Gå videre til hovedindholdet

Terrasse hygge

Skønt vejr til terrasse hygge og blomsterne lyser så dejligt op derude.


Dette må være en slag geranie - sød er den i hvert fald. Bagved ses den skønne rose, som jeg glæder mig over hvert eneste år. Men aner desværre ikke hvad rosen hedder - ifald nogen skulle spørge.På sofabordet pynter disse skønne klokkeblomster. Lige så snart de er ved at afblomstre, så skal de plantes ud i det blå bed. Dejligt når krukkeplanterne kan "genbruges".

Håber I nyder det dejlige vejr :-)

Kommentarer

 1. Dejlig dejlig geranie. Uanset hvilken slags :-)

  SvarSlet
 2. Hej Susanne.Ja! vejret kan vi ikke klage over.Det gælder bare om at nyde det.har lige læst dit forrige indlæg.Sikke en masse i fik for hånden-dejligt med hjælp.har selv haft travlt med at klippe og forme (se mit indlæg)God aften Jette
  (mit lille gods)

  SvarSlet
 3. Den Geranie er smuk. Godt man kan genbruge blomster der har været i krukker.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 4. Meget meget smuk pelargonie. Er det en duftende variant??

  SvarSlet
 5. Smukke alle sammen :) ja, om ikke vi gør... nyder det - alt for lidt nattesøvn...

  Dejligt med al det du fik ordnet da du havde "havehjælp".

  Ulla

  SvarSlet
 6. Jeg VIDSTE det. Selvfølgelig er D'er drønhyggeligt hos jer på jeres hyggelige terrasse.

  SvarSlet
 7. Ser rigtig hyggeligt på din nye terrasse.

  Jeg går også ind for krukkegenbrug ;-)

  SvarSlet
 8. Smukke farver, din geranium har. Dejligt, at det endelig har været vejr til at sidde ude om aftenen - det nyder vi også :o)
  Hilsen Christel

  SvarSlet
 9. uha ja vi nyder og kan næsten ikke få nok - hverken af sommervejret der har besluttet sig for at give os nogle skønne aftener og ej heller af din terassehygge :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…