Sidste weekend havde vi gæstebud og hvad var mere nærliggende at servere end and, nu det lige havde været Mortens aften. Manden havde lavet en vidunderlig sauce af et par andelår, som havde kogt et par timer eller tre i 1 l rødvin og 1 l vand sammen med lidt smagsgivende grøntsager. Tilbehøret var en grøn salat med grillede pebre og en rødkålssalat. Rødkål er jo traditionel til en and, men vi kan godt lide at afprøve nye varianter, så denne gang blev det følgende rødkålssalat.
Rødkål hakkes fint og blandes med tørrede abrikoser klippet i 3-4 stykker og halverede mandler med skal. Over salaten udskæres appelsin filetter, således at den overskydende saft drypper ned på rødkålen. Resten af appelsinsaften presses over salaten. Filetterne halveres og blandes i salaten. Til sidst hældes et skvæt neutral olie over salaten. Salaten skal trække et par timer inden serveringen.
For mig er det nye, at der anvendes mandler istedet for hasselnødder og at der er abrikoser i salaten. Det var en lækker og delikat salat, som vi ganske givet vil servere en anden gang.
Rødkål hakkes fint og blandes med tørrede abrikoser klippet i 3-4 stykker og halverede mandler med skal. Over salaten udskæres appelsin filetter, således at den overskydende saft drypper ned på rødkålen. Resten af appelsinsaften presses over salaten. Filetterne halveres og blandes i salaten. Til sidst hældes et skvæt neutral olie over salaten. Salaten skal trække et par timer inden serveringen.
For mig er det nye, at der anvendes mandler istedet for hasselnødder og at der er abrikoser i salaten. Det var en lækker og delikat salat, som vi ganske givet vil servere en anden gang.
Kommentarer
Send en kommentar