Gå videre til hovedindholdet

Rucola'en blomstrer

I urtehaven står rucolaen så flot og der er mere end rigeligt, så vi har plukket til salater i et stykke tid.


Rucola'en jeg har sået er 'Eruca sativa' og købt hos "Bjarnes frø og planter". Der har været en rigtig god spireprocent og planterne er blevet store og flotte.

Normalt er jeg ikke stor tilhænger af rucola, men kan sagtens spise den i mindre mængder sammen med andre salater. Men med denne rucola er jeg blevet omvendt. Det er en meget mild i smagen og på trods af, at den nu er gået i blomst, så kan den stadig bruges i maden.


Blomsterne i rucola'en er rigtig dekorative og derfor står der nu også tre stilke i hver sin vase på sofabordet. Og blomsterne er et kunstværk i sig selv.Flødefarvede blomster med mørke og meget tydelige årer - smuk og enkel.

Kommentarer

 1. Ja det er da kønne blomster den rucola har.

  SvarSlet
 2. Hold op hvor er den pæn. Min rucola blomstre ikke, men jeg kan se at jeg har noget at se frem til.
  Er blomsterne mon også spiselige?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt sikkert noget at se frem til :-)
   Jeg aner ikke, om blomsten er spiselig, men spørger lige i én af grupperne på FB og vender tilbage med svar.

   Slet
  2. Jens fra Slottet i Smørmosen har lige svaret på spørgsmålet og rucola-blomsterne kan spises og smager som rucola. Sikke meget skøn pynt vi kan få ikke kun i vaser men også i vores mad :-)

   Jens og Sølva har en utrolig flot og informativ hjemmeside og en facebook-gruppe, som hedder Slottet i Smørmosen. Hjemmesiden findes på dette link; http://www.slottet-i-smoermosen.com/. Begge sider er absolut et besøg værd :-)

   Slet
 3. hej Susanne.ja! det er dejligt at kunne gå ud og plukke sin egen salat.
  Har i nogle år sået en blanding,men rucolaen tog overhånd.
  Så nu sår jeg salaterne hver for sig.
  God søndag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så skønt at kunne plukke helt friskt og sprødt salat :-) Ja, har hørt, at den er slet til at selvså sig, så må tage masser af stængler ind til pynt i huset, så den ikke når at smide frø. Det lyder som en god ide, at så salaterne hver for sig, så de er nemmere at fjerne, når de begynder at smide frø.
   Også en god søndag til dig trods den evige regn

   Slet
 4. mums, rucola - jeg er vist en af de få mennesker der ÆÆÆÆÆLSKER rucola, måske skulle man prøve at blive selvforsynende (ihvertfald om sommeren).....

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender nu et par stykker, som elsker rucola, men de fleste vil vist gerne have den i mindre mængder. Men jeg tror det er en urt, som det er nemt at blive selvforsynende med, så ... :-)

   Slet
 5. Hej Susanne. Godt at du kan lide rucola, jeg synes, den smager rigtig godt, men har aldrig prøvet at have den i haven. (Har ingen køkkenhave). Blomsterne er yndige, dem har jeg aldrig set før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske kunne rucola blive den nye "sommerblomst" i den flødefarvede eller mørke have ;-)

   Slet
 6. Så tæt på tror jeg ikke, at jeg har studeret rucolablomsten før, men den er jo super flot. Det har nu nok også noget at gøre med den dygtige fotograf :-)
  Jeg kan nu også rigtig godt lide smagen af rucola til forskel fra andre familiemedlemmer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, men uanset fotografen, så er blomsten nemlig superflot :-)

   Så skulle du måske prøve denne rucola - så er jeg sikker på, at familiemedlemmerne også kan lide rucola :-)

   Slet
 7. Hej Susanne. Jeg er så en af dem der ikke kan fordrage Rucola, men med så flotte blomster er det da lige før, at den skal være i haven. Den er faktisk helt smuk jo.

  Ha´ en dejlig dag.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er rigtig smuk, men blomsterne er lidt små. Men mon ikke, at de ville være at se, hvis de står i en større gruppe - det tror jeg.

   Slet
 8. Superfine blomsterstande. Det er en næsten hemmelig verden, der åbner sig når man kommer tæt på med kameraet ;o). Rucola er heller ikke lige min favorit salat, men i blandinger går det fint

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er utroligt hvad der viser sig når linsen bliver det forlængede øje - jeg er også vild med det jeg så i dette tilfælde :-)

   Slet
 9. Hvor er det nogle FLOTTE blomster din Rucola har, de er da helt vidunderlige. Jeg har aldrig set rucola blomstre !
  God Aften.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også første gang jeg har lagt mærke til rucolaens blomster - de er superskønne :-)

   Slet
 10. Jeg kender ikke rucola'en, men hvor er dens blomster dog smukke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Trænger du til nye krukker?

For et par år siden overvejede jeg, om jeg skulle udskifte alle de forskellige krukker jeg havde. Det var både glaserede og terakotta-krukker, krukker med forskellige mønstre og uden mønstre. Men istedet startede jeg et lille eksperiment.


Jeg købte en spraydåse med sort udendørsmaling og begyndte at spraymale forskellige krukker. Uanset krukkens struktur og overflade så det faktisk ret godt ud. Men jeg var ret spændt på, hvordan malingen ville holde sig over den første vinter.


Malingenskaller en anelse, men et lille pust fra spraydåsen og så er krukken flot sort igen og jeg har (næsten) nye krukker :-)

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …