Gå videre til hovedindholdet

Forhaven

De første tulipaner er sprunget ud i forhaven - den gule forhave ... Men jeg har blandet det lidt og sat nogle orange der også og de er altså de første, som springer ud. De orange står bagerst i bedet og foran står der en del gule tulipaner.
Det er herligt at parkere bilen i garagen og så er det (gule og) orange farver, som siger goddag.

Men der er trods alt lidt gult i bedet som er sprunget ud - gemseroden.  Den har jeg ønsket mig i flere år fordi den netop er så tidlig en staude. Sidste år var det bare en lille tue, men den har heldigvis bredt sig godt.
Modsat det gule bed står en stor krukke, hvor der i mange år har groet en lille opstammet busk (mener det er en lille pil). Den har nu fået selskab af stedmødre. Det friskede gevaldigt op på krukken.
Bag krukken gør der en stor kejserbusk, som er i fuld udspring med smukke og duftende lyserøde blomster. En skøn duft at entrere sit hjem på efter en arbejdsdag :-)

Kommentarer

 1. Dejligt når man hilses velkommen hjem. Og dejligt at tulianerne nu så småt begynder og vise deres skønhed.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 2. Sikke en fin velkomst at få, når du kommer hjem.. Gemseroden er også en staude, som jeg gerne vil have i haven. Jeg havde den i min allerførste have for herrens mange år siden.

  Så kan jeg fortælle dig, at den store Mischanthus, som du skal have en bid af har klaret vinteren og er nu begyndt af skyde :)

  Ha' nu en dejlig weekend :o)

  SvarSlet
 3. God ide med de orange tulipaner bag i bedet, så det hele ikke bliver gult i gult.
  Det er altid godt, når der er noget pænt, der møder en, når man kommer hjem :-)

  SvarSlet
 4. Gemseroden breder sig lystigt, så du skal nok få mange. Jeg har rigtig mange af dem hos mig.

  SvarSlet
 5. Sikke hyggeligt det orange lyser op :) dejligt
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 6. Godmorgen Susanne.Dejligt med en varm velkomst i haven.Har også gemserod to steder i haven......de lyser så dejligt op på denne tid af året.
  Ærgeligt at du ikke kommer til Lyngby i dag.Men man kan jo ikke nå det hele knus og god solskinsdag Jette

  SvarSlet
 7. Hvor er din gemserod dog smuk. Jeg må ud og kigge til min.
  Det ser godt ud med de mange tulipaner.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Har i dag delt den Mischanthus, og der stå en bid til dig, hvis du stadig er interesseret :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…