Gå videre til hovedindholdet

Slut på det solskinsgule bed

Efter blogtræffet igår tænkte jeg, at nu jeg alligevel var i 'byen' så måtte jeg slå vejen omkring Bilka. Jeg havde nemlig læst på Facebook i gruppen 'Glade havebloggere', at der var løg til rimelige priser dels i Netto, men også i Bilka, så .... Og jeg trængte så frygtelig til at få købt blomsterløg - de skal jo snart i jorden!

Og jeg skal da lige love for, at jeg fik smidt løg i vognen. Tre forskellige tulipaner til det solskinsgule forhavebed, tulipanløg til det kommende blå bed samt snepryd og blå krokus og lidt botaniske påskeliljer.

Min iver efter at komme i haven for at plante om og sætte løg resulterede i, at jeg vågnede kl. 7 - det er altså lidt for tidligt på en søndag morgen! Men så kunne jeg jo nå at blive opdateret på diverse haveblogs og læse om dejlige indlæg fra blog-træffet - som jeg stadig har et smil om munden efter :-)

Og sikke et dejligt sensommer vejr det har været idag - dem ønsker jeg mig endnu flere af i september, så jeg kan nå at blive færdig med flere af de projekter, som jeg har igang. Jeg har stort set været i haven hele dagen og en del tid er brugt på det solskinsgule forhavebed.


Den lyserøde hortensia er flyttet fra bedet og jeg skal da lige love for, at det gav plads. Jeg måtte derfor flytte lidt rundt på nogle af de planter, som jeg allerede havde plantet i bedet. De sidste stauder fra mine forældres have er også plantet deri. Flere små frøsåede planter af klokken otte blomst og gul skovvalmue er også flyttet ind i bedet.


Og ikke mindst er der sat 65 tulipaner i bedet - alle tre med blomstringstid i april/maj, men i hver deres højde. Og så alle de tete á tete-løg, som har stået og ventet på at komme i jorden, siden jeg fik dem i foråret. Jeg er meget spændt på, om de kommer med blomster, for mange af løgene var blevet til mange flere, så jeg er spændt på, om de har brugt deres kræfter på at formere sig og dermed ikke har kræfter til at blomstre til foråret.


Sidste hånd er lagt på bedet - for denne gang - nu er det bare at vente til den kommende sæson og se, hvordan bedet kommer til at se ud med de forskellige gule stauder. Jeg håber ikke, at der er for meget som skal flyttes om, men det vil kun tiden vise.

Kommentarer

  1. Tusind tak for rundvisningen ved havebloggertræffet. Jeg er rigtig glad, at I havde sådan en god dag og at I blev enige om at gentage det, for så bliver der jo også en mulighed for os, der var forhindret denne gang.
    Det er nogle spændende projekter du har gang i, i din have. Det kommer helt sikkert til at se rigtig godt ud. Jeg håber også på en mild september, så vi kan nå det hele i haven.

    SvarSlet
  2. Ja det giver god energi at være sammen med havevenner:) Det bliver et skønt solskinsbed. Her begyndte dagen med torden, men heldigvis blev det dejligt solskin op ad dagen:)
    Jeg har købt så mange planter på det sidste at jeg lige må holde igen med løgene.

    SvarSlet
  3. Det blev også til flere timers arbejde i haven i dag. Det har været et skønt vejr, og med blogtræffet i baghovedet fløj ti den afsted ;-)
    Jeg har også fået meldt mig til facebookgruppen Glade havebloggere i dag :-)

    SvarSlet
  4. ja løg kan man ikke få nok af, jeg har dog selv købt ALT for mange... men nu må jeg se om jeg kan finde huller at proppe dem i. Anne Gine

    SvarSlet
  5. Ih hvor jeg altså glæder mig til at se dit solskinsgule bed til næste år, for det ser rigtigt spændende ud.
    Nu får jeg også lyst til at smutte i Bilka :-| Men jeg har så mange løg liggende, så jeg tror jeg må beherske mig og få dem i jorden først :-D

    SvarSlet
  6. @ Birgitte; jeg håber virkelig, at vi får arrangeret endnu et træf og så vil det være rigtig hyggeligt også at hilse på dig :-)

    Lad os krydse fingre sammen for en midl september - jeg tror vi er mange, som håber :-)

    @ Lisbeth; det gav rigtig god energi at være sammen og det var slet ikke til at vente med at komme i haven :-) Her har vi ingen regn fået, men jeg troede godt nok i formiddags - det var noget så lummert!

    Jeg har også mange planter stående - ikke så mange købte, men mere egne og planter fra mine forældres have. Og så er det bare skønt, at kunne hente dem i børnehaven, når der bliver plads i et bed :-)

    Løg har jeg ikke så mange af i haven, så jeg tænkte, at det kunne jeg godt unde mig selv - jeg køber nemlig heller ikke så meget tøj ;-)

    @ Ina; tiden i haven var kærkommen efter et boost igår. Og når vejret arter sig så smukt, så er der kun ét rigtigt sted at befinde sig ;-)

    Super med de Glade havebloggere - det er en lidt anden måde at kommunikere på, så det bliver vi sikkert også glade for :-)

    @ Anne Gine; løg kan man aldrig få nok af og jeg er slet ikke nået mætningspunktet endnu. Og mon ikke du også finder lidt huller - de fylder jo heldigvis ikke så meget :-)

    @ Hanne; jeg er også selv meget spændt på det; passer alle gule nuancer sammen, står planterne det rigtige sted ift. højde, er der blomstring over hele sæsonen osv? Men det må godt give en lille skylle i nat - jeg har sprunget over og undladt at vande!

    Mon ikke du hurtigt kan finde et par huller til dine løg, så du kan komme i Bilka - med sådan en 'gulerød' så plejer jeg nok selv at kunne få tingene udført i en fart!

    SvarSlet
  7. Sådan en dejlig dag sammen med en flok søde havenisser giver god energi og inspiration. Jeg nød virkelig dagen i går og vågnede også tidligt i morges fuld af energi :-). Skønt endelig at møde dig og der bliver helt sikkert noget igen til vinter.

    Bedste havehilsner
    Birgitte

    SvarSlet
  8. @ Birgitte; det er ganske herligt, at sådan et djeligt træf kan give så meget energi til os alle. Og mon ikke det både er mental og fysisk energi der er kommet ud af det :-)

    Ja, det var dejligt også at se dig IRL efter mange kommentarer på bloggene. Jeg håber virkeligt, at vi ses igen til vinter :-)

    SvarSlet
  9. Et helgult bedd kan bli en fin opplevelse til neste år. Løk husker jeg sjelden på men det er jo så gøy når de kommer, så mange tulipaner i seg selv må by på en maffig syn :)

    SvarSlet
  10. Jeg blev lidt bekymret over overskriften, men fandt hurtigt ud af at der ingen fare var på færde... Skønt at week-endvejret artede sig både til blogtræf og havearbejde, og det bliver spændende at følge det gule bed til næste år.

    SvarSlet
  11. Hold da op et smilende glad bed, du kan gå og glæde dig til!

    Det bringer én lidt nemmere gennem vinteren, synes jeg.

    (Jeg går også stadig rundt og smiler fåret ved tanken om vores dejlige lørdag)

    Ha´en god uge, Susanne!

    SvarSlet
  12. oh får du lidt bar jord i dit gule bed - er det jo bare at smide lidt morgenfruefrø :-)

    SvarSlet
  13. Nu ærgrer jeg mig da bare lidt mere...Det lyder virkeligt som om det var en skøn dag.
    Nå men - forhåbentligt kommer der en til.
    Den gule Antoinette er rigtig smuk. Den havde jeg også sidste år. Du kan vist godt læne dig tilbage og glæde dig... ;)

    SvarSlet
  14. @ Mia; jeg glæder mig også til at se alle tulipanerne i blomst - har prøvet at sprede dem over hele bedet istedet for at de står i klynger, så er spændt på hvordan det kommer til at se ud :-)

    @ Fru Friis; thi hi - nej absolut ingen fare på færde ;-) Ja det bliver spændende at se det gennem hele sæsonen : -)

    @ Marianne; jeg glæder mig allerede - for min skyld kan vi sagtens springe vinteren over ;-)

    Dejligt at leve (længe) på vores skønne oplevelse :-)

    @ Helena; netop eller nogle andre gule sommerblomster og måske en dahlia eller to :-)

    @ Eva; jeg håber meget, at der kommer en dag igen og så vil det blive hyggeligt at hilse på dig også :-)

    Skønt at høre at Antoinette er smuk live - den vil jeg glæde mig til se :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad