Gå videre til hovedindholdet

Der må gerne komme en ordentlig skylle

Ja, der gerne må komme en ordentlig skylle og for min skyld må den gerne komme meget lokalt - nemlig lige her og lige nu. For jeg er igang med at rengøre vores dejlig træ-terrasse.

Terrassen er fyldt med alger efter vinteren og lige så snart det regner, så er det en ren skøjtebane. Og så ser de store grønne plamager heller ikke særligt charmerende ud, når træet er tørt. Jeg kan ikke helt forstå, at der er kommet så mange alger i løbet af vinteren, men det er der altså.


Det er en opgave, som jeg har haft rigtig svært ved at komme i gang med. Algefjerneren er købt for længe siden og har stået og gloet på mig, men ... Men så var mine forældre så søde, at hjælpe mig i gang med at sprøjte  algefjerner på terrassen i sidste weekend. Så var det straks mere overkommeligt at se enden på opgaven. Så nu skal det være.

Nå, ønsket om en regnskylle kunne jo også udskiftes med, at jeg trækker en en vandslange gennem huset. Og så kan det være, at vi i stedet kan komme lidt i haven senere i eftermiddag.

Jeg må have vandslangen fundet frem.

Kommentarer

 1. Vores træterrasse har de samme problemer hver vinter ;-(
  Min mand gav den en ordentlig tur med algerens for et par måneder siden. Det var på et dage, og så tog han den stive kost og brugte det meste af en dag på det. Nu er den flot :-D
  God arbejdslyst, og jeg krydser fingre for en lokal byge til dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm, ingen lokale byger. Istedet har jeg været i byen for at købe en studs til vandslangen, så terrasssen kan bruses mens jeg bruger en stiv kost efter aftensmaden.
   Jeg er helt sikker på, at det bliver lækkert, når den er vasket og olieret. Mon ikke det bliver vejr til en gang olie imorgen? Det håber jeg, så vi kan flytte ind på den igen snarest :-)

   Slet
 2. Hej Susanne.Ja! det er måske ikke det sjoveste arbejde,men det skal jo gøres,så i ikke skrider på ...en.Jeg tror at jeg skal være glad for at vi valgte sten på vores terrasse.Den er let at holde.God weekend til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal nemlig gøres og det bliver så godt, når det er overstået.

   Vi havde tidligere fliser på. Men vi har ikke én eneste gang fortrudt, at vi har valgt en hårdttræs terrasse. Terrassen er i niveau med stuen, så det er blevet en ekstra stue for os. Og vi går derude på bare tæer, for træet er dejligt varm. Jeg ville ikke bytte tilbage på trods af, at det er hårdt arbejde lige nu.

   Slet
 3. Jeg er glad for, at vi ikke har træ terasse. Det ser godt ud, men et stort arbejde at holde. Så rigtig god arbejdslyst.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, et stort arbejde i to dage. Der er bla. ingen fuger, som skal luges med jævne mellemrum, nej derefter er det ren nydelse :-)
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Det ser ud til dejligt vejr idag så du kan oliere din terrasse og så kan den nydes. Jeg får lidt dårlig samvittighed for dette burde jeg også have gjort, men det blev ikke til noget:)
  Rigtig dejlig søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej Lisbeth det er da træls at have dårlig samvittighed over. Jeg tror, at du har haft meget andet at se til med åben have. Men jeg er da sikker på, at du kan da nå det endnu eller også så skal du slippe det og nyde terrassen som den er resten af sommeren.

   Også en rigtig dejlig søndag til dig :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.