Gå videre til hovedindholdet

Forhaven

De første tulipaner er sprunget ud i forhaven - den gule forhave ... Men jeg har blandet det lidt og sat nogle orange der også og de er altså de første, som springer ud. De orange står bagerst i bedet og foran står der en del gule tulipaner.
Det er herligt at parkere bilen i garagen og så er det (gule og) orange farver, som siger goddag.

Men der er trods alt lidt gult i bedet som er sprunget ud - gemseroden.  Den har jeg ønsket mig i flere år fordi den netop er så tidlig en staude. Sidste år var det bare en lille tue, men den har heldigvis bredt sig godt.
Modsat det gule bed står en stor krukke, hvor der i mange år har groet en lille opstammet busk (mener det er en lille pil). Den har nu fået selskab af stedmødre. Det friskede gevaldigt op på krukken.
Bag krukken gør der en stor kejserbusk, som er i fuld udspring med smukke og duftende lyserøde blomster. En skøn duft at entrere sit hjem på efter en arbejdsdag :-)

Kommentarer

 1. Dejligt når man hilses velkommen hjem. Og dejligt at tulianerne nu så småt begynder og vise deres skønhed.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 2. Sikke en fin velkomst at få, når du kommer hjem.. Gemseroden er også en staude, som jeg gerne vil have i haven. Jeg havde den i min allerførste have for herrens mange år siden.

  Så kan jeg fortælle dig, at den store Mischanthus, som du skal have en bid af har klaret vinteren og er nu begyndt af skyde :)

  Ha' nu en dejlig weekend :o)

  SvarSlet
 3. God ide med de orange tulipaner bag i bedet, så det hele ikke bliver gult i gult.
  Det er altid godt, når der er noget pænt, der møder en, når man kommer hjem :-)

  SvarSlet
 4. Gemseroden breder sig lystigt, så du skal nok få mange. Jeg har rigtig mange af dem hos mig.

  SvarSlet
 5. Sikke hyggeligt det orange lyser op :) dejligt
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 6. Godmorgen Susanne.Dejligt med en varm velkomst i haven.Har også gemserod to steder i haven......de lyser så dejligt op på denne tid af året.
  Ærgeligt at du ikke kommer til Lyngby i dag.Men man kan jo ikke nå det hele knus og god solskinsdag Jette

  SvarSlet
 7. Hvor er din gemserod dog smuk. Jeg må ud og kigge til min.
  Det ser godt ud med de mange tulipaner.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Har i dag delt den Mischanthus, og der stå en bid til dig, hvis du stadig er interesseret :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …