Gå videre til hovedindholdet

Naturens farvesætning

Endnu et eksempel på naturens fremragende evne til at sætte farver smukt sammen - endnu engang fundet i en hensygnende tulipan.

Gad vide hvor mange blomsterbede der findes rundt om i det danske land, som udelukkende indeholder gule, hvide og lilla blomster? Jeg tror ikke, at der kan findes ret mange. Men jeg tror til gengæld, at det vil være et superflot bed med et helt andet udtryk, end når der arbejdes med monokrome farvesammensætninger!

Kommentarer

 1. Du ønskes også en dejlig lørdag Madam Bæk :-)

  SvarSlet
 2. Ja, det var godt set - at tage udgangspunkt i naturens farvesammensætning. Jeg er jo selv glad for alle gule farver - men i dette tilfælde ville det måske være bedst med den "nye gule" nuance kaldet Claus Dalby gul- haha! Jeg købte sidste år en lysegul Ranunkel efter at have set den i "Den levende have". Måske skulle jeg prøve at opformere den til min rødlilla daglilje - tror nok jeg fik lidt frø fra den.

  SvarSlet
 3. Hej Berit
  Jeg er helt med, når du siger Claus Dalby-gult ;-) Uh lysegul ranunkel lyder rigtig godt og sammen med en rødlilla daglilje - det er bestemt et forsøg værd :-)

  SvarSlet
 4. Jeg holder med Berit og Susanne. De svaggule og lysegule er nemme at indpasse i havens bede. Mens man er nød til at gennemtænke placeringen af en kraftig/skrig gul. Gjort med omtanke tror jeg sagtens, det kan blive godt. Ellers bliver det nemt for meget.
  Ha' en god lørdag aften
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Hej Ina
  Ja, du har ret - en "rigtig" gul er sværere at få flot i en "sammenplantning". Jeg har en del gule rundt omkring i haven, så er spændt på om jeg kan få dem placeret sammen med tiden!

  SvarSlet
 6. Hej Susanne!
  Jag ville bara säga hej, efter en liten titt härinne hos dig:-) Härligt vårigt!

  Ha en skön söndag! kram Hillevi.

  SvarSlet
 7. Hej Hellevi
  Tak for dit kig herind - kom gerne igen :-)
  Ønsker også dig en dejlig søndag
  Susanne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…