Gå videre til hovedindholdet

Magnolien er sprunget ud

I fredags tog vi afsted til Jylland. Første stop var mine forældre og selvfølgelig blev det til en tur rundt i haven, hvor det hele pibler frem i øjeblikket. Og som sædvanligt måtte jeg tigge en bid af en staude, som jeg faldt for. Denne gang var det den lyserøde lærkespore.
Jorden var knastør, da vi gravede planten op og potten med planten og jord blev ikke mindre tør af at stå i bilen hele weekenden, hvor vi har været til en skøn konfirmation. Havde jeg nu tænkt mig om, så skulle planten jo have haft en sjat vand inden den blev sat i bilen. Den så lidt vissen ud, da jeg plantede den, så jeg er noget spændt på om den har overlevet - og ellers må jeg jo bede om endnu et stykke.

Konfirmanden Amalie var med i den weekend, hvor vi fældede en masse i haven. Og Amalie var utrolig flittig med at få pakket grene i trailerne efterhånden, som de blev slæbt dertil. Så hvad var mere nærliggende end at "pakke" pengegaven sådan her ...
Det var en skøn konfirmation, hvor vi var inviteret lørdag eftermiddag til sønderjysk kaffebord. Lørdag eftermiddagen var fyldt med aktiviteter, snak og hygge og lørdag aften var der festmiddag.

Søndag formiddag var vi i Ribe Domkirke til en ualmindelig dejlig konfirmation. Præsten var fantastisk god og det var tydeligt at mærke, at hun havde en meget personlig kontakt til alle konfirmanderne. Og så må jeg indrømme, at det er en af de første gange, hvor jeg har hørt alt i en hel prædiken - den var bare god.

Efter kirken var der konfirmationsmiddag. Og så var det ellers hjemad efter en skøn weekend.
Og hvilket syn der mødte os i haven, da vi kom hjem - magnolien var sprunget ud. En smuk, smuk udsigt fra stuen.

Kommentarer

 1. Din lærkespore skal nok klare skærene og selvom blomst og løv forsvinder hurtigt, så skal løget nok overleve til næste år! Ja min magnolie er sprunget helt ud og er begyndt at drysse.... men det er et smukt syn.

  SvarSlet
 2. Det er et imponerende syn med så stor en magnolie der blomstrer. Jeg cykler en lille omvej hjem fra arbejde for tiden for at nyde synet i en have, som har et kæmpe eksemplar stående i fuld blomst.

  Kreativ gaveindpakning må man sige :)

  SvarSlet
 3. Det lyder som en hyggelig konfirmation - dejligt med en ordentlig præst. Præsten til Pers bryllup var bestemt ikke noget at skrive om.
  Lærkesporerne skal nok klare det, som Bente skriver er det kun løg.
  Hvor er din magnolia flot, så mange blomster er der ikke på min.

  SvarSlet
 4. En hyggelig weekend i det Sønderjyske kan jeg høre. Ja, præsten har jo alle muligheder for at tryllebinde et "publikum", han/hun sjældent møder. Den overvældende opmærksomhed magnolien får i dens korte blomstringstid er fuldt ud fortjent - den er vidunderlig. Min er endnu ikke sprunget ud, men bliver til stadighed fotograferet, når den gør. Morsom indpakning, som garanteret har gjort lykke.
  Hav en skøn regnvejrsdag - haven trængte godt nok til det

  SvarSlet
 5. Det lyder som en særdeles vellykket weekend. Lærkesporerne er jo knoldplanter, så der sker vel ikke noget på længere sigt ved, at de tørrer lidt ud.

  SvarSlet
 6. Lærkesporer er skønne og breder sig meget, når de først får fat- så dem skal
  du nok få glæde af!

  SvarSlet
 7. Sikken en fin lærkespore :) og en smuk smuk magnolia.
  Dejligt med en god weekend :)
  Kh.
  Marianne

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.Dejlig tur i har haft til det Jyske.Og dejligt med en ordentlig præst.Kan godt forstå at du frydede dig over sådan en velkomst i den have.
  For det er da en skønhed.Min Susan er næsten sprunget ud.......dejligt syn.God dag knus Jette

  SvarSlet
 9. Dejligt med lærkesporer. De er åbentbart meget villige til at formere sig.
  Tidligere troede jeg de var en slags ukrudt, men de forsvinder jo igen.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…