Gå videre til hovedindholdet

Terrasse hygge

Skønt vejr til terrasse hygge og blomsterne lyser så dejligt op derude.


Dette må være en slag geranie - sød er den i hvert fald. Bagved ses den skønne rose, som jeg glæder mig over hvert eneste år. Men aner desværre ikke hvad rosen hedder - ifald nogen skulle spørge.På sofabordet pynter disse skønne klokkeblomster. Lige så snart de er ved at afblomstre, så skal de plantes ud i det blå bed. Dejligt når krukkeplanterne kan "genbruges".

Håber I nyder det dejlige vejr :-)

Kommentarer

 1. Dejlig dejlig geranie. Uanset hvilken slags :-)

  SvarSlet
 2. Hej Susanne.Ja! vejret kan vi ikke klage over.Det gælder bare om at nyde det.har lige læst dit forrige indlæg.Sikke en masse i fik for hånden-dejligt med hjælp.har selv haft travlt med at klippe og forme (se mit indlæg)God aften Jette
  (mit lille gods)

  SvarSlet
 3. Den Geranie er smuk. Godt man kan genbruge blomster der har været i krukker.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 4. Meget meget smuk pelargonie. Er det en duftende variant??

  SvarSlet
 5. Smukke alle sammen :) ja, om ikke vi gør... nyder det - alt for lidt nattesøvn...

  Dejligt med al det du fik ordnet da du havde "havehjælp".

  Ulla

  SvarSlet
 6. Jeg VIDSTE det. Selvfølgelig er D'er drønhyggeligt hos jer på jeres hyggelige terrasse.

  SvarSlet
 7. Ser rigtig hyggeligt på din nye terrasse.

  Jeg går også ind for krukkegenbrug ;-)

  SvarSlet
 8. Smukke farver, din geranium har. Dejligt, at det endelig har været vejr til at sidde ude om aftenen - det nyder vi også :o)
  Hilsen Christel

  SvarSlet
 9. uha ja vi nyder og kan næsten ikke få nok - hverken af sommervejret der har besluttet sig for at give os nogle skønne aftener og ej heller af din terassehygge :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…