Kålsommerfuglen sværmer om min spidskål og det er jeg jo i sagens natur ikke så glad for. Her er den dog fanget i en matrem, for når jeg ser den i spidskålen, så bliver den jaget væk.
Desværre kan jeg ikke sidde vagt døgnet rundt (det gider jeg nu heller ikke), så istedet må vi høste og spise alle de spidskål vi orker.
Og de smager jo fantastisk - sprøde og smagfulde. Her én af vore foretrukne og let-lavede opskrift på spidskål, som vi ofte laver.
Hvidkål med citron og fløde
1 spidskålshoved skæres i tynde strimler og svitses i lidt olie på en pande. Tynde strimler af skallen og saften af 1 citron tilsættes spidskålen sammen med 2-3 spsk fløde. Det hele varmes og og smages til med salt og peber. Pynt evt. med et par kviste persille. God appetit.
Desværre kan jeg ikke sidde vagt døgnet rundt (det gider jeg nu heller ikke), så istedet må vi høste og spise alle de spidskål vi orker.
Og de smager jo fantastisk - sprøde og smagfulde. Her én af vore foretrukne og let-lavede opskrift på spidskål, som vi ofte laver.
Hvidkål med citron og fløde
1 spidskålshoved skæres i tynde strimler og svitses i lidt olie på en pande. Tynde strimler af skallen og saften af 1 citron tilsættes spidskålen sammen med 2-3 spsk fløde. Det hele varmes og og smages til med salt og peber. Pynt evt. med et par kviste persille. God appetit.
Mmm, dejlig opskrift! Og sikken smuk sommerfugl!
SvarSletHav en skøn dag,
Rose
:-)
Ja, sommerfuglen er smuk (og endnu mere smuk, hvis man ikke har kål i haven ;-)
SletUmme nums hvor lyder det godt. Opskriften er hermed gemt.
SvarSletØv med sommerfuglene, de er så utroligt smukke, men hvor kan de gøre stor skade. Min mor "sidder vagt" ved hendes grønkål lige nu men jeg tror kampen er tabt.
Kh. Anne-Mette
Dejligt, at du kan bruge opskriften :-)
SletJa, vi kan jo desværre ikke sidde vagt hele døgnet - alternativet er et net, men ...
Hej Susanne.
SvarSletTak for opskriften. Jeg har allerede planlagt at vi skal have spidskål i aften, og jeg tror at jeg skal prøve din opskrift. Ellers kan det også anbefales at lave coleslaw.
Det vil du absolut ikke fortryde - retten er bare frisk og skøn - ligesom coleslaw og specielt en sommerslaw er heller ikke værst :-)
SletTak for opskriften, det ser spændende ud.
SvarSletVelbekomme - den smager rigtig godt :-)
SletDen opskrift hapser jeg... jeg har godt nok ikke spidskål i haven, men sommerkål... så dem vil jeg øve mig på, hvis ikke sommerfuglene kommer først...
SvarSletVærsgo' og mon ikke, at du når at få høstet et par stykker, førend det er for sent :-)
SletDen opskrift lyder indbydende.Den skal prøves.
SvarSletEllers er her et tip til kål; Sæt brændenælder i vand i en spand 4-5 dage (skal stå i solen) Det vil stinke som bare pokker :O( Vandet 'bruser' du kålene over med, så slipper både æg og eventuelle larver sit tag i bladene :O)....eller dæk med net....men det gider vi ikke se på ....vel? ;O)
Jeg er sikker på, at du finder den lækker :-)
SletEnig, net gider vi ikke kigge på og det er sikkert heller ikke helt nemt at få helt tæt. Det kunne være, at jeg skulle på jagt efter brændenælder og måske stanken kan opveje den gode effekt på æg og laver. Tak for tippet det lyder effektivt :-)
Uhmmmm, det lyder lækkert, det er fine hoveder du har dyrket:-)
SvarSletDet er rigtig lækkert og ja, de er faktisk blevet rigtig fine og store :-)
SletHej Susanne.Sjovt nok er der flere på nettet der omtaler madopskrifter,og viser deres afgrøder frem-mig selv inklusive.Dejligt at være selvforsynende.
SvarSletGod aften Jette
Vi nyder virkeligt pirncippet med fra jord til bord - det er noget helt andet at hente sit eget end at købe det i supermarkederne. Og spændende at følge andres afgrøder og 'høste' tips :-)
SletDet lyder som en nem og lækker opskrift. Den vil jeg også prøve, men jeg må i supermarkedet efter spidskålen, desværre.
SvarSletJeg er ret sikker på, at retten også smager dejlig med en spidskål fra supermarkedet. Rigtig god fornøjelse med spisen :-)
SletFlot billede af sommerfuglen. godt "fanget".
SvarSletTak for opskriften.
Ha´ en dejlig dag.
Mange tak :-)
Slet