Gå videre til hovedindholdet

Ubudne gæster

Dette syn mødte mig, da jeg kom hjem efter endt arbejdsdag; et kamerastativ uden mit elskede digitale spejlrefleks kamera!


Det kamera som jeg tager stort set alle billeder med i haven og oftest har med, når vi er på ferie eller ude på andre 'oplevelser'. Vi har simpelthen haft ubudne gæster - det er rigtig øv. Derudover havde de taget andre elektroniske genstande, Pandora-armbånd hvor jeg havde fået alle vedhængene i gave og størstedelen fra sønnike, bestik som jeg havde samlet da jeg var tenager mm.

Heldigvis har jeg været ude at undervise idag og da har jeg haft min nye MacBook med. Så derfor kan jeg komme på nettet for at skrive dette indlæg. Men hvor havde jeg været på sk.... hvis de havde taget MacBook'en,  hvor jeg har alt mit undervisningsmateriale og alle billederne på.

Manden er nu ude for at købe en extern disk til at lave automatisk back-up på. Husker du at lave back-up jævnligt? Fremover gør vi ihvertfald!

Og så har han forhåbentligt et nyt tv med hjem, for vi må følge med i, hvordan det går med valget i aften - det kan vi da ikke undvære at se.

Kommentarer

 1. hvor er det ØV at komme hjem og der har været indbrud... har selv prøvet det... og syntes at der går lang tid før man kommer over det. Anne Gine

  SvarSlet
 2. Elendige svumpukler...!!! :o(
  Det er bare SÅ træls at komme hjem til, vi har også prøvet det. For mig var det værste de ting der ikke kan erstattes.

  Back-up... uhhh.. jeg har talt om det længe men ikke gjort noget ved det. NU SKAL det altså være!!

  Håber ikke de har ødelagt noget i huset og at du trods alt kan have en god og rolig aften.

  Tanker fra fru friis

  SvarSlet
 3. Jag är verkligen ledsen för er skull. Inbrott är fruktansvärt på många olika sätt.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. Jeg tænker lidt på en knortekæp omviklet med rusten pigtråd.........Jeg husker backup ca 1 gang pr md, men uhh hvor er det ubehageligt har selv haft indbrud.
  Henrik

  SvarSlet
 5. Nej hvor er det dog ubehageligt, at nogen går ind og roder i ens hjem og stjæler ting.
  Jeg føler med jer og tilslutter mig Henriks knortekæp.

  SvarSlet
 6. Man føler sig så invaderet, når fremmede har rodet rundt i ens ting - jeg har selv haft indbrud for år tilbage. Så synd at dine smykker og bestik med affektionsværdi er forsvundet sammen med yndlingskameraet.
  Jeg kan kun tilslutte mig lysten til at bruge knortekæppen på sådanne nogen dumme tyveknægte.

  SvarSlet
 7. Æv, æv, æv - det er bare ikke rart. Håber I kan følge med i valggyseren. Om ikke andet på MacBooken. Det meste af mine ting ligger på internettet for det der med backup er jeg ikke så god til. Fotos har jeg flere steder. En del på Flickr, hvor de som ikke kommer andre ved er lagt ind som private. Men backup er jo en ting. Indbrud noget helt andet. Elendige svumpukler som bestemt skulle have af en knortekæp.

  SvarSlet
 8. Hvor gør det mig ondt for jer. Sådan nogle svumpukler! (godt udtryk). Jeg er ihvertfald også med på knortekæppen. De skulle have, skulle de :-(

  SvarSlet
 9. Det er dog det værste. Min største frygt er, at der skulle ske sådan noget. Jeg håber I får det hele erstattet. Ja, jeg synes også svumpuklerne skulle have en med knortekæppen!!
  Jeg håber, I får rystet hændelsen af jer og får det på afstand.

  SvarSlet
 10. Åh nej, hvor ubehageligt. Det er sådan et overgreb på ens integritet og enemærker. De skulle ha', skulle de.

  Billeder hos mig kopieres løbende over på ekstern harddisk, når jeg husker det......

  God weekend

  SvarSlet
 11. http://www.carbonite.com/en/
  Det virker....

  SvarSlet
 12. Nej, hvor ubehageligt. Det er voldsomt intimiderende, når der har været fremmede inde og rode på ens enemærker, og man bliver så ked af det, når man mister nogle af de uerstattelige ting, der betyder rigtig meget for en.
  Jeg var udsat for et hjemmerøveri i foråret. En ret voldsom oplevelse, hvor jeg blev overfaldet i min stue med pebberspray, og hvor jeg mistede alle mine data, da de både tog computer og ekstern harddisk. Det er en af grundene til at jeg ikke har så mange billeder fra tidligere, men var til gengæld det, der fik mig igang med at blogge. Så er der da noget, de ikke kan rende med :-)

  SvarSlet
 13. Jamen for pokker da Susanne.......hvorfor er det dog lige at folk ikke kan kende forskel på dit og mit........jeg har ikke ord for hvad jeg mener om dem.... det er ikke rare ting :0(

  Kæmpe knus Dorthe

  SvarSlet
 14. Åh nej...det er så ubehagelig en fornemmelse at have haft ubudne gæster.

  Er enig mht. knortekæppen...pokkers til svumpukler!

  SvarSlet
 15. Tak for alle jeres søde tilkendegivelser - de varmer :-)
  Knortekæp med pigtråd ville klæde de s.... svumpukler!

  Vi er ved at have et overblik over, hvad som mangler. Men det varer sikkert et stykke tid før vi igen er trygge ved at forlade hjemme - øv!

  SvarSlet
 16. Jeg føler med jer.
  Vi har haft ubudne gæster hele 2 gange.
  Der går lang tid før man ikke tænker over, hvad man nu kommer hjem til.
  Ikke rart ar fremmede har rodet i ens private ejendele.

  SvarSlet
 17. @ Landbohaven; tak. Vi prøvede det også på Fyn, så vi har været der for. Og du har ret, det varer lang tid før man er tryg igen - træls.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Succes med tomater - eller ikke

To af mine seks tomatplanter i drivhuset står fint i år og de første røde tomater, er snart klar til høst.  
De fire andre planter står halvvisne i toppen og er nogle pistne eksemplarer - tilmed er rigtig mange af tomaterne angrebet af giffelråd. Og jeg kan fornemme på FB-gruppen "Tomat entusiaster", at mange andre tomatdyrkere også har problemer med giffelråd.

Disse tomater har jeg plukket af i dag. I min hånd har jeg alle de små tomater så det drejer sig om en hel del. Heldigvis smitter giffelråd ikke fra plante til plante, men der er ingen fordel ved, at planten skal bruge energi på at vokse disse tomater store - de bliver ikke spiselige alligevel!

Så vidt jeg kan læse mig til, så er der flere forskellige teorier om, hvorfor giffelråd opstår; for ujævn vanding, for meget varme eller ubalance i næringsstofferne.

Så kan jeg jo begynde at evaluere:

Ujævn vanding; synes jeg har været mere flittig med vandingen i år ift. tidligere år og jeg plejer ikke at have de store probleme…

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …