Gå videre til hovedindholdet

Ubudne gæster

Dette syn mødte mig, da jeg kom hjem efter endt arbejdsdag; et kamerastativ uden mit elskede digitale spejlrefleks kamera!


Det kamera som jeg tager stort set alle billeder med i haven og oftest har med, når vi er på ferie eller ude på andre 'oplevelser'. Vi har simpelthen haft ubudne gæster - det er rigtig øv. Derudover havde de taget andre elektroniske genstande, Pandora-armbånd hvor jeg havde fået alle vedhængene i gave og størstedelen fra sønnike, bestik som jeg havde samlet da jeg var tenager mm.

Heldigvis har jeg været ude at undervise idag og da har jeg haft min nye MacBook med. Så derfor kan jeg komme på nettet for at skrive dette indlæg. Men hvor havde jeg været på sk.... hvis de havde taget MacBook'en,  hvor jeg har alt mit undervisningsmateriale og alle billederne på.

Manden er nu ude for at købe en extern disk til at lave automatisk back-up på. Husker du at lave back-up jævnligt? Fremover gør vi ihvertfald!

Og så har han forhåbentligt et nyt tv med hjem, for vi må følge med i, hvordan det går med valget i aften - det kan vi da ikke undvære at se.

Kommentarer

  1. hvor er det ØV at komme hjem og der har været indbrud... har selv prøvet det... og syntes at der går lang tid før man kommer over det. Anne Gine

    SvarSlet
  2. Elendige svumpukler...!!! :o(
    Det er bare SÅ træls at komme hjem til, vi har også prøvet det. For mig var det værste de ting der ikke kan erstattes.

    Back-up... uhhh.. jeg har talt om det længe men ikke gjort noget ved det. NU SKAL det altså være!!

    Håber ikke de har ødelagt noget i huset og at du trods alt kan have en god og rolig aften.

    Tanker fra fru friis

    SvarSlet
  3. Jag är verkligen ledsen för er skull. Inbrott är fruktansvärt på många olika sätt.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvarSlet
  4. Jeg tænker lidt på en knortekæp omviklet med rusten pigtråd.........Jeg husker backup ca 1 gang pr md, men uhh hvor er det ubehageligt har selv haft indbrud.
    Henrik

    SvarSlet
  5. Nej hvor er det dog ubehageligt, at nogen går ind og roder i ens hjem og stjæler ting.
    Jeg føler med jer og tilslutter mig Henriks knortekæp.

    SvarSlet
  6. Man føler sig så invaderet, når fremmede har rodet rundt i ens ting - jeg har selv haft indbrud for år tilbage. Så synd at dine smykker og bestik med affektionsværdi er forsvundet sammen med yndlingskameraet.
    Jeg kan kun tilslutte mig lysten til at bruge knortekæppen på sådanne nogen dumme tyveknægte.

    SvarSlet
  7. Æv, æv, æv - det er bare ikke rart. Håber I kan følge med i valggyseren. Om ikke andet på MacBooken. Det meste af mine ting ligger på internettet for det der med backup er jeg ikke så god til. Fotos har jeg flere steder. En del på Flickr, hvor de som ikke kommer andre ved er lagt ind som private. Men backup er jo en ting. Indbrud noget helt andet. Elendige svumpukler som bestemt skulle have af en knortekæp.

    SvarSlet
  8. Hvor gør det mig ondt for jer. Sådan nogle svumpukler! (godt udtryk). Jeg er ihvertfald også med på knortekæppen. De skulle have, skulle de :-(

    SvarSlet
  9. Det er dog det værste. Min største frygt er, at der skulle ske sådan noget. Jeg håber I får det hele erstattet. Ja, jeg synes også svumpuklerne skulle have en med knortekæppen!!
    Jeg håber, I får rystet hændelsen af jer og får det på afstand.

    SvarSlet
  10. Åh nej, hvor ubehageligt. Det er sådan et overgreb på ens integritet og enemærker. De skulle ha', skulle de.

    Billeder hos mig kopieres løbende over på ekstern harddisk, når jeg husker det......

    God weekend

    SvarSlet
  11. http://www.carbonite.com/en/
    Det virker....

    SvarSlet
  12. Nej, hvor ubehageligt. Det er voldsomt intimiderende, når der har været fremmede inde og rode på ens enemærker, og man bliver så ked af det, når man mister nogle af de uerstattelige ting, der betyder rigtig meget for en.
    Jeg var udsat for et hjemmerøveri i foråret. En ret voldsom oplevelse, hvor jeg blev overfaldet i min stue med pebberspray, og hvor jeg mistede alle mine data, da de både tog computer og ekstern harddisk. Det er en af grundene til at jeg ikke har så mange billeder fra tidligere, men var til gengæld det, der fik mig igang med at blogge. Så er der da noget, de ikke kan rende med :-)

    SvarSlet
  13. Jamen for pokker da Susanne.......hvorfor er det dog lige at folk ikke kan kende forskel på dit og mit........jeg har ikke ord for hvad jeg mener om dem.... det er ikke rare ting :0(

    Kæmpe knus Dorthe

    SvarSlet
  14. Åh nej...det er så ubehagelig en fornemmelse at have haft ubudne gæster.

    Er enig mht. knortekæppen...pokkers til svumpukler!

    SvarSlet
  15. Tak for alle jeres søde tilkendegivelser - de varmer :-)
    Knortekæp med pigtråd ville klæde de s.... svumpukler!

    Vi er ved at have et overblik over, hvad som mangler. Men det varer sikkert et stykke tid før vi igen er trygge ved at forlade hjemme - øv!

    SvarSlet
  16. Jeg føler med jer.
    Vi har haft ubudne gæster hele 2 gange.
    Der går lang tid før man ikke tænker over, hvad man nu kommer hjem til.
    Ikke rart ar fremmede har rodet i ens private ejendele.

    SvarSlet
  17. @ Landbohaven; tak. Vi prøvede det også på Fyn, så vi har været der for. Og du har ret, det varer lang tid før man er tryg igen - træls.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad