Gå videre til hovedindholdet

Noget gik fuldstændigt galt

Jeg lavede jo et nyt bed sidste efterår, hvor jeg ville have blå blomster. Indtil tulipanerne strang ud, så var den blå linie sikret. Men så skal jeg da også love for, at det gik helt galt, da tulipanerne sprang ud.


Jeg lagde en del triumph-tulipaner 'Negrita'. Og jeg må ærligt indrømme, at jeg udelukkende så på pakken, at de var blålige. Jeg 'glemte' at undersøge deres farve på nettet. Og når jeg nu tænker mig om, så har jeg da heller aldrig set en rigtig blå tulipan!


Og når jeg googler dem nu, så står der, at de er vinrøde/violette og det passer jo fint med deres farve IRL. Tulipanerne må jeg have flyttet, når de er afblomstret. De vil være rigtig smukke i et andet bed (men ikke i det blå bed!) og så er det én af de driftskikre, som kommer år efter år.

Og så er der de røde tulipaner, som heller ikke passer ind. Det er en klynge tulipaner, som har stået i græsplænen i mange år. Så de skal helt klart også flyttes.


Sidst men ikke mindst så er der de gule tulipa 'Tarda', som jeg lagde i græsplænen året før hækken blev fjernet. De passer da overhovedet heller ikke ind i de blå farver, så de skal også flyttes.

Utroligt at jeg ikke stødte på løggene til 'Tarda' eller de røde tulipaner, da jeg gravede beddet igennem inden jeg plantede til.

Kommentarer

 1. Sjovt nok så handler mit nye indlæg også om en tulipan, der ikke har den lovede farve. Gad vide hvad der er gået galt sidste efterår. Blue Diamond er nærmest mørkrød, heldigvis gør det ikke noget i mit bed, men alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er da pudsigt. Og dejligt at det går i dit bed, men det gør det bestemt ikke her

   Slet
 2. ja der må da vist omrokering til ;0)
  heldigvis findes der masser af skønne blå blomster og en god grund til en tur til planteskolen måske? ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal helt sikkert omrokering til, for farverne skriger til hinanden. Du siger noget, det kan være en planteskoletur må til :-)

   Slet
 3. Øv! Jeg har også prøvet at gå efter farven på pakken eller etiketterne og lært på den hårde måde.
  Desværre sker det tit at farverne falmer på billederne og så kan de snyde en hel del.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farverne på pakken må godt nok være falmet en del. Men jeg burde jo have tænkt mig om! Ja, så nu skal farverne vist findes i ord næste gang.

   Slet
 4. Ja jeg har lige kommenteret det samme på Lisbeths blog - for been there done that - og se om man lærer af det!!
  Godt nok ikke to farver der har det fint sammen!! (undskyld)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret - det matcher overhovedet ikke. Så der er ikke andet at gøre end at finde spaden frem og flytte.

   Slet
 5. Hej Susanne

  Ja, er det ikke bare morsomt :o)) Jeg er selv ude for det samme. Mit i alle mine flotte Purple Prince dukkede der lige pludselig en gul - som i meget gul - påskelilje op. Jeg sværger, jeg aner ikke hvor den kommer fra!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da træls, at få en skriggul mellem de purple tulipaner. Den må du vist også have flyttet :-)

   Slet
 6. Emballagen snyder godt nok... Du har ret i at man må google dem eller suge til sig på bloggende og notere ned - der er i hvert fald masser af inspiration for tiden. Negrita er ellers en meget skøn tulipan, men selvfølgelig passer den jo ikke ind der.

  Den lille lysegule Tarda kunne i små mængder godt spille fint op til de blå nuancer i bedet, hvis man kan lide kombinationer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Emballagen snød vildt meget og farven jeg viser her, var den farve jeg så. Så jeg troede.... Du har ret i, at der også findes rigtig meget information på alle bloggene.
   Ja, det kunne være, at jeg skulle overveje, at beholde 'Tarda' der, for som du siger, så er den en god komplementærfarve til det blå. Det kan være, at dovenheden får lov at overtage ;-)

   Slet
 7. Surt, når man tror at man har fået lavet en god start, på et nyt bed ;o( Jeg syntes generelt det kan være svært med farverne, selv om man googler, kan den samme blomst variere utroligt meget, ja let er det ikke ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt surt! Men så er der jo noget at lave igen :-)
   Enig, selv på nettet kan farverne snyde - nej, det er ikke let.

   Slet
 8. Hej Susanne. Hi hi ja det kender jeg også. Har også lidt vildfarne tulipaner kan jeg se. Jeg tror, at jeg flytter rundt på dem hvert eneste år. Gad vide om der er nogle, der flytter dem tilbage igen:)

  Ha´ en god dag.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke det bliver godt - engang :-) Når vi har fået flyttet det hele til de rigtige pladser. Eller ... begynder vi så bare at flytte igen for at få nye farvekombinationer ....
   Men slemme dem, som flytter løgene tilbage igen - det kan de ikke være bekendt ;-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…