Gå videre til hovedindholdet

Så skal der spises

Kålsommerfuglen sværmer om min spidskål og det er jeg jo i sagens natur ikke så glad for. Her er den dog fanget i en matrem, for når jeg ser den i spidskålen, så bliver den jaget væk.


Desværre kan jeg ikke sidde vagt døgnet rundt (det gider jeg nu heller ikke), så istedet må vi høste og spise alle de spidskål vi orker.


Og de smager jo fantastisk - sprøde og smagfulde. Her én af vore foretrukne og let-lavede opskrift på spidskål, som vi ofte laver.

Hvidkål med citron og fløde
1 spidskålshoved skæres i tynde strimler og svitses i lidt olie på en pande. Tynde strimler af skallen og saften af 1 citron tilsættes spidskålen sammen med 2-3 spsk fløde. Det hele varmes og og smages til med salt og peber. Pynt evt. med et par kviste persille. God appetit. 

Kommentarer

  1. Mmm, dejlig opskrift! Og sikken smuk sommerfugl!
    Hav en skøn dag,
    Rose
    :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, sommerfuglen er smuk (og endnu mere smuk, hvis man ikke har kål i haven ;-)

      Slet
  2. Umme nums hvor lyder det godt. Opskriften er hermed gemt.
    Øv med sommerfuglene, de er så utroligt smukke, men hvor kan de gøre stor skade. Min mor "sidder vagt" ved hendes grønkål lige nu men jeg tror kampen er tabt.

    Kh. Anne-Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt, at du kan bruge opskriften :-)
      Ja, vi kan jo desværre ikke sidde vagt hele døgnet - alternativet er et net, men ...

      Slet
  3. Hej Susanne.
    Tak for opskriften. Jeg har allerede planlagt at vi skal have spidskål i aften, og jeg tror at jeg skal prøve din opskrift. Ellers kan det også anbefales at lave coleslaw.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det vil du absolut ikke fortryde - retten er bare frisk og skøn - ligesom coleslaw og specielt en sommerslaw er heller ikke værst :-)

      Slet
  4. Tak for opskriften, det ser spændende ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme - den smager rigtig godt :-)

      Slet
  5. Den opskrift hapser jeg... jeg har godt nok ikke spidskål i haven, men sommerkål... så dem vil jeg øve mig på, hvis ikke sommerfuglene kommer først...

    SvarSlet
    Svar
    1. Værsgo' og mon ikke, at du når at få høstet et par stykker, førend det er for sent :-)

      Slet
  6. Den opskrift lyder indbydende.Den skal prøves.

    Ellers er her et tip til kål; Sæt brændenælder i vand i en spand 4-5 dage (skal stå i solen) Det vil stinke som bare pokker :O( Vandet 'bruser' du kålene over med, så slipper både æg og eventuelle larver sit tag i bladene :O)....eller dæk med net....men det gider vi ikke se på ....vel? ;O)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er sikker på, at du finder den lækker :-)
      Enig, net gider vi ikke kigge på og det er sikkert heller ikke helt nemt at få helt tæt. Det kunne være, at jeg skulle på jagt efter brændenælder og måske stanken kan opveje den gode effekt på æg og laver. Tak for tippet det lyder effektivt :-)

      Slet
  7. Uhmmmm, det lyder lækkert, det er fine hoveder du har dyrket:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig lækkert og ja, de er faktisk blevet rigtig fine og store :-)

      Slet
  8. Hej Susanne.Sjovt nok er der flere på nettet der omtaler madopskrifter,og viser deres afgrøder frem-mig selv inklusive.Dejligt at være selvforsynende.
    God aften Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi nyder virkeligt pirncippet med fra jord til bord - det er noget helt andet at hente sit eget end at købe det i supermarkederne. Og spændende at følge andres afgrøder og 'høste' tips :-)

      Slet
  9. Det lyder som en nem og lækker opskrift. Den vil jeg også prøve, men jeg må i supermarkedet efter spidskålen, desværre.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er ret sikker på, at retten også smager dejlig med en spidskål fra supermarkedet. Rigtig god fornøjelse med spisen :-)

      Slet
  10. Flot billede af sommerfuglen. godt "fanget".
    Tak for opskriften.
    Ha´ en dejlig dag.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri...

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va...

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift. Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter. Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen. Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er ...