Vi havde søgt lidt på nettet, men kunne ikke finde opskrifter på anvendelsen af frisk stevia i madlavning. Så vi gik igang med et eksperiment - ananasmynteis sødet med stevia.
Det startede så godt med friskplukket stevia og ananasmynte samt masser af gode intentioner. Vi havde en idé om, at hakket stevia ville afgive sit sukkerstof, hvis den blev opvarmet. Så de hakket stevia og ananasmynte blev kog op i lidt fløde sammen med en vanillestang.
Og så var det, at kæden hoppede af - opkoget overhovedet ikke sødt, det smagte kun lidt af mynte. Selv tre teskefulde hakket stevia i én dl fløde smagte ikke sødt.
Isen står nu i fryseren, jo den blev lavet færdig. vi måtte ty til flydende sødemiddel. Vi fortsætter vores søgen på nettet efter opskrifter, mens alle gode idéer modtages med kyshånd. Vi er klar til at eksperimentere igen, for det skal lykkes at anvende frisk stevia i maden!
Det startede så godt med friskplukket stevia og ananasmynte samt masser af gode intentioner. Vi havde en idé om, at hakket stevia ville afgive sit sukkerstof, hvis den blev opvarmet. Så de hakket stevia og ananasmynte blev kog op i lidt fløde sammen med en vanillestang.
Og så var det, at kæden hoppede af - opkoget overhovedet ikke sødt, det smagte kun lidt af mynte. Selv tre teskefulde hakket stevia i én dl fløde smagte ikke sødt.
Isen står nu i fryseren, jo den blev lavet færdig. vi måtte ty til flydende sødemiddel. Vi fortsætter vores søgen på nettet efter opskrifter, mens alle gode idéer modtages med kyshånd. Vi er klar til at eksperimentere igen, for det skal lykkes at anvende frisk stevia i maden!
Vedr. Stevia kan jeg forstille mig at den måske kan anvendes som sødestof i dressing, - finhakket sammen med andre krydderurter. Jeg har desværre ingen Steviaplante pt. Iøvrigt kan man jo købe pulveriseret Stevia i helsekostbutikker. Det er kraftigt sødende. På grund af fødevarelovgivning må det ikke deklareres som fødemiddel, så derfor er det angivet som egnet til ansigtsmaske, rørt sammen med lidt yoghurt. Og det kan stærkt anbefales!! Man får den fineste bløde hud og så smager det ovenikøbet godt når man slikker sig om munden. PRØV DET!!!
SvarSletHej Agathe,
SvarSletJeg tror helt sikkert, at steviaen skal være en ingrediens i mad, som skal tygges, ellers bliver sødestoffet i urten ikke frigivet. Ja, måske i dressinger til salater eller i en græsk youghurt til ex. rabarbertærte. Tak for tippet - vi eksperimenterer videre!
Og som ansigtsmaske, det må prøves - især det med at slikke sig om munden, thi hi.
hejsa! :)
SvarSletJeg googlede lige og faldt over din blog :) Har du gjort dig andre forsøg med stevia?
Jeg har lige lavet hyldeblomst drik :)
Jeg påtænker meget at forsøge mig med syltetøj og tomatketchup :) men så langt er jeg ikke kommet :)
Du kan se min blog her :)
~*~*~sukkerplanten Stevia~*~*~
Spændende at høre om du har gjort dig nogle gode erfaringer :)