Ken Wood har været på arbejde igen og en omgang boller er taget ud af ovnen. De glider ned som varmt brød og er godkendt af familien.
Opskriften kan jeg ikke skrive, da jeg er en bollebager, som putter en sjat dit og en sjat dat i dejen. Men jeg har altid en grundopskrift jeg går ud fra og det er 1 l væske, 35 g gær, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, en sjat olie og forskellige melsorter til dejen er fast men klæbrig.
Opskriften kan jeg ikke skrive, da jeg er en bollebager, som putter en sjat dit og en sjat dat i dejen. Men jeg har altid en grundopskrift jeg går ud fra og det er 1 l væske, 35 g gær, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, en sjat olie og forskellige melsorter til dejen er fast men klæbrig.
Denne gang havde jeg en halv liter for gammel kærnemælk stående, som kom i dejen og jeg brugte rugmel, fuldkorns speltmel, rugkerner og hvedemel. Jeg bruger ofte en rest surmælksprodukt i mine brød og det gør intet, at det har overskredet sidste salgsdato, bare det ikke er "surt"/klumpet.
Sidst jeg brugte en halv liter kærnemælk forblev bollerne fugtige i flere dage - jeg er spændt på, om det også gælder denne gang, for så kan jeg give kærnemælken "skylden".
Kommentarer
Send en kommentar