Frøstandene fra et par prydløg ligger rundt omkring i haven. De er vældig fotogene, så jeg måtte ud to dage i træk for at forevige dem.
Den første dag brugte jeg det almindelige objektiv, som fulgte med kameraet.
Utroligt så forskelligt de to billeder af samme motiv falder ud med forskelligt udstyr og på forskelligt tidspunkt på dagen.
Den første dag brugte jeg det almindelige objektiv, som fulgte med kameraet.
Den anden dag havde jeg macrolinsen på. Samtidig fangede jeg frøstanden i den blå time, som Dorthe Solhat skrev et indlæg om her.
Utroligt så forskelligt de to billeder af samme motiv falder ud med forskelligt udstyr og på forskelligt tidspunkt på dagen.
Sikke en forskel på de to billeder. Når jeg ser så spændende billeder får jeg altid lyst til at lære mere om fotografering. Måske en dag ....
SvarSletKan godt forstå, at du gerne vil lære mere om fotografering - det vil jeg også supergerne
SletWauw for en lækker blå sag ;-)
SvarSletJa utroligt hvad lyset kan gøre :-)
SletJa, jeg tænker som Ulla, at det kunne være sjovt at lære noget om fotografering! Jeg ved ingenting ... Sjovt at du eksperimenterer!
SvarSletDet kunne være rigtig fedt at lære mere - der er så mange muligheder :-) Og jeg elsker at eksperimentere og blive klogere - det er vist meget forsøg og bliv klogere.
SletHej Susanne. Det var interessant. Hvordan ved man om man har en makrolinse? For et stykke tid skrev du noget med at sætte kameraet på A? Hvis det er på programhjulet, så hedder det også A på mit kamera. Jeg håber du vil tage dig tid til at skrive lidt om det.
SvarSletPå min linse står der, at det er en macro-linse. Macro-linser eller -objektiver er bygget specielt til at tage billeder tæt på. Hvis du ikke har en macro-linse kan du enten sætte dit kamera på A og så indstille dybdeskarpheden, som jeg skrev om i sidste indlæg. Se også nedenfor i dette svar. Ellers er der sikkert et ikon på dit kamera, som viser en blomst. Så er kameraet forudindstillet til at tage billeder tæt på.
SletHvis du bælger selv at indstille blændetallet, så kan det indstilles på det lille rillehjul, som (på mit kamera) sidder lige under udløserknappen. På skærmen kan du så se, at det tal der står ved F ændrer sig, når du ruller med hjulet.
Høj blændetal (F32) giver høj dybdeskarphed dvs at der er meget i billedet, som er skarpt. Det er for eksempel godt, hvis du skal fotografere et helt bed og gerne vil have helhedsindtrykket.
Lav blændetal (F1.8) giver lav dybdeskarphed og focus ligger på hovedmotivet og baggrunden er sløret. Det kan være et godt redskab hvis du vil fotografere en enkel blomst eller et insekt.
Du kan bruge alle blændetal derimellem. Ex. hvis du vil have focus på en gruppe blomster, men baggrunden skal være sløret.
Håber det var lidt mere forklaring på dit spørgsmål - ellers skriver du bare igen :-)
Hej Susanne. Tusind tak. Jeg har også svaret på mail.
SletDet var så lidt - håber du kan bruge informationerne :-)
SletHej Susanne. Skønne billeder. Det er sjovt og eksperimentere med det. Har "lånt" en macrolinse af svigersønnen. Han er så sød, så han syntes jeg skulle låne en gammel en af ham og så skyde løs. Han er fotogal nemlig.
SvarSletKh
Lise Lotte
Uha, så er du også rigtig igang med at lege :-) Det må da være så skønt at have en svigersøn som er fotogal og som du forhåbentlig kan lære en masse af. Rigtig god fornøjelse med linsen og jeg glæder mig til at se billeder fra din leg :-)
Slet