Gå videre til hovedindholdet

Naturens farvesætning

Endnu et eksempel på naturens fremragende evne til at sætte farver smukt sammen - endnu engang fundet i en hensygnende tulipan.

Gad vide hvor mange blomsterbede der findes rundt om i det danske land, som udelukkende indeholder gule, hvide og lilla blomster? Jeg tror ikke, at der kan findes ret mange. Men jeg tror til gengæld, at det vil være et superflot bed med et helt andet udtryk, end når der arbejdes med monokrome farvesammensætninger!

Kommentarer

 1. Du ønskes også en dejlig lørdag Madam Bæk :-)

  SvarSlet
 2. Ja, det var godt set - at tage udgangspunkt i naturens farvesammensætning. Jeg er jo selv glad for alle gule farver - men i dette tilfælde ville det måske være bedst med den "nye gule" nuance kaldet Claus Dalby gul- haha! Jeg købte sidste år en lysegul Ranunkel efter at have set den i "Den levende have". Måske skulle jeg prøve at opformere den til min rødlilla daglilje - tror nok jeg fik lidt frø fra den.

  SvarSlet
 3. Hej Berit
  Jeg er helt med, når du siger Claus Dalby-gult ;-) Uh lysegul ranunkel lyder rigtig godt og sammen med en rødlilla daglilje - det er bestemt et forsøg værd :-)

  SvarSlet
 4. Jeg holder med Berit og Susanne. De svaggule og lysegule er nemme at indpasse i havens bede. Mens man er nød til at gennemtænke placeringen af en kraftig/skrig gul. Gjort med omtanke tror jeg sagtens, det kan blive godt. Ellers bliver det nemt for meget.
  Ha' en god lørdag aften
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Hej Ina
  Ja, du har ret - en "rigtig" gul er sværere at få flot i en "sammenplantning". Jeg har en del gule rundt omkring i haven, så er spændt på om jeg kan få dem placeret sammen med tiden!

  SvarSlet
 6. Hej Susanne!
  Jag ville bara säga hej, efter en liten titt härinne hos dig:-) Härligt vårigt!

  Ha en skön söndag! kram Hillevi.

  SvarSlet
 7. Hej Hellevi
  Tak for dit kig herind - kom gerne igen :-)
  Ønsker også dig en dejlig søndag
  Susanne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. 











Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…