Èn af de retter, som jeg forbinder med påsken er skidenæg. En rest hvid sovs fra aftensmaden blev piftet op med lidt sennep og et par hårdkogte æg lagt deri. Pynten var de første stilke purløg fra haven - hvor havde de en skøn og kraftig smag.
Sønnike på 14 kunne ikke huske, at vi har fået den ret tidligere, så det var nyt for ham. Gad vide om der er andre, som laver denne ret i påsken?
Som tidligere skrevet, så er jeg fortsat novise ud i græssser. Så derfor blev jeg glædelig overrasket, da jeg fandt ud af, at blåaksen (Sesleria heufleriana) blomstrer.
Den er rigtig flot med de mørke blomster og i solen ser det ud som om der er lidt kulør i dem.
Min mand fik æggeretten i sit barndomshjem, mens jeg aldrig har smagt den. Blågræsset er en fin lille plante.
SvarSletJa mon ikke skidenæg er "gået af mode" i takt med, at fedt er blevet fordømt. Jeg fik den også i mit barndomshjem, men synes stadig, at den hører påsken til.
SletVakkert blågress ! Retten er nok typisk dansk, men det ser godt ut.:-))
SvarSletEirin
Jeg er glad for at have blågræs i mit nye bed - så er der noget at se på gennem hele året (næsten).
SletJa, måske skidenæg er en dansk ret.
Jeg husker tydeligt vi fik skidenæg, også selv om det ikke var påske. Det smager altså så godt :o) og jeg kan stadig finde på at lave det hvis jeg skal have lidt hurtig aftensmad :o)
SvarSletJeg synes også det smager godtog måske det skulle med på repertoiret over hurtig aftensmad :-)
SletHej Susanne.Det er bare en dejlig ret....................og vi har faktisk lige fået det.
SvarSletVi får det altid dagen efter vi har fået dampet torsk med sennep sovs.........................køber fiskesennep hos min fiskemand.................den er dejlig stærk.
Rigtig god påske til dig knus Jette
Vi talte også om, at sovsen ville have godt af en stærk og grov sennep - lige netop den fra fiskemanden :-)
Slet