Gå videre til hovedindholdet

Noget gik fuldstændigt galt

Jeg lavede jo et nyt bed sidste efterår, hvor jeg ville have blå blomster. Indtil tulipanerne strang ud, så var den blå linie sikret. Men så skal jeg da også love for, at det gik helt galt, da tulipanerne sprang ud.


Jeg lagde en del triumph-tulipaner 'Negrita'. Og jeg må ærligt indrømme, at jeg udelukkende så på pakken, at de var blålige. Jeg 'glemte' at undersøge deres farve på nettet. Og når jeg nu tænker mig om, så har jeg da heller aldrig set en rigtig blå tulipan!


Og når jeg googler dem nu, så står der, at de er vinrøde/violette og det passer jo fint med deres farve IRL. Tulipanerne må jeg have flyttet, når de er afblomstret. De vil være rigtig smukke i et andet bed (men ikke i det blå bed!) og så er det én af de driftskikre, som kommer år efter år.

Og så er der de røde tulipaner, som heller ikke passer ind. Det er en klynge tulipaner, som har stået i græsplænen i mange år. Så de skal helt klart også flyttes.


Sidst men ikke mindst så er der de gule tulipa 'Tarda', som jeg lagde i græsplænen året før hækken blev fjernet. De passer da overhovedet heller ikke ind i de blå farver, så de skal også flyttes.

Utroligt at jeg ikke stødte på løggene til 'Tarda' eller de røde tulipaner, da jeg gravede beddet igennem inden jeg plantede til.

Kommentarer

 1. Sjovt nok så handler mit nye indlæg også om en tulipan, der ikke har den lovede farve. Gad vide hvad der er gået galt sidste efterår. Blue Diamond er nærmest mørkrød, heldigvis gør det ikke noget i mit bed, men alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er da pudsigt. Og dejligt at det går i dit bed, men det gør det bestemt ikke her

   Slet
 2. ja der må da vist omrokering til ;0)
  heldigvis findes der masser af skønne blå blomster og en god grund til en tur til planteskolen måske? ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal helt sikkert omrokering til, for farverne skriger til hinanden. Du siger noget, det kan være en planteskoletur må til :-)

   Slet
 3. Øv! Jeg har også prøvet at gå efter farven på pakken eller etiketterne og lært på den hårde måde.
  Desværre sker det tit at farverne falmer på billederne og så kan de snyde en hel del.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farverne på pakken må godt nok være falmet en del. Men jeg burde jo have tænkt mig om! Ja, så nu skal farverne vist findes i ord næste gang.

   Slet
 4. Ja jeg har lige kommenteret det samme på Lisbeths blog - for been there done that - og se om man lærer af det!!
  Godt nok ikke to farver der har det fint sammen!! (undskyld)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret - det matcher overhovedet ikke. Så der er ikke andet at gøre end at finde spaden frem og flytte.

   Slet
 5. Hej Susanne

  Ja, er det ikke bare morsomt :o)) Jeg er selv ude for det samme. Mit i alle mine flotte Purple Prince dukkede der lige pludselig en gul - som i meget gul - påskelilje op. Jeg sværger, jeg aner ikke hvor den kommer fra!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da træls, at få en skriggul mellem de purple tulipaner. Den må du vist også have flyttet :-)

   Slet
 6. Emballagen snyder godt nok... Du har ret i at man må google dem eller suge til sig på bloggende og notere ned - der er i hvert fald masser af inspiration for tiden. Negrita er ellers en meget skøn tulipan, men selvfølgelig passer den jo ikke ind der.

  Den lille lysegule Tarda kunne i små mængder godt spille fint op til de blå nuancer i bedet, hvis man kan lide kombinationer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Emballagen snød vildt meget og farven jeg viser her, var den farve jeg så. Så jeg troede.... Du har ret i, at der også findes rigtig meget information på alle bloggene.
   Ja, det kunne være, at jeg skulle overveje, at beholde 'Tarda' der, for som du siger, så er den en god komplementærfarve til det blå. Det kan være, at dovenheden får lov at overtage ;-)

   Slet
 7. Surt, når man tror at man har fået lavet en god start, på et nyt bed ;o( Jeg syntes generelt det kan være svært med farverne, selv om man googler, kan den samme blomst variere utroligt meget, ja let er det ikke ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt surt! Men så er der jo noget at lave igen :-)
   Enig, selv på nettet kan farverne snyde - nej, det er ikke let.

   Slet
 8. Hej Susanne. Hi hi ja det kender jeg også. Har også lidt vildfarne tulipaner kan jeg se. Jeg tror, at jeg flytter rundt på dem hvert eneste år. Gad vide om der er nogle, der flytter dem tilbage igen:)

  Ha´ en god dag.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke det bliver godt - engang :-) Når vi har fået flyttet det hele til de rigtige pladser. Eller ... begynder vi så bare at flytte igen for at få nye farvekombinationer ....
   Men slemme dem, som flytter løgene tilbage igen - det kan de ikke være bekendt ;-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…