Hvis du skulle nævne de tre vigtigste krydderurter til dit køkken, så er der sikkert forskellige bud. Men mon ikke, at tre af de mest nævnte til det danske køkken må blive persille, purløg og dild - det tror jeg.
Og det er da også de tre krydderurter, som jeg har prioriteret at få sat i jorden trods det, at højbedene til krydderurter endnu ikke er færdige.
Bredbladet persille har jeg forspiret indenfor og de er blevet nu blevet sat i den ene ende af det bed, som senere skal tilplantes med bl.a. squash.
I det bed hvor løgene titter frem, har jeg sat indkøbte persilleplanter. Jeg fandt dem og purløgsplanter til 15 kr. pr. bakke og så kunne det ikke betale sig at så selv. Slet ikke når det tager et stykke tid, før planter er lige så store som disse. Og der vil gå en rum tid mere før end det kan plukkes.
Derudover har jeg plantet noget af persillen i en krukke, som skal stå på terrassen. Ud over persille så er der plantet purløg - også købt i dag. Og i den sidste krukke har jeg sået dild.
Når krukkerne med de tre krydderurter står på terrassen, så er det nemt lige at tage lidt, når grillen er i brug og der er behov for til smagssætter til maden.
Inden krukkerne blev taget i brug, så fik de lige en gang sort udendørs spraymaling - vupti, så har jeg ensfarvede sorte krukker, som ser næsten nye ud :-)
Det ser godt ud. Men hvad med løvstikke? Jeg havde aldrig selv brugt den køkkenet, før jeg fik den i haven. Nu kan jeg slet ikke undvære den.
SvarSletVH Nina
Du har ret, løvstikken er også en af de basale og den har jeg fået hele tre af efter jeg har flyttet den i potter. Vi bruger den ikke så meget, men holder meget af at koge en stil med i vandet ved de nye kartofler. Men det er helt sikkert én som man ikke kan undvære i krydderurtesamlingen :)
SletMen det er én af de krydderurter, som jeg venter med at plante i det kommende højbed - synes den skal have lov at blive plantet på det blivende sted med det samme :-)
Hej Susanne.Dejligt med krydderurter i haven.Løvstikke ville
SvarSletjeg heller ikke undvære.har en dejlig stor en.
Klipper den ned et par gange i løbet af sæsonen.
Har 10 forskellige krydderurter,og bruger dem meget.
V/H Jette (mit lille gods)
Det var et godt tip, at klippe den ned et par gange i løbet af sæsonen. Synes nemlig, at bladene bliver lidt grove hen på sæsonen.
SletJeg har også mange forskellige og elsker dem alle også selvom det ikke er alle der bliver brugt i madlavningen. Men synes de er så skønne at have - bare det at gnide dem mellem fingrene, når man går forbi er en oplevelse :-)
enig med valg af krydderurter, og dertil oregano og timian :)
SvarSletOregano og timian er også et must :-)
SletKrydderurter i haven er uundværlige. Jeg bruger også en del timian og basilikum.
SvarSletSmart at spraymale krukkerne - de er blevet rigtigt flotte.
Ja også basilikum.
SletKrukkerne får bare en lille opfriskende spray hvert forår og så er de så gode som nye - meget billigere end at udskifte hele krukkesortimentet :-)
Hej Susanne. Sikke meget du har gang i, flytning af hindbær og krudderurter i stor stil. Samt nymalede krukker. Det er rigtig spændende at følge med i. Smart at købe krydderurterne som stiklinger, så bliver det nok en dejlig lang sæson!
SvarSletJa, der skal se noget for der er masser at tage fat i. Dejligt, at du har lyst til at følge med :-)
SletKrukkerne ser fine ud. Der er da rigtig gang i det hos dig.
SvarSletJeg skal da hvis også prøve med persille i krukke.
Ha` en god dag.
Ja, foråret er jo traditionen tro en rigtig travl tid :-)
SletGod fornøjelse med persillen - jeg håber ihvertfald, at de vil fylde krukken godt og blive rigtig frodige :)
Det er i de 3 krydderurter som jeg er vokset op med i barndommen og de er dejlige og uundværlige alle 3:)
SvarSlet