Gå videre til hovedindholdet

Naturens farvesætning

Endnu et eksempel på naturens fremragende evne til at sætte farver smukt sammen - endnu engang fundet i en hensygnende tulipan.

Gad vide hvor mange blomsterbede der findes rundt om i det danske land, som udelukkende indeholder gule, hvide og lilla blomster? Jeg tror ikke, at der kan findes ret mange. Men jeg tror til gengæld, at det vil være et superflot bed med et helt andet udtryk, end når der arbejdes med monokrome farvesammensætninger!

Kommentarer

 1. Du ønskes også en dejlig lørdag Madam Bæk :-)

  SvarSlet
 2. Ja, det var godt set - at tage udgangspunkt i naturens farvesammensætning. Jeg er jo selv glad for alle gule farver - men i dette tilfælde ville det måske være bedst med den "nye gule" nuance kaldet Claus Dalby gul- haha! Jeg købte sidste år en lysegul Ranunkel efter at have set den i "Den levende have". Måske skulle jeg prøve at opformere den til min rødlilla daglilje - tror nok jeg fik lidt frø fra den.

  SvarSlet
 3. Hej Berit
  Jeg er helt med, når du siger Claus Dalby-gult ;-) Uh lysegul ranunkel lyder rigtig godt og sammen med en rødlilla daglilje - det er bestemt et forsøg værd :-)

  SvarSlet
 4. Jeg holder med Berit og Susanne. De svaggule og lysegule er nemme at indpasse i havens bede. Mens man er nød til at gennemtænke placeringen af en kraftig/skrig gul. Gjort med omtanke tror jeg sagtens, det kan blive godt. Ellers bliver det nemt for meget.
  Ha' en god lørdag aften
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Hej Ina
  Ja, du har ret - en "rigtig" gul er sværere at få flot i en "sammenplantning". Jeg har en del gule rundt omkring i haven, så er spændt på om jeg kan få dem placeret sammen med tiden!

  SvarSlet
 6. Hej Susanne!
  Jag ville bara säga hej, efter en liten titt härinne hos dig:-) Härligt vårigt!

  Ha en skön söndag! kram Hillevi.

  SvarSlet
 7. Hej Hellevi
  Tak for dit kig herind - kom gerne igen :-)
  Ønsker også dig en dejlig søndag
  Susanne

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …