve. Jeg synes den fremhæver alle farverne i haven, men især det grønne.

  SvarSlet
 10. Det ser rigtigt godt ud. Har også overvejet at anskaffe mig sådan en sprøjte, da vi har plankeværk rundt om hele grunden og det trænger efterhånden.

  SvarSlet
 11. Kære Susanne.
  Jeg har siddet og kigget tilbage i dine indlæg, og hvor har du gang i meget spændende i din have i år. Der er ikke noget skønnere end at få ryddet op, og komme i gang med alle de planer som altid summer i hovedet på Havetosser som os :-) Jeg er vild med dit mørke plankeværk.
  Du spurgte mig på et tidspunkt om jeg har ergoterapeut til min arm. Og det kan du tro. En sød og dygtig ung pige. Jeg har 5 x 1 time med fys og 5 x 1 time med ergo om ugen. Det går langsomst med armen. Det er vist normalt, men jeg fik også at vide at den er den mest 'skadede' del. Alligevel er jeg kommet langt. Jeg har nu hul igennem helt ud til fingrene. Det er stadig meget svage signaler, og man kan kun lige svagt fornemme at jeg knytter og strækker min hånd. Men jeg er lykkelig for at jeg har 'fået hul', for så har jeg jo noget at træne med. Knus :-)

  SvarSlet
 12. Det er flot. Sort er flot som baggrund og samler det hele på en god måde.
  Jeg elsker når arbejdet rykker, har slet ikke tålmodigheden når beslutningen først er taget og en malersprøjte kan virkelig få arbejdet til at glide;o)
  Jeg håber at du får de sorte prikker af brillerne og så håber jeg at du sikrer at der ikke er biler i nærheden - det er ikke for at være bedrevidende eller noget, men vores nabo ødelagde for en del år siden lakken på sin bil fordi han lod den stå i indkørslen mens han malede træværk.

  SvarSlet
 13. Smukt arbejde Susanne. Det ser brandgodt ud.

  SvarSlet
 14. Ja det ser super godt ud ... ;0)

  SvarSlet
 15. Ja, det ser godt ud:0). Godt at plankeværk er så tæt, nu hvor der sprøjtes. Havde engang en kollega, der uforvarent kon til at sprøjtemale naboens nye bil....det er vist mere end et ups og en kold øl, der skal til for at klare sådan en:0)

  Dejlig aften fra Katinka

  SvarSlet
 16. Du skulle have gjort som Mark Twains Tom Sawyer og lokket nogen til at male plankeværket for dig ------ men det blev meget fint og det vil helt sikkert danne en meget fin baggrund for dine planter.

  SvarSlet
 17. Det ser rigtigt godt ud, det kan jeg godt forstå du er glad for. Jeg har lige kigget lidt tilbage i indlæg, har ikke nået at læse dem alle. Hold nu fast, hvor er spændende, det du har gang i ;)

  SvarSlet
 18. Hvor ser plankeværket godt ud.
  Håber du kan få de sorte prikker af dine brilleglas.
  Jeg er helt enig med dig i, at planterne kommer mere til sin ret med sort baggrund.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …