Gå videre til hovedindholdet

Forhaven

De første tulipaner er sprunget ud i forhaven - den gule forhave ... Men jeg har blandet det lidt og sat nogle orange der også og de er altså de første, som springer ud. De orange står bagerst i bedet og foran står der en del gule tulipaner.
Det er herligt at parkere bilen i garagen og så er det (gule og) orange farver, som siger goddag.

Men der er trods alt lidt gult i bedet som er sprunget ud - gemseroden.  Den har jeg ønsket mig i flere år fordi den netop er så tidlig en staude. Sidste år var det bare en lille tue, men den har heldigvis bredt sig godt.
Modsat det gule bed står en stor krukke, hvor der i mange år har groet en lille opstammet busk (mener det er en lille pil). Den har nu fået selskab af stedmødre. Det friskede gevaldigt op på krukken.
Bag krukken gør der en stor kejserbusk, som er i fuld udspring med smukke og duftende lyserøde blomster. En skøn duft at entrere sit hjem på efter en arbejdsdag :-)

Kommentarer

 1. Dejligt når man hilses velkommen hjem. Og dejligt at tulianerne nu så småt begynder og vise deres skønhed.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 2. Sikke en fin velkomst at få, når du kommer hjem.. Gemseroden er også en staude, som jeg gerne vil have i haven. Jeg havde den i min allerførste have for herrens mange år siden.

  Så kan jeg fortælle dig, at den store Mischanthus, som du skal have en bid af har klaret vinteren og er nu begyndt af skyde :)

  Ha' nu en dejlig weekend :o)

  SvarSlet
 3. God ide med de orange tulipaner bag i bedet, så det hele ikke bliver gult i gult.
  Det er altid godt, når der er noget pænt, der møder en, når man kommer hjem :-)

  SvarSlet
 4. Gemseroden breder sig lystigt, så du skal nok få mange. Jeg har rigtig mange af dem hos mig.

  SvarSlet
 5. Sikke hyggeligt det orange lyser op :) dejligt
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 6. Godmorgen Susanne.Dejligt med en varm velkomst i haven.Har også gemserod to steder i haven......de lyser så dejligt op på denne tid af året.
  Ærgeligt at du ikke kommer til Lyngby i dag.Men man kan jo ikke nå det hele knus og god solskinsdag Jette

  SvarSlet
 7. Hvor er din gemserod dog smuk. Jeg må ud og kigge til min.
  Det ser godt ud med de mange tulipaner.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 8. Har i dag delt den Mischanthus, og der stå en bid til dig, hvis du stadig er interesseret :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…