Gå videre til hovedindholdet

Den skønneste rose

To ud af tre roser er sprunget ud i bedet langs huset. Roserne har stået der i mange år og var ved at blive kvalt, da vi overtog huset - ja jeg vidste faktisk slet ikke, at der var roser i bedet. Måske har det været et smukt bed engang, men da vi overtog var hele bedet ved at blive overtaget af efeu, efeu og atter efeu.


Nu er jeg ikke så gode venner med efeu, så for nogle år siden gik jeg igang med at fjerne efeu'en. Og pludselig dukkede der tre roser op i bedet. Tre roser som bar præg af, at de var ved at blive fortrængt af den  alt omsluttende efeu.

Roserne kom frem i lyset og er år for år blevet større, men er stadig ikke store kraftige planter. Men foreløbig får de lov at blive stående, for de har vist, at de er overlevere. Og blomsten er enkel og smuk, så det passer fint ind i mit 'have-billede'.


Men den skønneste rose idag er sønnike, som fylder 11 år - hvor tiden dog går alt for hurtigt! Han var længe undervejs og vi måtte en del igennem, før vi var så heldige, at han kom til verdenen. Men han var hele ventetiden værd, for han er den dejligste søn, man kan forestille sig og kærligheden til ham er så stor, at det indimellem kan tage luften helt fra os. Hjertelig tillykke kære søn :-)

Kommentarer

 1. Hjertelig tillykke med ham !!

  Smukke roser. Efeu raserer også her flere steder og får, hvad den fortjener.

  SvarSlet
 2. Hjertelig tillykke med din snart store søn... ja, tiden flyver så hurtigt.
  Den hvide rose er meget smuk og enkel, og den røde ligner én som dufter godt :-)

  SvarSlet
 3. Stort tillykke med din søn, det er en dejlig dag at have fødselsdag på.
  Har også selv en dejlig søn der fyldte 11 år i lørdags, de vokser alt for stærkt de banditter.
  Nyd dagen

  SvarSlet
 4. Hej Diane
  Tak :-)
  Ja, man skal godt nok være over efeu, for at begrænse dens fremfærd!

  Hej Hanne
  Tak :-) Ja alt for hurtigt flyver tiden - men hver sin alder hver sin charme :-)
  Sjovt nok er det den hvide som dufter mest - men de er nu alligevel fine begge to :)

  Hej Vibe
  Tak :-) Ja han er en sød dreng, så kan vejret jo ikke blive andet end godt ;-)
  Også et stort tillykke med din søn. Så har I lige så mange 'problemer' med at holde drengefødselsdag som os - de er alle taget på ferie!

  SvarSlet
 5. Stort, stort tillykke med ham!

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med sønnekes fødselsdag, hvor er det skønt at have sådag en størrelse i huset. Ha en rigtig dejlig dag:)

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth
  Mange tak, jeg tror helt sikkert, at han har haft en dejlig dag - han havde ønsket sig, at vi spiste på restaurant, så vi er lige kommet hjem fra en hyggelig middag.
  11 år er også en herlig alder -og hvor kan man nu få mange dejlige snakke nu :-)

  SvarSlet
 8. Den er dejlig den hvide rose - jeg kan godt lidt at de ikke er så "overfyldte" - den minder mig om min mors gamle kolonihave roser for år tilbage.
  Tillykke med sønnen. Jeg har også fornøjelsen af en sådan 11-årig lille fyr, der er ved at vise sin personlighed og humor - ret hyggeligt og sjovt.
  hilsen Berit

  SvarSlet
 9. Hej Berit
  Ja, jeg er også til de knap så fyldte her i haven:-)
  Du har ret - personligheden begynder at vise sig nu og det nyder jeg meget :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!