Gå videre til hovedindholdet

Et par dejlige dage i haven

Jeg har nydt det dejlige vejr vi har haft i weekenden og taget fat på forårets opgaver i haven sammen med mine forældre. 




Igår gjorde min mor mig en rigtig stor tjeneste - hun var så sød at tage en af mine hadeopgaver - nemlig at vaske drivhuset ned. Det er vist 3. år hun klarer den opgave og det er jeg rigtig glad for.

Hun fik  for at klippe staudetoppene væk - ih, hvor det pyntede at få alle de "strit-i-javerter" væk. Og nu er der rigtig plads til at se alle de smukke krokus, som giver farve til haven.
Imens fik min far og jeg skåret rionet til og sat op på stakittet på den ene siden af grunden. Jeg kunne desværre ikke finde de små kroge, som jeg bruger til at hænge rionettet på, så den opgave ligger og venter.

Men istedet for krogene fik jeg plantet det sidste frugttræ op af rionettet i urtehaven. Det er et espalieret familie pæretræ (4 sorter) og det står nu i forlængelse af det andet frugttræ, som er et espalieret famlieæbletræ (også med 4 sorter).
Idag fik vi gravet et par stolper ned. På stolperne skal der også opsættes rionet og så er det planen, at der skal vokse et par tornfrie brombær op af det. Vi fik gravet jord af, lagt fiberdug i bunden og ærtesten på.

Sidst men ikke mindst fik vi gravet kanter ned på stien fra prydhaven og ind til urtehaven. Også her er der lagt fiberdug i bunden og lagt ærtesten på stien. Det er en opgave, som har ligget og ventet på, at jeg fik mig taget sammen til at udføre. Så det var rigtig dejligt at få den opgave lavet.

Det har været et par skønne dage i haven sammen med mine flittige forældre - tusind tak for hjælpen.

Kommentarer

  1. Dejligt med gode hjælpere, så går arbejdet hurtigt og nemmere. Mon ikke de fik lidt fødselsdagslagkage og andet godt for hjælpen :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, arbejdet går som en leg, når man er flere om det :-)

      Jo da, de fik lidt fødselsdagskage og en lækker oksesteg med et par gode salater, et godt glas rødvin og .... Det var en skøn måde at fejre fødselsdagen på - og i et skønt forårsvejr :)

      Slet
  2. Jeg skal love for der er blevet knoklet igennem! Flot arbejde.

    Her er jorden stadig for hård og selvom det har regnet i dag (har ikke været hjemme) så lå der nu stadig sne i mine bede, da jeg kom hjem her til aften, så det varer vist stadig noget tid inden jeg går i gang derude.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak. Det var skønt at komme et godt stykke videre i haven, som har ligget stille alt for længe.

      Det undrer mig faktisk også, at vi kunne grave i jorden for græsplænen er frossen og det sopper når man går fordi smeltevandet ikke kan trække væk. Men det må være fordi bedene ikke er så hårdt trådte som plænen. Vi havde overhovedet ingen problemer med at grave.

      Slet
  3. Til lykke med fødselsdagen. Lækker fødselsdagsgave at få. Det skrider nu bedre fremad, når der er hjælpende hænder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak - det var rigtigt dejligt at få to par hjælpende hænder i fødselsdagsgave :-) Arbejdet glider ligesom meget bedre, når man er flere om det :)

      Slet
  4. Godaften Susanne.Velkommen hjem fra Italien,og tillykke med fødselsdagen.
    Dejligt med et par friske forældre der kan hjælpe i haven.For du har da godt nogle projekter derude.Er selv gået igang med en pergula,og en lille ny terrasse nede ved vores køkkenhave.Godaften til dig knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, tak :-) Det er superskønt, at mine forældre gerne vil hjælpe i haven og tror, at vi nyder meget at gå derude og være fælles om projekter og få nogle gode snakke imens.

      Det bliver spændende at se dine projekter - du må vise lidt fra det undervejs, så vi kan følge med :-)

      Slet
  5. Dejligt for dig med noget hjælp i haven :-)
    Det bliver rigtig godt i din køkkenhave :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så skønt med hjælpen - projekter og snak glider så godt :)
      Glæder mig ihvertfald til at jeg skal have sået i køkkenhaven og se hvordan det hele kommer til at se ud med både urter og blomster :-)

      Slet
  6. Tillykke med Fødselsdagen.
    I har vel nok været flittige, hold da op i har gået lavet meget og så med lækker fødselsdags middag, det må da være en ønske fødselsdag.

    Huuuurraaaa herfra
    Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-)
      Det var helt sikkert en ønske fødselsdag og så var vejret tilmed superskønt i lørdags, hvor det var min fødselsdag - sådan en dag kan man leve længe på :)

      Slet
  7. God morgen. Hold da op hvor har I fået lavet meget. Det er vel nok flot ud. Jeg har aldrig hørt om ærtesten før, men det ser ud til at være flotte sten. Er de dyre? Hvor må det være dejligt at være kommet så godt igang med sæsonen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var skønt at det rykkede i projekterne - herligt med de ekstra hjælpende hænder :-)

      Ærtesten er på 8-16 mm og er dem, som ofte ses på kirkegårde. Disse er i grålige nuancer og jeg mener også at man kan få dem med gule nuancer. Jeg kan ikke huske, hvad vi gav for dem, men jeg husker, at jeg ikke syntes at de var dyre. Jeg er vældig glad for dem og synes de står rigtig godt til de sorte højbede.

      Slet
  8. Det er nok den skønneste gave en haveelsker kan få. Hjælp til havens mange opogaver. Et forsinket tillykke herfra. Jeg synes også det er skønt at komme igang i haven igen, efter alt det sne og frost. Det ser spændende ud med de forskudte plan i bedene. Afskæmning i sorte brædder, tror jeg, jeg vil adoptere til adskillelse mellem roser og stauder.
    Hilsen Lisa

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak - og ja, det var herligt at få skudt havesæsonen i gang med fire hjælpende hænder i haven :-)

      Du er velkommen til til at adoptere idéen med de sorte brædder. Dem er jeg selv super glad for :)

      Slet
  9. Sikke meget I har nået. Næsten som at se "Han, hun og haven". Fedt billede af drivhuset og haven!
    God dag.
    Lotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så skønt, at vi fik taget et godt ryk i haven - mine forældre er rigtig gode til at få noget fra hånden, så det er en stor hjælp :-)

      Det øverste billede er taget som et panoramabillede - sjov effekt :)

      Slet
  10. Hold da op, hvor har I nået meget! Det ser sørme godt ud, det bliver SÅ flot når det gror til :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak - jeg glæder mig også til at se, hvordan det hele ser ud, når det gror godt til :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad