Gå videre til hovedindholdet

Noget gik fuldstændigt galt

Jeg lavede jo et nyt bed sidste efterår, hvor jeg ville have blå blomster. Indtil tulipanerne strang ud, så var den blå linie sikret. Men så skal jeg da også love for, at det gik helt galt, da tulipanerne sprang ud.


Jeg lagde en del triumph-tulipaner 'Negrita'. Og jeg må ærligt indrømme, at jeg udelukkende så på pakken, at de var blålige. Jeg 'glemte' at undersøge deres farve på nettet. Og når jeg nu tænker mig om, så har jeg da heller aldrig set en rigtig blå tulipan!


Og når jeg googler dem nu, så står der, at de er vinrøde/violette og det passer jo fint med deres farve IRL. Tulipanerne må jeg have flyttet, når de er afblomstret. De vil være rigtig smukke i et andet bed (men ikke i det blå bed!) og så er det én af de driftskikre, som kommer år efter år.

Og så er der de røde tulipaner, som heller ikke passer ind. Det er en klynge tulipaner, som har stået i græsplænen i mange år. Så de skal helt klart også flyttes.


Sidst men ikke mindst så er der de gule tulipa 'Tarda', som jeg lagde i græsplænen året før hækken blev fjernet. De passer da overhovedet heller ikke ind i de blå farver, så de skal også flyttes.

Utroligt at jeg ikke stødte på løggene til 'Tarda' eller de røde tulipaner, da jeg gravede beddet igennem inden jeg plantede til.

Kommentarer

 1. Sjovt nok så handler mit nye indlæg også om en tulipan, der ikke har den lovede farve. Gad vide hvad der er gået galt sidste efterår. Blue Diamond er nærmest mørkrød, heldigvis gør det ikke noget i mit bed, men alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er da pudsigt. Og dejligt at det går i dit bed, men det gør det bestemt ikke her

   Slet
 2. ja der må da vist omrokering til ;0)
  heldigvis findes der masser af skønne blå blomster og en god grund til en tur til planteskolen måske? ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal helt sikkert omrokering til, for farverne skriger til hinanden. Du siger noget, det kan være en planteskoletur må til :-)

   Slet
 3. Øv! Jeg har også prøvet at gå efter farven på pakken eller etiketterne og lært på den hårde måde.
  Desværre sker det tit at farverne falmer på billederne og så kan de snyde en hel del.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farverne på pakken må godt nok være falmet en del. Men jeg burde jo have tænkt mig om! Ja, så nu skal farverne vist findes i ord næste gang.

   Slet
 4. Ja jeg har lige kommenteret det samme på Lisbeths blog - for been there done that - og se om man lærer af det!!
  Godt nok ikke to farver der har det fint sammen!! (undskyld)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret - det matcher overhovedet ikke. Så der er ikke andet at gøre end at finde spaden frem og flytte.

   Slet
 5. Hej Susanne

  Ja, er det ikke bare morsomt :o)) Jeg er selv ude for det samme. Mit i alle mine flotte Purple Prince dukkede der lige pludselig en gul - som i meget gul - påskelilje op. Jeg sværger, jeg aner ikke hvor den kommer fra!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da træls, at få en skriggul mellem de purple tulipaner. Den må du vist også have flyttet :-)

   Slet
 6. Emballagen snyder godt nok... Du har ret i at man må google dem eller suge til sig på bloggende og notere ned - der er i hvert fald masser af inspiration for tiden. Negrita er ellers en meget skøn tulipan, men selvfølgelig passer den jo ikke ind der.

  Den lille lysegule Tarda kunne i små mængder godt spille fint op til de blå nuancer i bedet, hvis man kan lide kombinationer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Emballagen snød vildt meget og farven jeg viser her, var den farve jeg så. Så jeg troede.... Du har ret i, at der også findes rigtig meget information på alle bloggene.
   Ja, det kunne være, at jeg skulle overveje, at beholde 'Tarda' der, for som du siger, så er den en god komplementærfarve til det blå. Det kan være, at dovenheden får lov at overtage ;-)

   Slet
 7. Surt, når man tror at man har fået lavet en god start, på et nyt bed ;o( Jeg syntes generelt det kan være svært med farverne, selv om man googler, kan den samme blomst variere utroligt meget, ja let er det ikke ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt surt! Men så er der jo noget at lave igen :-)
   Enig, selv på nettet kan farverne snyde - nej, det er ikke let.

   Slet
 8. Hej Susanne. Hi hi ja det kender jeg også. Har også lidt vildfarne tulipaner kan jeg se. Jeg tror, at jeg flytter rundt på dem hvert eneste år. Gad vide om der er nogle, der flytter dem tilbage igen:)

  Ha´ en god dag.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke det bliver godt - engang :-) Når vi har fået flyttet det hele til de rigtige pladser. Eller ... begynder vi så bare at flytte igen for at få nye farvekombinationer ....
   Men slemme dem, som flytter løgene tilbage igen - det kan de ikke være bekendt ;-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …