Gå videre til hovedindholdet

Der må gerne komme en ordentlig skylle

Ja, der gerne må komme en ordentlig skylle og for min skyld må den gerne komme meget lokalt - nemlig lige her og lige nu. For jeg er igang med at rengøre vores dejlig træ-terrasse.

Terrassen er fyldt med alger efter vinteren og lige så snart det regner, så er det en ren skøjtebane. Og så ser de store grønne plamager heller ikke særligt charmerende ud, når træet er tørt. Jeg kan ikke helt forstå, at der er kommet så mange alger i løbet af vinteren, men det er der altså.


Det er en opgave, som jeg har haft rigtig svært ved at komme i gang med. Algefjerneren er købt for længe siden og har stået og gloet på mig, men ... Men så var mine forældre så søde, at hjælpe mig i gang med at sprøjte  algefjerner på terrassen i sidste weekend. Så var det straks mere overkommeligt at se enden på opgaven. Så nu skal det være.

Nå, ønsket om en regnskylle kunne jo også udskiftes med, at jeg trækker en en vandslange gennem huset. Og så kan det være, at vi i stedet kan komme lidt i haven senere i eftermiddag.

Jeg må have vandslangen fundet frem.

Kommentarer

 1. Vores træterrasse har de samme problemer hver vinter ;-(
  Min mand gav den en ordentlig tur med algerens for et par måneder siden. Det var på et dage, og så tog han den stive kost og brugte det meste af en dag på det. Nu er den flot :-D
  God arbejdslyst, og jeg krydser fingre for en lokal byge til dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm, ingen lokale byger. Istedet har jeg været i byen for at købe en studs til vandslangen, så terrasssen kan bruses mens jeg bruger en stiv kost efter aftensmaden.
   Jeg er helt sikker på, at det bliver lækkert, når den er vasket og olieret. Mon ikke det bliver vejr til en gang olie imorgen? Det håber jeg, så vi kan flytte ind på den igen snarest :-)

   Slet
 2. Hej Susanne.Ja! det er måske ikke det sjoveste arbejde,men det skal jo gøres,så i ikke skrider på ...en.Jeg tror at jeg skal være glad for at vi valgte sten på vores terrasse.Den er let at holde.God weekend til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal nemlig gøres og det bliver så godt, når det er overstået.

   Vi havde tidligere fliser på. Men vi har ikke én eneste gang fortrudt, at vi har valgt en hårdttræs terrasse. Terrassen er i niveau med stuen, så det er blevet en ekstra stue for os. Og vi går derude på bare tæer, for træet er dejligt varm. Jeg ville ikke bytte tilbage på trods af, at det er hårdt arbejde lige nu.

   Slet
 3. Jeg er glad for, at vi ikke har træ terasse. Det ser godt ud, men et stort arbejde at holde. Så rigtig god arbejdslyst.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, et stort arbejde i to dage. Der er bla. ingen fuger, som skal luges med jævne mellemrum, nej derefter er det ren nydelse :-)
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Det ser ud til dejligt vejr idag så du kan oliere din terrasse og så kan den nydes. Jeg får lidt dårlig samvittighed for dette burde jeg også have gjort, men det blev ikke til noget:)
  Rigtig dejlig søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej Lisbeth det er da træls at have dårlig samvittighed over. Jeg tror, at du har haft meget andet at se til med åben have. Men jeg er da sikker på, at du kan da nå det endnu eller også så skal du slippe det og nyde terrassen som den er resten af sommeren.

   Også en rigtig dejlig søndag til dig :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)