Vi havde gæster igår aftes og vi havde det rigtig hyggeligt og sjovt. Og se lige hvad de havde med til os som værtsgave - 10 smukke langstilkede hvide roser. De er rigtig smukke og de vil blive passet og plejet, så de kan nydes så længe som muligt.
Roserne blev hurtigt skåret af igår, blade som ville komme under vand blev fjernet og derefter blev roserne sat i en vase med vand. Men for at forlænge holdbarheden vil jeg nu skære stilkene endnu engang, for derefter at sætte dem i kogende vand i 20 sekunder. Dette gøres for at trække evt. luftbobler ud af stilkene.
Roserne skal derefter sættes i 20°-30° grader varmt vand tilsat holdbarhedsmiddel. Holdbarhedsmiddel fulgte ikke med roserne, så det laver jeg selv ud fra følgende opskrift, som jeg har fået af min mor; 250 g sukker og 10 g citronsyre rystes godt og ca. 1 tsk tilsættes i ½ l vand. Holdbarhedsmidlet skal opbevares i et glas med tætsluttende låg.
Vandet ved roserne vil blive tjekket dagligt og er der det mindste tegn på råd, skal vandet skiftes. Da der er sukker i holdbarhedsmidlet, er der en større risiko for, at vandet rådner, da sukker er næring for bakterier. Hvis vandet er friskt, tilsætter jeg blot mere vand med holdbarhedsmiddel. Og så sætter jeg roserne koldt om natten og indtil vi kommer hjem fra arbejde/skole, hvilket også forlænger holdbarheden.
På denne måde holdt de smukke røde roser, som jeg fik til min fødselsdag, i over én uge. Og det har jeg også planer om, at denne buket skal - de skal nydes så længe som mulig!
Roserne blev hurtigt skåret af igår, blade som ville komme under vand blev fjernet og derefter blev roserne sat i en vase med vand. Men for at forlænge holdbarheden vil jeg nu skære stilkene endnu engang, for derefter at sætte dem i kogende vand i 20 sekunder. Dette gøres for at trække evt. luftbobler ud af stilkene.
Roserne skal derefter sættes i 20°-30° grader varmt vand tilsat holdbarhedsmiddel. Holdbarhedsmiddel fulgte ikke med roserne, så det laver jeg selv ud fra følgende opskrift, som jeg har fået af min mor; 250 g sukker og 10 g citronsyre rystes godt og ca. 1 tsk tilsættes i ½ l vand. Holdbarhedsmidlet skal opbevares i et glas med tætsluttende låg.
Vandet ved roserne vil blive tjekket dagligt og er der det mindste tegn på råd, skal vandet skiftes. Da der er sukker i holdbarhedsmidlet, er der en større risiko for, at vandet rådner, da sukker er næring for bakterier. Hvis vandet er friskt, tilsætter jeg blot mere vand med holdbarhedsmiddel. Og så sætter jeg roserne koldt om natten og indtil vi kommer hjem fra arbejde/skole, hvilket også forlænger holdbarheden.
På denne måde holdt de smukke røde roser, som jeg fik til min fødselsdag, i over én uge. Og det har jeg også planer om, at denne buket skal - de skal nydes så længe som mulig!
Kommentarer
Send en kommentar