Gå videre til hovedindholdet

Jeg glæder mig :-)

Så er det blevet tid til haveweekend med gode venner og ih, hvor jeg glæder mig. Vennerne er på vej og stegen er sat i ovnen, så vi får en hyggelig aften i dag inden vi går i gang i morgen i haven.

Vi skal gerne have has på dette bed. Forrest i bedet var der bassin, da vi flyttede hertil for 11 år siden.  Men med en søn på 2 år og ikke interesse for vand og manglende interesse for bassin, blev bassinet nedlagt samme år, som vi flyttede ind og vi fik kørt noget harpet muld i hullet. Bedet har jeg aldrig fået til at fungere.

Med årene er planterne bagved blevet alt for store og de stedsegrønne er svedne på bagsiden. Men det har været uoverskueligt for "lille mig" at gå igang med bedet. Men nu kommer vennerne og "reder mig", og bedet skulle gerne tømmes :-)  

Hvordan det skal beplantes og se ud efterfølgende har jeg ikke helt besluttet. Jeg ser tiden an, går og tygger lidt på det - og mon så ikke idéen pludselig dukker op.

Fra den anden side af bassinbedet er der et vildnæs, som ikke er særlig kønt. Blandt andet er der en kaprifolie, som er blevet til et stort "filterværk", som skal klippes ned. Og der er et par stedsegrønne, som har udlevet deres tid, som skal fjernes. 
Men magnolien midt i billedet får helt sikkert lov til at blive. Måske den skal beskæres, men det får vi se, når det omkringstående er fjernet. 

Jeg drømmer om, at sætte et espalier op ud mod græsplænen, som kaprifolien kan klatre i. Hvor trædestenen er i græsset, er der faktisk en sti gennem bedet. Stien skal genetableres og så der skal der til vestre for stenen også sættes et espalier op. Herpå skal gro nogle af de smukke klematis, som jeg har fået i fødselsdagsgave af mine forældre.   

Så ih, hvor jeg glæder mig til at komme i gang i morgen. Og jeg vil selvfølgelig gerne vise lidt om, hvordan det skrider frem med projektet. Men hav lidt tålmodighed for måske når jeg det først mandag aften. 
I det blå bed fandt jeg denne skønne kugleprimula, som står på spring. Skønt at foråret er på vej og så loves der hele 15 grader på søndag - det bliver godt havevejr :-)  

Kommentarer

 1. Hvor er det dejligt for dig med et par gode venner, der vil give en hjælpende hånd med i det bed du er kørt fast i.
  Håber i får en rigtig hyggelig weekend :-)

  SvarSlet
 2. Rigtig god arbejdslyst i morgen. Hvor er det godt at have venner :)

  SvarSlet
 3. God arbejdslyst! Det bliver spændende at se hvad der kommer ud af det :-)

  SvarSlet
 4. Godaften Susanne.Det bliver da rigtig spændende,hvad du finder ud af med dit hjørne.Dejligt med god hjælp.Så rigtig god arbejdsweekend til dig knus Jette

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.
  Hvor er det et spændende projekt du har gang i. Skønt med gode venner.
  Man bliver bare så glad, når man opdager sådan en lille plante på vej.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 6. Det skal nok blive godt, og det hjælper at løfte i flok. Søde venner der afsætter tid til at hjælpe. Hav en hyggelig havedag!

  SvarSlet
 7. Fantastisk Susanne.....gode venner er bare det bedste haveredskab i haven ;0) God taktik med en lækker middag får slaget skal slåes.....jeg ønsker dig og dem en helt fantastisk dejlig have week-end med god fitness i bassinbedet.

  Jeg glæder mig over at du lader magnolien overleve......den skal nok komme til at tone rigtig smuk frem om en månedstid eller så når den er i blomst ;0)

  Kæmpe knus Dorthe

  SvarSlet
 8. Rigtig god arbejdslyst, det er da dejligt at I kan hjælpe hinanden og der kan komme et fint område ud af dette gamle bassinområde. Jeg glæder mig til at hvad I har lavet :)

  SvarSlet
 9. Det bliver helt sikkert fantastisk, det lyder næsten lidt som et lille, dejligt 'gemmested'. Skønt med venner, der kommer og hjælper. Spændende at se resultatet, men jeg har tålmodighed til tirsdag, skulle det være

  Kh Anne Mette

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…