Gå videre til hovedindholdet

Pæonen

Pæonen med myrer, som jeg viste i sidste uge er nu sprunget ud. Og det er helt bevidst, at jeg skiver pæon i ental i overskriften, for der er foreløbig kun denne ene. Der er dog et par knopper mere på samme plante. Det er første gang, at den blomstrer, så jeg har været spændt på at se, hvordan den så ud.

Pæonen er navnløs, idet den er købt i Netto for et par år siden - inden jeg syntes, at det var spændende at  kalde mine planter ved navn. Men den er nu smuk alligevel.
I basinbedet (= skvalderkålsbedet), som skal nedlægges, står der endnu en pæon med et par knopper. Jeg tror, at det er den smukke silkepæonen Festiva Maxima. Den blomsterede faktisk rigtig fint sidste år, men den kan vist ikke lide at være omgive af den invasive skvalderkål.

Jeg havde planer om at grave den op sidste år, men det fik jeg aldrig gjort alvor af. Jeg aner ikke, hvornår det er bedst at flytte den, men jeg tror, at jeg tager chancen og befrier den efter afblomstring. Så kan den komme i karantæne i plantebørnehaven sommeren over, så jeg er sikker på, at jeg ikke får ét eneste lille stykke skvalderkål med til et andet bed.

Kommentarer

 1. Uha ja - godt med karantæne, de slemme skvadderkål skulle nødigt flytte med

  SvarSlet
  Svar
  1. Skvalderkål kan gøre kål på alt, så de skulle nødigt flytte med

   Slet
 2. Hej Susanne.Ja! pæoner er så skønne så man vil gøre alt for at redde dem.
  alle mine er sprunget ud,men ligger næsten ned pga.alt det
  vand de har fået-trods plantestøtter.
  rigtig god weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pæonblomsten kan holde rigtig meget vand - alle blomsterbladene har en rigtig stor overflade - så det er svært at få dem til at holde sig oprejst i sådan et regnvejr, som vi har haft. Håber de rejser sig lidt igen, når de bliver tørre.

   Enig; det ville være SÅ ærgerligt, hvis den går til, så der er ikke andet at gøre end sætte en spade under den.

   Slet
 3. Den ligner min pæon, men jeg ved heller ikke, hvad den hedder.

  SvarSlet
 4. Selvom den er ensom, er den smuk alligevel...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja thi hi - ensom og navnløs, men smuk. Det lyder som et eventyr :-)

   Slet
 5. Flot farve din pæon har - jeg har ikke nogen tilsvarende - så heller ikke navn fra min side!
  Så kan du jo give den navn efter et eventyr, måske?

  SvarSlet
 6. ........hvor er den smuk Susannne. Pæoner er helt fantastiske og jeg kan jo slet ikke få nok.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Hej Susanne. Jeg synes også, pæonen er rigtig smuk. Jeg må have pæoner i haven! God idé med plantebørnehave, for at komme af med skvalderkålen. Det er jo ret sejlivet. Jeg synes, du har så mange smarte idéer og du viser mange gode ting fra haven. Det er så spændende.

  SvarSlet
 8. Hvor er din pæon dog smuk.
  Nr. 2 billede med insekten. Godt "fanget".
  Tak for kigget.
  Ha´ en god søndag.

  Her regner det i dag.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…