I min urtehave hænger store tunge grene med masser af mirabeller. De lækre at spise direkte fra grenene når man går rundt derude og det er lige netop nu, hvor de endnu ikke er blevet melede.
Desværre er der en del ulemper ved, at mirabellerne hænger ind over et par af mine højbede i urtehaven. Dels så skygger grenene for urterne i haven og træerne suger en masse vand fra området i urtehaven. Og ikke mindst så ligger der mange mirabeller på grusgangen og i bedene og sviner. Og i foråret måtte jeg trække en del små planter op, som var spiret af sten der var smidt fra sidste år.
Træerne står på naboens grund, men det hindrer jo heldigvis ikke mig i at beskære træerne, så de grene som hænger ind over vores grund fjernes. Men inden da kan vi jo lige så godt benytte os af, at vi har masser af mirabeller på vores grund.
Mirabellerne er som sagt plukbare og parate til at blive lavet til alverdens lækkerier. Og jeg har allerede høstet 2,5 kg i et snuptag. Grenene blev klippet af og så var det superlet at plukke mirabellerne af grenene.
Stenene blev fjernet og så gik jeg i gang med lækkerierne. 1 kg mirabeller blev blandet til mirabellechutney efter inspiration fra denne opskrift. Udover ingredienserne fra opskriften, så tilsatte jeg 3 æbler og så undlod jeg lakridsroden, som jeg ikke kunne finde i de almindelige fødevarebutikker. Ind i ovnen en time og derefter på glad. Nu har vi flere glas dejlig og krydret chutney, som smager forrygende til for eksempel en god oksesteg.
De resterende mirabeller blev kogt op sammen med sukker (lidt mindre en 1:1). Efter skumning af syltetøjet kogte det videre en lille time, hvilket har resulteret i en god og kraftigt smagende syltetøj. Syltetøjet er prøvesmagt og det smager skønt på et godt stykke brød med en god ost.
Der hænger fortsat en del mirabeller, som jeg kan plukke. Og jeg tænker, at jeg vil have nogle i fryseren - en gang mirabellegrød med kold mælk smager jo ikke værst.
Træerne står på naboens grund, men det hindrer jo heldigvis ikke mig i at beskære træerne, så de grene som hænger ind over vores grund fjernes. Men inden da kan vi jo lige så godt benytte os af, at vi har masser af mirabeller på vores grund.
Mirabellerne er som sagt plukbare og parate til at blive lavet til alverdens lækkerier. Og jeg har allerede høstet 2,5 kg i et snuptag. Grenene blev klippet af og så var det superlet at plukke mirabellerne af grenene.
Stenene blev fjernet og så gik jeg i gang med lækkerierne. 1 kg mirabeller blev blandet til mirabellechutney efter inspiration fra denne opskrift. Udover ingredienserne fra opskriften, så tilsatte jeg 3 æbler og så undlod jeg lakridsroden, som jeg ikke kunne finde i de almindelige fødevarebutikker. Ind i ovnen en time og derefter på glad. Nu har vi flere glas dejlig og krydret chutney, som smager forrygende til for eksempel en god oksesteg.
De resterende mirabeller blev kogt op sammen med sukker (lidt mindre en 1:1). Efter skumning af syltetøjet kogte det videre en lille time, hvilket har resulteret i en god og kraftigt smagende syltetøj. Syltetøjet er prøvesmagt og det smager skønt på et godt stykke brød med en god ost.
Der hænger fortsat en del mirabeller, som jeg kan plukke. Og jeg tænker, at jeg vil have nogle i fryseren - en gang mirabellegrød med kold mælk smager jo ikke værst.
Jeg får helt lyst til mirabellegrød, der er mange mirabelletræer i nærheden af os, så muligheden foreligger, hvis jeg får taget mig sammen til at plukke dem :)
SvarSletMed al den energi og beslutsomhed du har, så er jeg sikker på, at du snart kan smage på en gang mirabellegrød. God fornøjelse :-)
SletChutney er sikkert en fin anvendelse; for i syltetøj/marmelade synes jeg godt, smagen kan blive lidt mat.
SvarSletChutney'en smager rigtigt dejligt og krydret. Men vi indkogte som skrevet syltetøjet og som et lille tip, så kogte vi et par stjerneanis med, som gav lidt smag til syltetøjet. Så synes faktisk, at det har givet en god syltetøj.
SletOj oj oj ......mirabelle chutney lyder lækkert Susanne og sikke en høst på de grene....tror vi må på cyklerne en af dagene og ud til vores "hemmelige" mirabelletræ og plukke lidt godbider :0)
SvarSletJa, det bærer rigtig rigt, så der er masser af af mirabeller - I må lave det til en familie cykeltur, så I kan få rigtig mange mirabeller med hjem til blandt andet en lækker mirabellechutney. Skubber gerne lidt på for at I kommer afsted :-)
SletMuuuums - bringer minder om barndommens te hos min tante, med knækbrød og mirabelmarmelade - ahhhh
SvarSletIh det lyder dejligt og hyggeligt :-)
SletMums hvor ser det altså lækkert ud :) min mor kogte altid saft af dem da jeg var lille og så kørte hun mosen igennenm et dørslag og kogte det til marmelade.. det smagte fantastisk.. jeg skulle måske lige lede efter et mirabelletræ :)
SvarSletKH
Marianne
Ja, den ældre generation er rigtig gode til at udnytte alt til mindste dråbe - hatten af for dem :-)
SletDet lyder som er fremragende idé at finde et mirabelle træ, så du også kan give en smagsoplevelse videre til dine børn :)
Hej Susanne.Hold da helt ferie.Sikke da en ordentlig portion mirabella du fik.Og den chutney lyder spændende.Men fuglene har spist alle vores mirabeller.
SvarSletSå jeg må lave marmelade af mine dejlig hindbær......men det er heller ikke værst. Godnat herfra knus Jette
Det er da surt, at dine mirabeller er spist. Men dejligt at du har hindbær i stedet - de smager også skønt som syltetøj :-)
Slet