Gå videre til hovedindholdet

Den skønneste rose

To ud af tre roser er sprunget ud i bedet langs huset. Roserne har stået der i mange år og var ved at blive kvalt, da vi overtog huset - ja jeg vidste faktisk slet ikke, at der var roser i bedet. Måske har det været et smukt bed engang, men da vi overtog var hele bedet ved at blive overtaget af efeu, efeu og atter efeu.


Nu er jeg ikke så gode venner med efeu, så for nogle år siden gik jeg igang med at fjerne efeu'en. Og pludselig dukkede der tre roser op i bedet. Tre roser som bar præg af, at de var ved at blive fortrængt af den  alt omsluttende efeu.

Roserne kom frem i lyset og er år for år blevet større, men er stadig ikke store kraftige planter. Men foreløbig får de lov at blive stående, for de har vist, at de er overlevere. Og blomsten er enkel og smuk, så det passer fint ind i mit 'have-billede'.


Men den skønneste rose idag er sønnike, som fylder 11 år - hvor tiden dog går alt for hurtigt! Han var længe undervejs og vi måtte en del igennem, før vi var så heldige, at han kom til verdenen. Men han var hele ventetiden værd, for han er den dejligste søn, man kan forestille sig og kærligheden til ham er så stor, at det indimellem kan tage luften helt fra os. Hjertelig tillykke kære søn :-)

Kommentarer

 1. Hjertelig tillykke med ham !!

  Smukke roser. Efeu raserer også her flere steder og får, hvad den fortjener.

  SvarSlet
 2. Hjertelig tillykke med din snart store søn... ja, tiden flyver så hurtigt.
  Den hvide rose er meget smuk og enkel, og den røde ligner én som dufter godt :-)

  SvarSlet
 3. Stort tillykke med din søn, det er en dejlig dag at have fødselsdag på.
  Har også selv en dejlig søn der fyldte 11 år i lørdags, de vokser alt for stærkt de banditter.
  Nyd dagen

  SvarSlet
 4. Hej Diane
  Tak :-)
  Ja, man skal godt nok være over efeu, for at begrænse dens fremfærd!

  Hej Hanne
  Tak :-) Ja alt for hurtigt flyver tiden - men hver sin alder hver sin charme :-)
  Sjovt nok er det den hvide som dufter mest - men de er nu alligevel fine begge to :)

  Hej Vibe
  Tak :-) Ja han er en sød dreng, så kan vejret jo ikke blive andet end godt ;-)
  Også et stort tillykke med din søn. Så har I lige så mange 'problemer' med at holde drengefødselsdag som os - de er alle taget på ferie!

  SvarSlet
 5. Stort, stort tillykke med ham!

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med sønnekes fødselsdag, hvor er det skønt at have sådag en størrelse i huset. Ha en rigtig dejlig dag:)

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth
  Mange tak, jeg tror helt sikkert, at han har haft en dejlig dag - han havde ønsket sig, at vi spiste på restaurant, så vi er lige kommet hjem fra en hyggelig middag.
  11 år er også en herlig alder -og hvor kan man nu få mange dejlige snakke nu :-)

  SvarSlet
 8. Den er dejlig den hvide rose - jeg kan godt lidt at de ikke er så "overfyldte" - den minder mig om min mors gamle kolonihave roser for år tilbage.
  Tillykke med sønnen. Jeg har også fornøjelsen af en sådan 11-årig lille fyr, der er ved at vise sin personlighed og humor - ret hyggeligt og sjovt.
  hilsen Berit

  SvarSlet
 9. Hej Berit
  Ja, jeg er også til de knap så fyldte her i haven:-)
  Du har ret - personligheden begynder at vise sig nu og det nyder jeg meget :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.