Gå videre til hovedindholdet

Naturens farvesætning

Endnu et eksempel på naturens fremragende evne til at sætte farver smukt sammen - endnu engang fundet i en hensygnende tulipan.

Gad vide hvor mange blomsterbede der findes rundt om i det danske land, som udelukkende indeholder gule, hvide og lilla blomster? Jeg tror ikke, at der kan findes ret mange. Men jeg tror til gengæld, at det vil være et superflot bed med et helt andet udtryk, end når der arbejdes med monokrome farvesammensætninger!

Kommentarer

 1. Du ønskes også en dejlig lørdag Madam Bæk :-)

  SvarSlet
 2. Ja, det var godt set - at tage udgangspunkt i naturens farvesammensætning. Jeg er jo selv glad for alle gule farver - men i dette tilfælde ville det måske være bedst med den "nye gule" nuance kaldet Claus Dalby gul- haha! Jeg købte sidste år en lysegul Ranunkel efter at have set den i "Den levende have". Måske skulle jeg prøve at opformere den til min rødlilla daglilje - tror nok jeg fik lidt frø fra den.

  SvarSlet
 3. Hej Berit
  Jeg er helt med, når du siger Claus Dalby-gult ;-) Uh lysegul ranunkel lyder rigtig godt og sammen med en rødlilla daglilje - det er bestemt et forsøg værd :-)

  SvarSlet
 4. Jeg holder med Berit og Susanne. De svaggule og lysegule er nemme at indpasse i havens bede. Mens man er nød til at gennemtænke placeringen af en kraftig/skrig gul. Gjort med omtanke tror jeg sagtens, det kan blive godt. Ellers bliver det nemt for meget.
  Ha' en god lørdag aften
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Hej Ina
  Ja, du har ret - en "rigtig" gul er sværere at få flot i en "sammenplantning". Jeg har en del gule rundt omkring i haven, så er spændt på om jeg kan få dem placeret sammen med tiden!

  SvarSlet
 6. Hej Susanne!
  Jag ville bara säga hej, efter en liten titt härinne hos dig:-) Härligt vårigt!

  Ha en skön söndag! kram Hillevi.

  SvarSlet
 7. Hej Hellevi
  Tak for dit kig herind - kom gerne igen :-)
  Ønsker også dig en dejlig søndag
  Susanne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…