Jeg har mingeleret og smagt og eksperimenteret og bagt og .... Og nu er opskriften klar med nogle utrolig lækre boller, som kan bruges som et mellemmåltid eller som en del af madpakken. Familien har godkendt bollerne mere end én gang og sønnikes venner er også vilde med dem, så I får hermed opskriften.
35 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ dl olie
½ l kærnemælk
2½ dl vand
500 g sigtet speltmel
250 g durummel
hvedemel
2 ps revet ost (mazarella og chedar)
3 pk skinke i tern
Temperer væsken og rør gæren ud heri sammen med salt, sukker og olie. Tilsæt speltmel og durummel og rør dejen grundig igennem. Jeg rører fem-ti minutter i røremaskinen for at få den fulde effekt af speltmelets høje proteinindhold (jo længere tid dejen æltes, jo blødere bliver dejen og jo luftigere bliver det færdige bagværk). Tilsæt hvedemel så dejen slipper skålen, men stadig er til den bløde side - dejen må gerne klistre, når du rører ved den. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Tilsæt ost og skinke og rør dejen godt igennem igen. Form ca. 40 boller af dejen med lige nøjagtig så meget mel, at dejen ikke klistrer i håndfladen. Lad bollerne hæve én time.
Bag bollerne i ca. 15 min ved 200°.
Opbevar bollerne i køleskab eller frys dem ned. De er utrolig lækre, hvis de lige får 15 sek. i mikroovnen inden de spises. God appetit :-)
35 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ dl olie
½ l kærnemælk
2½ dl vand
500 g sigtet speltmel
250 g durummel
hvedemel
2 ps revet ost (mazarella og chedar)
3 pk skinke i tern
Temperer væsken og rør gæren ud heri sammen med salt, sukker og olie. Tilsæt speltmel og durummel og rør dejen grundig igennem. Jeg rører fem-ti minutter i røremaskinen for at få den fulde effekt af speltmelets høje proteinindhold (jo længere tid dejen æltes, jo blødere bliver dejen og jo luftigere bliver det færdige bagværk). Tilsæt hvedemel så dejen slipper skålen, men stadig er til den bløde side - dejen må gerne klistre, når du rører ved den. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Tilsæt ost og skinke og rør dejen godt igennem igen. Form ca. 40 boller af dejen med lige nøjagtig så meget mel, at dejen ikke klistrer i håndfladen. Lad bollerne hæve én time.
Bag bollerne i ca. 15 min ved 200°.
Opbevar bollerne i køleskab eller frys dem ned. De er utrolig lækre, hvis de lige får 15 sek. i mikroovnen inden de spises. God appetit :-)
Jeg har ledt længe efter sådan en opskrift!
SvarSletSidst jeg fik en skinke ostebolle var i 6. klasse, med skole-madordning. mums de ser lækre ud, jeg glæder mig til at bage nogle :)